×

احمدی نیاز استفاده قلم قضات برای مجازات حبس زیاد است

احمدی نیاز استفاده قلم قضات برای مجازات حبس زیاد است

یک حقوقدان گفت متاسفانه استفاده قلم قضات برای مجازات حبس زیاد است، در حالی که می‌شود از مجازات های جایگزین استفاده کرد

احمدی-نیاز-استفاده-قلم-قضات-برای-مجازات-حبس-زیاد-است وکیل 

یک حقوقدان گفت: متاسفانه استفاده قلم قضات برای مجازات حبس زیاد است، در حالی که می‌شود از مجازات های جایگزین استفاده کرد.

تهدید به مجازات حبس مؤثرتر از اعمال حبس است - حبس تعزیری - زندانیان نباید پس از حبس از جامعه جدا شوند - توقیف و حبس غیرقانونی - مجازات های جایگزین چیست و شامل حال چه کسانی می شود ؟ - نقش کمرنگ مجازات های اجتماعی جایگزین زندان در قوانین - اعمال مجازات های  جایگزین به جای حبس - حبس و ایام قابل احتساب در سوابق محکومیتی ل

حسین احمدی‌نیاز ، اظهار کرد: مقام معظم رهبری در تبیین سیاست‌های کلی نظام در بخش قضایی برنامه ششم توسعه، صراحتا حبس‌زدایی و استفاده از مجازات‌های جایگزین حبس را مورد اشاره قرار دادند.

وی ادامه داد: نگاه قانون مجازات اسلامی نوین و قانون آیین دادرسی کیفری نوین نیز به سمت حبس زدایی رفته است دیدگاه حقوق کیفری نوین هم در این چارچوب قرار می‌گیرد.

این حقوقدان خاطرنشان کرد: در اروپا وقتی در فرآیند رسیدگی به یک پرونده حضور داشتم، دادگاه برای فرد محکوم به جای حبس از مجازات جایگزین توام با اشتغال استفاده کرد. این شیوه برخورد با محکومین در حال حاضر در اروپا وجود دارد. اگر ما آن را با چیزی که در کشورمان رخ می‌دهد انطباق دهیم به این نتیجه می‌رسیم که متاسفانه استفاده قلم قضات ما برای حکم مجازات حبس زیاد است و افراد را بعضا برای جرائم ساده به حبس محکوم می‌کنند، در حالی که می‌توانند از مجازات‌های جایگزین حبس استفاده کنند.

اما و اگرهای مجازات حبس - حقی به نام حبس - قانون ومجازات های جایگزین حبس - تبدیل تبعید به جزای نقدی یا حبس و شرایط آن - ضرورتهای به کارگیری مجازاتهای جایگزین حبس - قانون مجازات اسلامی از حذف سنگسار تا مجازات جایگزین حبس 

این وکیل دادگستری تصریح کرد: برای مثال، حکم‌های قضات ما می‌تواند فرد را وادار به درختکاری، آموزش یا حفظ قرآن کند؛ در واقع وقتی فرد به زندان می‌رود، تنها خود او محکوم نمی‌شود بلکه خانواده او نیز درگیر می‌شوند؛ بنابراین قاضی باید هنگام صدور حکم به جنبه‌های محکومیت حبس توجه کنند.

احمدی‌نیاز گفت: نکته حائز اهمیت دیگر مربوط به این موضوع این است که باید بین زندانی‌ و جامعه آشتی به وجود آید؛ زیرا در حال حاضر به علت کثرت زندانیان میزان پیشگیری از وقوع جرم و میزان ارعاب از جرم پایین آمده است.

وی اظهار کرد:‌ با مشاهده این مسائل متوجه می‌شویم که زندان‌های ما آن کارکردی که یک نهاد بازآموزی می‌تواند در جامعه داشته باشد را از دست داده است؛ بنابراین نیازمند اصلاح قوانین در این زمینه هستیم.

این حقوقدان بیان کرد:‌ متاسفانه عناوین عدیده‌ مجرمانه در کشور وجود دارد که ضرورت ایجاب می‌کند این عناوین مجرمانه به حداقل خود برسد. در حال حاضر بسیاری از مواردی که تحت عنوان خلاف از آنها یاد شده است، مشمول مجازات حبس هستند و در واقع نباید برای آنها این مجازات در نظر گرفته شود.

این وکیل دادگستری اظهار کرد:‌ اجرایی شدن این موضوع ابتدا مستلزم اصلاح قوانین و سپس مستلزم آموزش و دستور به قضات است که میزان صدور احکام در باب محکومیت حبس افراد را به حداقل برسانند.

عدالت ترمیمی جایگزین مناسبی برای مجازات های حبس - تسریع در کاهش مجازات حبس با اصلاح قوانین - حبس الکترونیکی ، از ابداعات قانون جدید مجازات اسلامی 

احمدی‌نیاز با بیان این که کثرت زندان و زندانی شایسته‌ نظام جمهوری اسلامی ایران نیست ادامه داد: موضوع کثرت زندانی نشان دهنده بیماری یک جامعه است. حجم وسیعی از زندان‌ها که در حال حاضر در کشور وجود دارد مصداق این امر است.

این حقوقدان تصریح کرد:‌ متاسفانه زندان‌های ما تخصصی نشده‌اند و در حال حاضر حسب اعلام رئیس قوه قضاییه 70 درصد زندانیان ما را محکومیت مواد مخدر تشکیل می‌دهند؛ بنابراین می‌طلبد برای محکومین مواد مخدر شیوه دیگری در باب سپری شدن دوران محکومیت یا بازآموزی آن‌ها یا اصلاح این افراد اقداماتی صورت گیرد که زندان تاکنون نتوانسته برای برخی از مجرمین مواد مخدر موثر باشد. در حقیقت استفاده از مجازات جایگزین حبس می‌تواند به نفع جامعه و زندانی باشد.

منبع : ایسنا

    

پست های مرتبط

افزودن نظر

مشترک شدن در خبرنامه!

برای دریافت آخرین به روز رسانی ها و اطلاعات ، مشترک شوید.