×

نداشتن مسکن و بیکاری از مهمترین علل عدم تمایل جوانان به ازدواج است

نداشتن مسکن و بیکاری از مهمترین علل عدم تمایل جوانان به ازدواج است

نداشتن مسکن و بیکاری از مهمترین علل عدم تمایل جوانان به ازدواج است

نداشتن-مسکن-و-بیکاری-از-مهمترین-علل-عدم-تمایل-جوانان-به-ازدواج-است وکیل 

نداشتن مسکن و بیکاری از مهمترین علل عدم تمایل جوانان به ازدواج است
افزایش نگرانی ها از بالارفتن سن ازدواج

گروه اجتماعی- در روزگاران دور، دختران همین که سن تکلیف را پشت سر می‌گذاشتند، با یادگرفتن کارهای منزل از مادران خود، به ازدواجی سنتی تن می‌دادند. اما اکنون از آن دوران بسیار گذشته است که ازدواج درسنین پایین صورت می‌گرفت در آن زمان حتی در برخی موارد، عروس تا لحظه عقد داماد را نمی‌دید و با او صحبت هم نمی‌کرد . و اما امروز گاه سن عروس و دامادها، از مادر و پدران گذشته های دور نیز بیشتر است.

کافیست به خود رو های عروسی که حتما پیش آمده پشت چراغ قرمز یا در خیابانی از کنارتان عبور می‌کنند نگاه کنید. گاه حتی از سن بالای عروس و داماد تعجب می‌کنید! اما همیشه اینگونه نیست. هنوز هم هستند خانواده‌هایی که ترجیح می‌دهند، فرزندانشان در سنین مناسب‌تر ازدواج کنند.مدیر کل سلامت خانواده، جمعیت و مدارس وزارت بهداشت، بالا رفتن سن ازدواج را از مهم‌ترین عوامل تهدید کننده سلامت خانواده دانست و گفت: باید تلاش شود سن ازدواج جوانان تا 20 سال کاهش یابد که برای این کار وزارت بهداشت باید زمینه‌های تامین اشتغال، رفع مشکل بیکاری و در نهایت فراهم کردن مسکن برای جوانان که از مهم‌ترین دغدغه آنها و اصلی‌ترین علت افزایش سن ازدواج است تلاش کند. دکتر محمد اسماعیل مطلق در گفت‌وگو با ایسنا، نقش زنان در ارتقای سلامت خانواده را کلیدی دانست و افزود: با توجه به اینکه تامین سلامت خانواده با مشارکت تمامی اعضای خانواده امکان پذیر است و اگر این مشارکت اتفاق بیفتد ضمن تامین بیشتر سلامت خانواده بروز بیماری‌ها کمتر و در نتیجه مراقبت درون خانه افزایش می‌یابد که نقش زنان و بخصوص مادران برای رسیدن به این منظور بسیار قابل توجه و کلیدی است. وی در ادامه به عواملی که سلامت بانوان در جامعه را تهدید می‌کند اشاره کرد و گفت: مشکلاتی که ما الان در جامعه داریم یکی سن ازدواج است که میانگین آن به 27 سال رسیده است در صورتی که بهترین سن بارداری 20 تا 30 سال است بنابراین سن ازدواج در 27 سالگی به این معنی است که هفت سال از بهترین سن بارداری عقب هستیم.

دکتر مطلق با تاکید بر اینکه وزارت بهداشت باید برنامه های خود را در جهت کاهش سن ازدواج تدوین کند، تصریح کرد: باید تلاش شود سن ازدواج تا 20 سال کاهش یابد که برای این کار وزارت بهداشت باید در زمینه‌های تامین اشتغال، رفع مشکل بیکاری و در نهایت فراهم کردن مسکن برای جوانان که از مهم‌ترین دغدغه آنها و اصلی‌ترین علت افزایش سن ازدواج است تلاش کند. مدیر کل سلامت خانواده، جمعیت و مدارس وزارت بهداشت طولانی بودن فاصله بین ازدواج و بارداری را از دیگر مسایل تهدید کننده سلامت زنان و خانواده دانست و اظهار کرد: مشکل دیگر در زمینه سلامت بانوان این است که فاصله بین ازدواج و بارداری در بین بسیاری از جوانان ازدواج کرده بسیار طولانی و حداقل سه سال است در صورتی که این بارداری باید بلافاصله یا در فاصله کمتری اتفاق بیفتد. دکتر مطلق در پایان به برنامه‌های وزارت بهداشت در راستای تامین سلامت بانوان اشاره کرد و گفت: سلامت خانواده و خود مراقبتی و مراقبت در خانه از میان سالان، تامین سلامت جامعه نوجوانان و جوانان و بحث ازدواج آنها در آموزش‌های قبل از ازدواج و پس از ازدواج، کاهش سزارین و رشد زایمان فیزیولوژیک از جمله مهم‌ترین برنامه‌های وزارت بهداشت در راستای تامین سلامت بانوان و خانواده در جامعه است.دکتر علیرضا یارقلی، مشاور خانواده نیز، در باره افزایش سن ازدواج و تهدیدهای بنیان خانواده به «حمایت» می‌گوید: «بالارفتن سن ازدواج، اگر از 18 سالگی به 24 تا 25 سالگی افزایش یابد، نه تنها خطرناک نیست، بلکه بهتر نیز هست. چون در سن 18 سالگی فرد توانایی و تجارب کافی برای ازدواج را ندارد، اما در سن 25 سالگی تجربیات معقول‌تری داردو برای ازدواج آماده تر است. چون تجربیات اولیه ای به دست آورده و پس از مقایسه آدم‌ها می‌تواند شخص مورد نظر خود را بیابد. اما اگر سن ازدواج به 30 سال و بالاتر از آن افزایش یابد، تهدید برای تشکیل خانواده است و ذاتا فرد سخت‌تر در قالب زندگی مشترک می‌گنجد. چون سخت گیر تر می‌شود. تجربیاتش بیشتر می‌شود، و به راحتی تن به ازدواج نمی‌دهد.».وی می‌افزاید: «یکی از دلایلی که سبب کاهش ازدواج و همچنین اختلاف‌های خانوادگی می‌شود، حضور فیلم‌های مخرب و ماهواره‌هاست. این فیلم‌ها باعث می‌شوند، فرد به قیاس‌های غیرواقعی دست بزند و شخصیت ذهنی برای خود بیافریند و از دنیای واقعی و آدم‌های واقعی که در اطرافش حضور دارند دور شود. اما یکی دیگر از دلایل کاهش ازدواج، تجربه های تلخ بقیه خانواده‌هاست که بر جوانانی که این تجربیات را می‌بینند، تاثیر سویی می‌گذارد. در ضمن مشکلات اقتصادی نیز در این بین بی تاثیر نیست.».دکتر یارقلی با اشاره به راه‌هایی که می‌تواند سبب پیشگیری از بالارفتن سن ازدواج شود، اظهار داشت: «باید از دوران دبستان و راهنمایی معضلات و خوبی‌های زندگی مشترک برای نوجوانان بیان شود، تا وقتی بزرگ می‌شوند، انتظار شهر فاضله ای را از ازدواج نداشته باشند و با کوچک‌ترین مشکلی شانه خالی نکنند. برای مثال، شما زمانی که در محیطی کار می‌کنید، هرروز ممکن است با مسایلی روبه رو شوید، اما سعی در برطرف کردن آن مشکلات می‌کنید، نه اینکه به راحتی از وظایف خود شانه خالی کنید، اگر فرد نیز از نوجوانی مشکلات ازدواج را بشناسد، مسلما وقتی به سن ازدواج رسید، از قبل آمادگی رویارویی با آنها را خواهد داشت و همین مسئله از سختی‌های ازدواج خواهد کاست.».

حمایت

    

افزودن نظر

مشترک شدن در خبرنامه!

برای دریافت آخرین به روز رسانی ها و اطلاعات ، مشترک شوید.