×

مهم‌ترین موارد نقض حقوق بشر در سال 2012

مهم‌ترین موارد نقض حقوق بشر در سال 2012

سازمان عفو بین‌الملل به مناسبت روز جهانی حقوق بشر گزارشی منتشر کرده است که در آن به خبرهای حائز اهمیت جهان در طول یک سال گذشته در زمینه نقض حقوق بشر پرداخته است چند مورد از این خبرها را با توجه به میزان اهمیت‌شان مرور می‌کنیم

مهم‌ترین-موارد-نقض-حقوق-بشر-در-سال-2012

سازمان عفو بین‌الملل به مناسبت روز جهانی حقوق بشر گزارشی منتشر کرده است که در آن به خبرهای حائز اهمیت جهان در طول یک سال گذشته در زمینه نقض حقوق بشر پرداخته است. چند مورد از این خبرها را با توجه به میزان اهمیت‌شان مرور می‌کنیم.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، در ماه ژانویه گذشته و در روز هفدهم، دیوان اروپایی حقوق بشر طی حکمی با خواست انگلستان برای استرداد ابوقتاده، روحانی تند رو مسلمان به کشور محل تولدش مخالفت کرد.

همچنین در روز بیست و یکم این ماه مقامات یمن علیرغم مخالفت و اعتراضات مردمی، قانونی تصویب کردند مبنی بر اینکه علی عبدالله صالح، رییس جمهور سابق این کشور برای جنایاتی که در طول 40 سال حکومتش مرتکب شده بود مورد عفو قرار می‌گیرد.

سایر موار نقض حقوق بشر در سال 2012 عبارتند از:

فوریه

روز سیزدهم - آمریکا: در ایالت آلاباما، مردی 43 ساله در اثر استفاده بی‌جای یک افسر پلیس از اسلحه‌های شوک الکتریکی جان خود را از دست داد که به عنوان پانصدمین قربانی استفاده از این اسلحه‌ها در آمریکا شناخته شد.

بیست و سوم – افغانستان: نزدیک به 100 نفر در اردوگاه‌های اسکان مهاجران در کابل در اثر سرمای شدید یا بیماری جان خود را از دست دادند که حداقل 28 تن از آنها کودک بودند.

بیست و سوم- ایتالیا: دیوان اروپایی حقوق بشر طی حکمی اعلام کرد که ایتالیا با اجازه ورود ندادن به مهاجران و پناهندگان آفریقایی برای دسترسی به آب‌های این کشور، قوانین حقوق بشر را نقض کرده است.

مارس

دوازدهم – افغانستان: یک سرباز آمریکایی در قندهار 16 غیر نظامی افغان را به ضربه گلوله از پای درآورد.

چهاردهم – جمهوری دموکراتیک کنگو: دیوان کیفری بین‌المللی برای اولین بار حکم محکومیت توماس لوبانگا را به جرم استفاده از کودکان سرباز در جنگ صادر کرد.

بیست و نهم – ژاپن: این کشور پس از دو سال اولین اعدامی خود را به مجازات رساند.

آوریل

روز یکم – افغانستان: نیروهای آمریکا عملیات انتقال 3000 زندانی افغانی در زندان بگرام به مقامات این کشور را آ‌غاز کردند.

دوم - برزیل: دیوان عالی این کشور طی یک حکم فردی را تبرئه کرد که به تجاوز به سر دختر 12 ساله متهم شده بود. این دادگاه اعلام کرد که این دختران کم سن و سال روپسی بوده‌اند.

چهارم – لیبی: دیوان کیفری بین‌المللی به لیبی دستور داد تا سیف‌الاسلام قذافی را به منظور انجام تحقیقات در مورد اتهاماتش مبنی بر جنایات علیه بشریت به این دادگاه تحویل دهد.

چهاردهم – آذربایجان: پلیس این کشور به طرز خشونت آمیز در تظاهرات در باکو، پایتخت آذربایجان را سرکوب کرد که به شدت مورد انتقاد قرار گرفت.

هجدهم – مکزیک : یک گزارشگر با تجربه در حوزه جرم به قتل رسید که موجب شد شمار خبرنگارانی که در این کشور در کمتر از یک ماه کشته شده‌اند به شش نفر برسد.

ژوئن

دوم – مصر: حسنی مبارک، رییس جمهور سابق و وزیر کشور مصر به جرم کشتار معترضان در تظاهرات انقلابی در 25 ژانویه 2011 به حبس ابد محکوم شدند.

هجدهم – عربستان: دکتر عبدالله الحمید بنیانگذار "سازمان حقوق بشر سعودی" و محمود القهافی به جرم فعالیت‌هایشان در زمینه حمایت از حقوق بشر در دادگاه محاکمه شدند.

سی‌ام – مصر: محمد مرسی، رییس جمهور منتخب این کشور در جایگاه خود قرار گرفت تا به 17 ماه حکومت شورای عالی نیروهای مسلح مصر پایان دهد که متهم به کشتار 120 معترض و محاکمه ناعادلانه 1200 غیرنظامی در دادگاه‌های نظامی هستند.

ژوئیه

پنجم – ایتالیا : یک دادگاه 25 افسر پلیس را به جرم خشونت علیه معترضان صلح طلب و غیر مسلح که در مدرسه‌ای در اعتراض به گروه جی 8 در سال 2001 تجمع کرده بودند به زندان محکوم کرد.

شانزدهم – امارات متحده عربی: دو فعال حقوق بشر برجسته به همراه 13 تن دیگر به جرم شرکت رد فعالیت‌های حقوق بشری در اعتراض به دولت دستگیر شدند.

سی و یکم – سوریه: سربازان وابسته به گروه‌های مخالف در سوریه در اقدامی خودسرانه 14 عضو یک گروه شبه نظامی را به اتهام نقض حقوق بشر به ضرب گلوله کشتند.

اوت

ششم – عمان: دادگاهی در مسقط پایتخت این کشور طی حکمی هشت فعال حقوق بشر را به اتهام بهره بردن از حقوق‌شان مبنی بر آزادی بیان به یک سال حبس و جریمه‌ی نقدی بالغ بر 2600 دلار آمریکا محکوم کرد. روز پس از این، 11 تن دیگر به دلیل اتهامات مشابه در دادگاه محکوم شدند.

بیست و نهم – رژیم صهیونیستی: یک دادگاه با صدور حکمی اعلام کرد که مقامات رژیم صهیونیستی در پرونده مرگ یک فعال آمریکایی در جریان عملیات تخریب یک ساختمان در نوار غزه در 2003 توسط بلدوزر مسوول نیست.

سپتامبر

هشتم – آمریکا: یک تبعه یمنی به نام عدنان فرهان عبدالطیف در زندان گوانتانامو واقع در کوبا جان خود را از دست می‌دهد. این زندانی بیش از یک دهه را بدون هرگونه اتهام و محاکمه در بازداشتگاه‌های ارتش آمریکا سپری کرده بود.

یازدهم – عراق: موجی از بمبگذاری‌ها و شلیک گلوله در سراسر عراق به راه افتاد که منجر به کشته شدن حداقل 81 نفر و زخمی شدن صدها تن دیگر شد که اغلب آنها غیر نظامی بودند.

بیست و هفتم – ژاپن: دو اعدام در این روز انجام شد که یک تن از آنها یک زن بوده است. وی در 15 سال اخیر اولین زنی بود که در ژاپن اعدام می شد.

بیست و نهم – آمریکا : یک زندانی گوانتانامو به کانادا بازگردانده شد. وی در واقع در سال 2002 و در افغانستان در حالی که تنها 15 سال سن داشت دستگیر شده بود.

اکتبر

نهم – پاکستان: افراد وابسته به طالبان در شمال پاکستان به سمت ملاله یوسف‌زی 14 ساله که در زمینه حق تحصیل دختران فعالیت می‌کرد شلیک کردند که منجر به جراحت شدید او از ناحیه سر شد.

دهم – روسیه : دادگاهی در مسکو محکومیت یکی از اعضای یک گروه موسیقی را به حالت تعلیق درآورد؛ در حالی که دو عضو دیگر این گروه همچنان در حبس هستند.

نوامبر

چهارم – رژیم صهیونیستی و اراضی اشغالی فلسطین: نیروهای رژیم صهیونیستی طی حملات هوایی علیه نوار غزه بیش از 160 فلسطن را کشته و صدها تن را زخمی کردند که اغلب آنها غیر نظامی و یا زن و کودک بودند.

نوزدهم – کنگو : صدها هزار غیر نظامی از خانه‌هایشان واقع در کیووی شمالی در شرق کنگو برای فرار از خشونت‌های گروه‌های مسلح مخالف گریختند. این گروه‌ها که به نام M23 شناخته می‌شوند از سوی فردی رهبری می‌شوند که دیوان کیفری بین‌المللی خواستار و بازداشتش می‌باشد.

این حوادث در سراسر دنیا در حالی اتفاق می‌افتد که دهه‌هاست روز دهم دسامبر بعنوان روز جهانی حقوق بشر در سازمان ملل نامگذاری شده است. در میان این کشورها نام دولت‌هایی به چشم می‌خورد که خود مدعی حقوق بشر هستند، در حالی که واقعیت چیز دیگری است. این کشورها خود ناقض حقوق بشر هستند، در حالی که همیشه از این ابراز برای تحت فشار قرار دادن دیگر کشور و پیشبرد هدف‌های خود استفاده می‌کنند.

    

پست های مرتبط

افزودن نظر

مشترک شدن در خبرنامه!

برای دریافت آخرین به روز رسانی ها و اطلاعات ، مشترک شوید.