×

سوالات اختبار کانون وکلای دادگستری منطقه اصفهان-دوره هفتم

سوالات اختبار کانون وکلای دادگستری منطقه اصفهان-دوره هفتم

سوالات اختبار کانون وکلای دادگستری منطقه اصفهان-دوره هفتم

سوالات-اختبار-کانون-وکلای-دادگستری-منطقه-اصفهان-دوره-هفتم

حقوق تجارت

1- مدیر امور مالی یک شرکت سهامی، ریاست هیأت مدیره همان شرکت را نیز عهده دار است، آیا نامبرده که جهت مدیریت امور مالی از شرکت حقوق مستمر دریافت می کند، بخاطر عضویتش در هیأت مدیره نیز می تواند حق الزحمه دریافت نماید؟چرا؟

2- جلال،کمال،حسام،علی و فرشاد پنج برادر هستند که به نسبت مساوی سرمایه گذاری کرده و 5 دستگاه کامیون جهت انجام امور حمل و نقل بین شهری خریداری نموده و با شراکت یکدیگر به امر حمل و نقل تصدی دارند.نامبردگان به جهت تقسیم کار بین خود، امور قراردادها و هر گونه دریافت و پرداخت را به عهده کمال و جلال قرار داده و اشخاص اخیر الذکر نیز مبادرت به افتتاح حساب بانکی  مشترک بنام خود نموده اند که این حساب با یک امضاء از دو امضاء قابل برداشت است؛   

ضمناً صاحبان حساب، حسام را نیز به عنوان نماینده خود به بانک معرفی کرده اند و چک به امضاء او نیز به عنوان نماینده صاحبان حساب قابل پرداخت است. حسام بابت بدهی های همگی شرکاء به یکی از طلبکاران چکی به مبلغ نهصد میلیون ریال صادر و تسلیم طلبکار مذکور می نماید و چک با عدم تأدیه مواجه می گردد:
مستنداًو مستدلاً وضعیت هر یک از شرکاء فوق را از حیث مسئولیت  یا عدم مسئولیت و نوع مسئولیت حقوقی بررسی نمائید.

3- تاجر ورشکسته در دوران توقف مبادرت به فروش محموله ای می نماید که متضمن زیانی بیش از4/1 ارزش واقعی کالا در زمان انجام معامله است؛ با توجه به مواد 423و557 قانون تجارت و سایر مقررات و موازین حقوقی بنحو مستدل و مستند معلوم نمائید که:
اولاً این معامله از حیث صحت،بطلان، عدم نفوذ یا قابلیت فسخ چه حکمی دارد؟
ثانیاً آیا مدیر تصفیه ورشکسته می تواند اقدامی در جهت حفظ حقوق غیر ماء انجام دهد؟

حقوق جزا

مسائل ذیل را مطالعه نموده به سؤالات مربوطه مستنداً و مستدلاً پاسخ دهید:
1- حمید بدون داشتن پروانه وکالت دادگستری خود را وکیل دادگستری معرفی و با تنظیم وکالتنامه از آقای شهدادی در دادگاه عمومی مشهد حاضر شده و به دفاع از وی پرداخته و مبلغ ده میلیون ریال نیز به عنوان حق الوکاله دریافت داشته است.کانون وکلای دادگستری خراسان در مقام شکایت از حمید برآمده و وی را تحت تعقیب قرار داده است.دادگاه به موضوع رسیدگی کرده و با توجه به دلایل موجود از جمله اقرار متهم، مشارالیه را به استناد ماده 55 قانون وکالت ،به 6 ماه حبس تعزیری محکوم کرده است و مقرر داشته است که مبلغ ده میلیون ریال نیز به صندوق دولت واریز نماید.شما این رأی را به نقد حقوقی آورده و در فرض اثبات دلایل جرم، اعلام دارید رأی دادگاه در مورد محکومیت حمید به پرداخت مبلغ ده میلیون ریال به خزانه دولت درست است یا نه؟تشریح نمائید.

2- فریدون ملک خود را با سند عادی به منوچهر انتقال داده، سپس به اداره ثبت مراجعه و تقاضای ثبت آنرا می نماید.حال با فرض اینکه شما وکیل مدافع منوچهر باشید، عمل فریدون را با کدامیک از عناوین جرائی منطبق دانسته و دفاعیات خود را مستنداً  به کدامیک از قوانین جزائی به دادگاه اعلام خواهید کرد؟
3- کریم مزرعه خود را با توافق شفوی به تصرف رسول داده تا عواید و منافع حاصله را به میزان مورد توافق تسلیم وی نماید؛ لیکن متصرف عواید و منفع مذکور را حیف و میل نموده است. چنانچه کریم به شما تفویض وکالت نماید تحت چه عنوان جزائی رسول را تحت تعقیب قرار خواهید داد و استناد قانونی شما چه خواهد بود. اگر موضوع را فاقد وصف کیفری نمی دانید استدلال خود را مشروحاً مرقوم  فرمائید.
4- منظور از نمایندگان قانونی در مورد اعمال جراحی و طبی مذکور در بند 2 ماده 59 قانون مجازات اسلامی مصوب سال 1370 چه اشخاصی هستند؟

امور حسبی

مسائل ذیل را مطالعه نموده به سؤالات مربوطه مستدلاً و مستنداً پاسخ دهید:
1- حسن ادعا می کند که به موجب سند ذمه ای مورخ 20/5/80 مبلغ چهار میلیون و پانصد هزار تومان از پرویز طلبکار می باشد که مشارالیه قبل از حلول اجل پرداخت دین که یازده ماه دیگر بوده فوت نموده است و اضافه می نماید که طبق قرار داد دیگری یک دستگاه اتومبیل ژیان خود را در قبال دریافت مبلغ یک میلیون تومان به عنوان قرض نزد پرویز به ودیعه نهاده که در صورت امکان بعداً فیمابین سند بیع تنظیم شود. اتومبیل موصوف در حال حاضر در تصرف کورش پسر عمه متوفی قرار دارد، ورثه مرحوم پرویز عبارتند از :همسر و دو فرزند دختر و به جز نامبردگان ورثه دیگری ندارد و پسر عموی وی بنام اردشیر وصی آن مرحوم است. با قبول وکالت از حسن چگونه و با چه استدلالی حقوق وی را استیفا خواهید نمود.
2- در سال 1370 منیره خانم در اثر سانحه اتومبیل جان به جان آفرین تسلیم نموده و درگذشته است. وراث حین الفوت او عبارتند از شوهر و دو فرزند پسر(21 ساله و 12 ساله) در سال1371 وراث او در خصوص تقسیم ماترک  مشارالیها به توافق رسیده و تقسیم نامه ای تنظیم و امضاء کرده اند. بنظر شما این تقسیم نامه صحیح است یا خیر؟چرا؟

حقوق ثبت

سینا به موجب سند رسمی ثبت شده به شماره 41451 مورخ 28/6/1368 مالک ششدانگ  پلاک ثبتی 1/2321 است. این پلاک باستثناء قطعه ای از آن به طول 20متر و به عرض 25/1 متر در طرح تعویض خیابانی به عرض 24 متر قرار گرفته است. پس از آن همسایه مجاور به نام سروش قسمت باقی مانده را به ملک خود منضم کرده و با احداث دیوار بر خیابان جدید الاحداث در سال 1372 موفق به دریافت سند مالکیت تمامی ملک مورد تصرفش گردیده است. در سال 1375 در حالی که سند رسمی پلاک مشمول طرح هنوز به مالک اولیه بوده است، طرح تعویض خیابان از 24 متر به 14 متر تقلیل می یابد و بالنتیجه سینا مجدداً باقیمانده پلاک خود را تصرف می کند و متوجه می شود که قسمتی از پلاک متعلق به او تحت تصرف همسایه قرار گرفته و نسبت به آن سند مالکیت نیز صادر شده است، تشریح نمائید:
اولاً سینا می تواند در خصوص قسمت تصرف شده توسط همسایه، دعوی خلع ید علیه او مطرح نماید یا ایتدا می بایست دعوی ایطال سند مالکیت سروش را مطرح کند؟
ثانیاً پس از نظر حقوقی سروش چه اقدامی می تواند در جهت حفظ حقوق خود بنماید. نوع دعوی و مرجع صالح را بیان کنید.

آئین دادرسی کیفری

مسائل ذیل را مطالعه نموده به سؤالات مربوطه مستدلاً و مستنداً پاسخ دهید:
1- مردی 6 سال قبل در کشور آلمان با رعایت مقررات شرعی و بدون مراجعه به مقامات کنسولی همسر دائمی خود را مطلقه و به اجرای صیغه طلاق مبادرت نموده و مراتب را به زوجه ابلاغ کرده است. مشارالیها به ایران مراجعت و درخواست تعقیب کیفری زوج را می نماید. دادگاه به استناد ماده 645 قانون مجازات اسلامی متهم را به یکسال حبس تعزیری محکوم کرده و دادنامه غیابی مزبور از طریق انتشار آگهی به محکوم علیه ابلاغ قانونی شده است. اینک محکوم علیه به ایران باز گشته و اجرای احکام دادگستری او را جهت اجرای حکم صادره احضار کرده است. چنانچه مشارالیه به شما مراجعه نماید با فرض قبول وکالت وی چه اقدامی معمول خواهید داشت؟

2- شخصی در دادگاه عمومی به اتهام کلاهبرداری تحت تعقیب قرار می گیرد و با رعایت کیفیات مخففه موضوع ماده22 قانون مجازات اسلامی به 9 ماه حبس تعزیری محکوم می گردد. بر اثر تجدید نظر خواهی پرونده به دادگاه تجدید نظر ارسال و دادگاه مزبور میزان مجازات متهم را به یکسال حبس تغییر می دهد. به نظر شما رأی دادگاه تجدید نظر به طور صحیح صادر شده است یا خیر؟چرا؟

3- شخصی به اتهامی در دادگاه عمومی به مجازاتی محکوم می شود. در اثر تجدید نظر خواهی دادگاه تجدید نظر حکم را نقض و به برائت متهم اظهار نظر می نماید. شاکی در تخدیش این رأی اعتراضات خود را به انضمام درخواست اعمال ماده 235 قانون آئین دادرسی دادگاههای عمومی و انقلاب در امور کیفری به مقام ریاست حوزه قضائی مربوطه تقدیم می دارد. ریاست حوزه قضائی با قبول ایرادات شاکی، پرونده را به دادگاه صادر کننده حکم تجدید نظر ارجاع و دادگاه مزبور به صحت رأی سابق خود اظهار نظر نموده و نتیجتاً پرونده به دیوان عالی کشور ارسال می گردد، دیوان عالی کشور با قبول اعتراضات معترض، حکم برائت صادره را نقض و رسیدگی به موضوع مطروحه را به شعبه دیگر دادگاه تجدید نظر همان استان ارجاع و شعبه مرجوع الیه رأی بدوی را به سیاق دادگاه تجدید نظر قبلی نقض و مجدداً حکم به برائت متهم صادر می نماید. چنانچه شاکی به شما مراجعه و از وی قبول وکالت کرده و به منظور احقاق حق او مجدداً درخواست اعمال ماده 235 قانون فوق الذکر را بنمائید ؛ چه وجوهی متصور خواهد بود؟ تشریح فرمائید.

آئین دادرسی مدنی

1- منصور دادخواستی به خواسته خلع ید از شش دانگ پلاک ثبتی 154/27 علیه مسعود که متصرف  پلاک موصوف می باشد، تقدیم شعبه اول دادگاه عمومی اصفهان نموده است. حسب دستور دادگاه طرفین دعوت به رسیدگی شده و در جلسه نیز به طرح و شرح دعوی و دفاع از آن می پردازند و مالاً دادگاه مبادرت به صدور حکم مبنی بر محکومیت مسعود به خلع ید از پلاک  موصوف  می نماید؛ متعاقب تجدید نظر خواهی محکوم علیه ،پرونده به دادگاه تجدید نظر استان ارسال گردیده و هیأت قضات آن دادگاه ، طرفین را برا ی رسیدگی و اخذ توضیح دعوت می کنند . در وقت مقرر دادگاه با حضور طرفین تشکیل شده و تجدید نظر خواه با ذکر جهات و دلایل خود اعلام می نماید، قصد جلب شخص ثالثی را دارد که زمین را به فروخته است. مستنداً و مستدلاً پاسخ دهید:

اولاً :با توجه به مسئله مطروحه جلب شخصی ثالث در این مرحله از دادرسی ممکن است یا خیر؟ در هر صورت استدلال کنید.
ثانیاً: امکان تقدیم دادخواست جلب ثالث به همراه دادخواست تجدید نظر را نیز بررسی فرمائید.

2- وزارت بهداشت و درمان سفارش ساخت 1800000 عدد آمپول مخصوص را به شرکت دارو سازی رازی داده که ظرف سه ماه آنها را تولید و در تاریخ 20/6/80 جهت تزریق به دانش آموزان سال اول دبستان تحویل بدهد و در قرار داد شرط شده که به ازای هر روز تأخیر در تحویل هر عدد آمپول، پیمانکار مبلغ 50 ریال بابت خسارت به وزارت بهداشت و درمان بپردازد(در قرار داد قید شده یک نوع از مواد اولیه ساخت آمپول مزبور به سفارش وزارت صنایع از خارج وارد شود) به لحاظ اینکه آن وزارت نتوانسته ماده اولیه را به موقع در اختیار شرکت رازی قرار دهد، در نتیجه 5/1 ماه دیرتر از موعد مقرر آمپولها تحویل داده شده است،با این توصیف، وزارت بهداشت و درمان قصد طرح دعوی بخواسته مطالبه خسارات وارده را دارد.
به نظر شما دعوی وزارت بهداشت و درمان قابلیت طرح دارد یا خیر؟چرا؟

3- بانو صغری 60 حبه از 72 حبه شش دانگ یک باب منزل مخروبه به مساحت 220 متر مربع را از ورثه چند نفر از مالکین آن پلاک به بیع قطعی با سند رسمی ابتیاع نموده است. احد از ورثه که مالک بقیه پلاک می باشد علی رغم اینکه قول فروش سهم خود را به بانو صغری داده است، در حال حاضر از فروش آن به مشارالیها امتناع می ورزد و اذن تصرف در پلاک موصوف را نیز به بانوی مزبور نمی دهد. نظر به اینکه بانو صغری قصد بازسازی حصه متعلق به خود را دارد چه راه حل یا راه حلهائی قانونی برای وی پیشنهاد می کنید . صور مختلفه مسأله را به تفکیک بررسی فرمائید.

4- نسبت به دادنامه غیابی سه نفر از پنج نفر محکوم علیهم واخواهی نموده و پسی از رسیدگی دادگاه رأی واخواسته را به لحاظ عدم رعایت صحیح تشریفات مربوط  به استقراع  فسخ و مجدداً استقراع به عمل آورده که در نتیجه به جای شق الف در نظریه کارشناس، بر طبق شق ب ما ترک بین ورثه تقسیم شده است آیا به نظر شما به اینکه دو نفر از محکوم علیهم واخواهی نکرده اند، دادنامه صادره در این مرحله نسبت به آنان تأثیر و تسری  دارد یا خیر؟چرا؟ نفیاً یا اثباتاً پاسخ دهید.

    

پست های مرتبط

افزودن نظر

مشترک شدن در خبرنامه!

برای دریافت آخرین به روز رسانی ها و اطلاعات ، مشترک شوید.