×

آیا فرد مستمری بگیر (باز نشسته) می تواند بعنوان سهامدار و مدیر عامل شر

آیا فرد مستمری بگیر (باز نشسته) می تواند بعنوان سهامدار و مدیر عامل شرکت خصوصی انجام وظیفه کند. آیا مستمری او طبق قانون محفوظ می ماند. اصولا مدیر عاملی شغل است یا وکالت است؟

آیا-فرد-مستمری-بگیر-(باز-نشسته)-می-تواند-بعنوان-سهامدار-و-مدیر-عامل-شرکت-خصوصی-انجام-وظیفه-کند.-آیا-مستمری-او-طبق-قانون-محفوظ--می-ماند.-اصولا-مدیر-عاملی-شغل-است-یا-وکالت-است؟
وکیل  با سلام و تشکر از طرح سوال، 1- با توجه به مفهوم مخالف ماده 90 قانون استخدام کشوری، فرد مستمری بگیر (باز نشسته) می تواند در شرکت های خصوصی به هر عنوان ( مدیریت و ... ) مشغول به کار و فعالیت گردد، زیرا این مقرره تنها اشتغال به کار در وزارتخانه ها و موسسات دولتی ( نه خصوصی ) را منع نموده است. متن ماده 90 قانون استخدام کشوری بدین شرح است: " ماده 90 - اشتغال بازنشستگان در وزارتخانه ها و موسسات دولتی مشمول این قانون ممنوع است و پرداخت هر گونه وجه از این بابت از طرف وزارتخانه ها و موسسات مزبور به بازنشستگان در حکم تصرف غیر قانونی در وجوه دولتی است . " لازم به ذکر است که داشتن سهام، از لحاظ حقوقی، شغل محسوب نمی گردد. 2. با توجه به نبود منع قانونی در خصوص اشتغال بازنشستگان در شرکتهای خصوصی، مستمری آنها به قوت خود باقی می ماند ضمن آنکه طبق قانون نحوه تاثیر سوابق خدمت غیر دولتی در احتساب حقوق بازنشستگی و وظیفه و مستمری کارکنان دولت، بر اساس شرایط مقرر در این قانون و آیین نامه آن، سوابق خدمت این افراد در شرکت ها و موسسات غیر دولتی، تحت شرایط خاص این قانون، قابل احتساب می باشد . 3. بر اساس ماده 51 قانون تجارت، مسئولیت مدیر شرکت در مقابل شرکت و شرکا، همان مسئولیتی است که وکیل در مقابل موکل دارد؛ بنابر این اگر چه مدیرعامل، رسما وکیل شرکت محسوب نمی گردد، اما اگر در انجام وظایف قانونی خود قصور کرده باشد، مثلا مالیات متعلقه به شرکت را به موقع پرداخت نکرده و شرکت، جریمه شده باشد، همانند وکیلی که کوتاهی کرده است،در مقابل شرکت مسئول می باشد و باید خسارت وارده به شرکت را جبران کند.

    

مشترک شدن در خبرنامه!

برای دریافت آخرین به روز رسانی ها و اطلاعات ، مشترک شوید.