×

نحوه وصول مبلغ چک

نحوه وصول مبلغ چک

یکی از مهمترین محاسن اجرای چک از طریق اداره ثبت را می‌توان سرعت زیاد نسبت به محاکم دانست زیرا در این روش بدون اینکه حکمی از دادگاه نیاز باشد، اقدام به وصول چک می‌شود و می‌توان اموال منقول و غیرمنقول را در راستای مطالبه چک توقیف کرد

نحوه-وصول-مبلغ-چک

 یکی از مهمترین محاسن اجرای چک از طریق اداره ثبت را می‌توان سرعت زیاد نسبت به محاکم دانست زیرا در این روش بدون اینکه حکمی از دادگاه نیاز باشد، اقدام به وصول چک می‌شود و می‌توان اموال منقول و غیرمنقول را در راستای مطالبه چک توقیف کرد.

دو طریق برای وصول چک وجود دارد که شامل نحوه وصول چک از طریق اجرای ثبت و نحوه وصول چک از طریق مراجع قضایی «حقوقی» است.

البته لازم به ذکر است که از طریق مراجع قضایی «جزایی» نیز می‌توان چک را وصول کرد اما این روش، راهی مستقیم برای وصول چک نیست و شاید به عنوان اهرم فشار برای مطالبه چک بتوان از آن استفاده کرد.

 نحوه وصول چک از طریق اجرای ثبت

نحوه وصول چک از طریق اجرای ثبت بدین شرح است که دارنده چک بدون اینکه احتیاج به صدور حکمی از سوی محاکم باشد، می‌تواند از طریق مأموران دولتی چک را وصول کند.

در این روش دارنده چک باید به اداره ثبت محلی که بانک حساب صادرکننده در آن واقع است، مراجعه و صدور اجراییه را تقاضا کند.

یکی از مهمترین محاسن اجرا از طریق اداره ثبت را می‌توان سرعت زیاد نسبت به محاکم دانست زیرا در این روش بدون اینکه حکمی از دادگاه نیاز باشد، اقدام به وصول چک می‌شود و می‌توان اموال منقول و غیرمنقول را در راستای مطالبه چک توقیف کرد.

همچنین صدور اجراییه ثبتی شامل مرور زمان نمی‌شود و هر زمان دارنده چک بخواهد، می‌تواند بدون محدودیت از این موضوع بهره‌مند شود و حتی با فوت صادرکننده اصلی چک می‌تواند تقاضای صدور اجراییه نسبت به وراث داشته باشد اما این نحوه وصول چک، با تمام محاسنی که دارد، دارای معایبی نیز است. از جمله آن که صدور اجراییه فقط علیه صادرکننده چک یا صاحب حساب چک امکان‌پذیر است بنابراین نمی‌توان صدور اجراییه را نسبت به دیگر اشخاصی که در چک دخالت داشته‌اند، تقاضا کرد.

از جمله این افراد می‌توان به ظهر‌نویسان اشاره کرد که ضمانت‌ کنندگان بر پرداخت چک از سوی صادرکننده به شمار می‌‌روند.

 نحوه وصول چک از طریق مراجع قضایی

در مورد نحوه وصول چک از طریق مراجع قضایی «حقوقی» باید گفت درصورتی که دارنده چک به دلایلی مانند عدم امکان معرفی اموالی از صادرکننده چک جهت توقیف، نتواند از طریق اجرای ثبت اقدام کند، می‌تواند ضمن تقدیم دادخواست به مراجع صالح یعنی دادگاه ناحیه بانک محال‌علیه که چک را برگشت زده یا دادگاه محل اقامت خوانده و چنانچه مبلغ چک کمتر از 20 میلیون تومان است، می‌تواند در شورای حل اختلاف علیه صادرکننده چک و ضامنان و ظهرنویسان اقامه دعوا کند.

منبع : روزنامه حمایت

    

پست های مرتبط

افزودن نظر

مشترک شدن در خبرنامه!

برای دریافت آخرین به روز رسانی ها و اطلاعات ، مشترک شوید.