
بحثی در کیفیت (رد) ارث
احسان معدولیت کارشناس ارشد حقوق خصوصی دانشگاه امام صادق
بحثی در کیفیت (رد) ارث
احسان معدولیت کارشناس ارشد حقوق خصوصی دانشگاه امام صادق
همانگونه که دراین ماده آمده است: زوجه ازمیراث در زمین محروم می باشد.اما اگر در کتب فقهی موجود سیری گذرا داشته باشیم ، به سادگی ملاحظه می کنیم که نظریه فوق تنها یکی از دیدگاهها بوده وهمانگونه که درآینده بیان خواهیم داشت فقهاء زیادی از دیر باز این نظریه را رد نموده اند که ما به نقد وبررسی این دیدگاهها خواهیم پرداخت.
ادامه مطلب ...ماده 20 قانون آیین دادرسی مدنی مقرر می دارد :« دعاوی راجع به ترکه متوفی اگرچه خواسته دین و یا مربوط به وصایای متوفی باشد تا زمانی که ترکه تقسیم نشده ، در دادگاه محلی اقامه می شود که آخرین اقامتگاه متوفی در ایران ، آن محل بوده واگر آخرین اقامتگاه متوفی معلوم نباشد ، رسیدگی به دعاوی یاد شده در صلاحیت دادگاهی است که آخرین محل سکونت متوفی در ایران ، در حوزه آن بوده است ».
ادامه مطلب ...گروه اجتماعی- به قول قدیمیها «مرگ شتری است که دم خانه هر کسی میخوابد» ، این مبحث از آن موضوعاتی است که حرف زدن در باره آن زیاد خوشآیند نیست. اما گاهی اوقات مسایل ایجاد شده پس از این واقعه سوژه دعوای خانوادگی شده و وقت زیادی را از دادگاهها می گیرد.
ادامه مطلب ...چون مهریه به عنوان دیه بر گردن متوفی است این قانون به هیچوجه حقی از خانمها تضییع نمیکند چون دستور صریح قرآن است و به آنها احکام تعبدی گفته میشود و در همه زمینهها باید اجرا شود.
ادامه مطلب ...«چنانچه زوجه سهمالارث خود را مطالبه کند و سایر وراث در هر طبقهای که باشند از ادای آن امتناع کنند زوجه میتواند با مراجعه به دادگاه اقامه دعوی و طرفیت وراث حق خود را در اخذ سهمالارث خویش به شرح فوق از عرصه و اعیان استیفا کند واگر در دادخواست خود خسارات دادرسی را هم مطالبه کند دادگاه ملزم به پذیرش آن و محکومکردن خواندگان به پرداخت آن به زوجه خواهد بود.»
ادامه مطلب ...