×

کاهش جمعیت کیفری به معنای آزادی مجرمان خطرناک نیست

کاهش جمعیت کیفری به معنای آزادی مجرمان خطرناک نیست

یک وکیل دادگستری گفت تلاش برای کاهش جمعیت کیفری به این معنی نیست که مجرمان خطرناک حبس نشوند

کاهش-جمعیت-کیفری-به-معنای-آزادی-مجرمان-خطرناک-نیست

یک وکیل دادگستری گفت: تلاش برای کاهش جمعیت کیفری به این معنی نیست که مجرمان خطرناک حبس نشوند.

کاهش جمعیت کیفری - ضرورت کاهش جمعیت کیفری با استفاده از تأسیسات حقوقی مندرج در قانون مجازات اسلامی - بررسی راهکارهای کاهش جمعیت کیفری در گفت و گوی حمایت با حقوقدانان ، حبس زدایی با تنقیح قوانین  - بایدها و نبایدهای استفاده از فناوری برای کاهش جمعیت کیفری - بهره گیری از ظرفیت های قانونی جدید برای کاهش جمعیت کیفری 

جعفر اجلالی ، اظهار کرد: فلسفه ایجاد مجازات، تنبیه مجرم است تا جرمی دوباره در جامعه تکرار نشود، اما برخی مجرمان با ورود به زندان و آشنایی با دیگر مجرمان باسابقه و خطرناک علاوه بر اینکه اصلاح نمی‌شوند، بلکه به‌صورت خشن‌تر وارد جامعه می‌شوند.

اجلالی با اشاره به اینکه صدور رای باید مستند و استدلال قانونی داشته باشد که این مهم در حیطه وظایف قاضی است، خاطرنشان کرد: شوراهای حل اختلاف توانسته‌اند نقش مطلوبی در کاهش حجم ورودی پرونده‌ها به چرخه رسیدگی در دادگاه‌ها داشته باشند، البته نوع رسیدگی از نظر کمی خوب بوده اما از نظر کیفی دارای نواقصی است.

کاهش جمعیت کیفری مستلزم راهکار فرهنگی و حقوقی - راهکارهای کاهش جمعیت کیفری - تلاش همه جانبه برای کاهش جمعیت کیفری - دستورالعمل ساماندهی زندانیان عمل کاهش جمعیت کیفری 

وی با تاکید بر اینکه ضروری است برای حفظ سلامت جامعه مجازات‌های جایگزین در صدور احکام برای مجرمان در نظر گرفته شود، تصریح کرد: تلاش برای کاهش جمعیت کیفری به این معنی نیست که مجرمان خطرناک حبس نشوند.

این وکیل دادگستری ادامه داد: برخی جرائم کیفری به دلیل عصبانیت، جهل به قانون، سهل‌انگاری و دیگر مشکلات اجتماعی جامعه به وجود می‌آید. اینگونه افراد صلاح نیست وارد چرخه زندان شوند چون زندان برای این فرد تبعات بدی به دنبال خواهد داشت.

کاهش جمعیت کیفری در گرو تغییر نگرش جامعه - تاثیر تعلیق اجرای مجازات در کاهش جمعیت کیفری - کاهش جمعیت کیفری نیازمند برنامه ریزی بلند مدت است  

اجلالی با تاکید بر اینکه نهادینه کردن احترام به قانون در جامعه از بروز برخی جرائم جلوگیری می‌کند، تصریح کرد: اگر ما فرهنگ رعایت حقوق شهروندی را به‌خوبی در جامه نهادینه کنیم، بسیاری از مشکلات اجتماعی حل خواهد شد و در نتیجه کاهش مشکلات در جامعه موجب کاهش حجم پرونده‌ها در دادگاه‌ها می‌شود.

منبع : ایسنا

    

پست های مرتبط

افزودن نظر

مشترک شدن در خبرنامه!

برای دریافت آخرین به روز رسانی ها و اطلاعات ، مشترک شوید.