
احضار دعوتی رسمی از سوی مقام قضایی برای شخصی خاص در زمان معین و برای حضور او در مرجع قضایی به نام دادسرا برای ارایه توضیحات است.
ادامه مطلب ...احضار دعوتی رسمی از سوی مقام قضایی برای شخصی خاص در زمان معین و برای حضور او در مرجع قضایی به نام دادسرا برای ارایه توضیحات است.
ادامه مطلب ...کتابهای قانون آیین دادرسی کیفری مصوب 4/ 12/ 92 همراه با اصلاحات 1/ 4/ 94 و قانون مجازات اسلامی مصوب 1392 به همت معاونت حقوقی قوه قضاییه ترجمه و منتشر شد.
ادامه مطلب ...عضو کمیسیون قضایی مجلس با تأکید بر اینکه قانون جدید آیین دادرسی کیفری سخت شده است، گفت: قانون باید به گونهای باشد که همه بتوانند با مطالعه آن نسبت به حقوق اولیه خود آگاهی پیدا کنند.
ادامه مطلب ...هر فردی ممکن است به واسطه تخطی از قانون یا به واسطه شکایت دیگران، با دریافت «احضاریه» به دادسرا احضار شود و پس از حضور در دادسرا، اتهامی به وی تفهیم شود و وی بشود «متهم» پرونده جزایی! البته تا دادیار یا بازپرس، جرمی را متوجه کسی ندانند، وی را به عنوان متهم به دادسرا احضار نمیکنند اما اگر متهمی به دادسرا احضار شد، از هنگام حضور در دادسرا، در سایه حمایت قانون قرار دارد.
ادامه مطلب ...یک وکیل دادگستری گفت: نکته مهم در قانون جدید توجه بیشتر به فرآیند دادرسی و رعایت حقوق متهمین است که در قوانین قبلی توجه کمتری به این موضوع شده بود.
ادامه مطلب ...وقتی متهمی به دادسرا احضار و تفهیم اتهام میشود، به منظور دسترسی بعدی به متهم و حضور به موقع وی، جلوگیری از فرار یا مخفی شدن او و تضمین حقوق بزهدیده و جبران ضرر و زیان وی، مقام تحقیق(بازپرس یا دادیار) باید قرار مناسبی را به عنوان قرار تامین صادر و از متهم اخذ کند.
ادامه مطلب ...معاون حقوقی قوهقضاییه گفت: قانون رسیدگی به اموال مسئولان هرچند قدم مثبتی در راستای شفافیت دارایی مسئولان برداشته شده است اما ضمانت اجرایی ندارد.
ادامه مطلب ...یک حقوقدان گفت: قرار نهایی به قرارهایی گفته میشود که در مورد وقوع جرم، دلایل آن و توجه اتهام به متهم اظهار نظر میکند و به نوعی موجب خروج دعوا از چرخه رسیدگی یا انتقال از یک مرحله به مرحله دیگر میشود.
ادامه مطلب ...قاضی مدیر خراسانی در بازدید رئیس قوه قضائیه از دادگستری استان تهران از آیین دادرسی کیفری جدید انتقاد کرد.
ادامه مطلب ...حقوق به حقوق عمومی و حقوق خصوصی تقسیم میشود و حقوق جزا یکی از شاخههای حق عمومی میباشد که به حقوق ماهوی و حقوق شکلی تقسیم میشود. آئین دادرسی کیفری جز حقوق شکلی از شاخه حقوق جزا میباشد.
ادامه مطلب ...کانون وکلای دادگستری مرکز در نامهای به رییس قوه قضاییه، پیشنهاد حذف تبصره ماده ۴۸ اصلاحی ۲۴/ ۰۳/ ۹۴ قانون آیین دادرسی کیفری را ارائه کرد.
ادامه مطلب ...قانون جدید آیین دادرسی کیفری پس از فراز و فرودهای بسیار و بحث بر سر زمان اجرای آن بالاخره در خرداد ماه ۱۳۹۴ نهایی و طبق آخرین اصلاحاتی که در آن صورت گرفت از ابتدای تیر ماه همان سال لازم الاجرا شد.
ادامه مطلب ...نایبرئیس اتحادیه سراسری کانونهای وکلای دادگستری ایران گفت: ظرفیتهای قانونی آئین دادرسی کیفری جدید میتواند در توسعه حقوقی کشور موثر باشد.
ادامه مطلب ...جلسه هیات نظارت و بازرسی بر حفظ حقوق شهروندی دادگستری استان تهران با حضور کلیه اعضاء و به ریاست غلامحسین اسماعیلی تشکیل شد.
ادامه مطلب ...معاون منابع انسانی قوهقضاییه از آموزش 80 هزار ضابط قضایی در راستای اجرایی شدن قانون آیین دادرسی کیفری جدید خبر داد.
ادامه مطلب ...شیوه رسیدگی کیفری در قانون آیین دادرسی کیفری مصوب سال ۱۳۹۲ دستخوش تغییراتی شده و الزامات و شروط مختلفی برای حفظ حقوق متهم و بزهدیده در آن لحاظ شده است. طبق ماده ۹۲ این قانون، انجام تحقیقات مقدماتی در تمامی جرایم بر عهده بازپرس است و در غیر از جرایم مقرر در ماده ۳۰۲ این قانون، در صورت کمبود بازپرس، دادستان نیز دارای تمام وظایف و اختیارات بازپرس خواهد بود.
ادامه مطلب ...رئیس کل دادگستری استان قزوین قانون آئین دادرسی کیفری جدید را دارای نوآوریهای جدیدی دانست
ادامه مطلب ...معاون قضایی و حقوقی سازمان قضایی نیروهای مسلح گفت: آیین دادرسی کیفری ابزاری در دست قضات برای رسیدگی بهینه، کشف حقیقت و رسیدن حق به حق دار است.
ادامه مطلب ...