×

پیشنهاد امینی به لاریجانی درباره تبصره ماده 48 آیین دادرسی کیفری

پیشنهاد امینی به لاریجانی درباره تبصره ماده 48 آیین دادرسی کیفری

یک عضو هیات مدیره کانون وکلای دادگستری مرکز با اشاره به دیدار اعضای این مرجع با رییس مجلس گفت که برای جلوگیری از تشتت رویه و محدودیت‌های بی فایده و ناروای ناشی از تبصره ماده 48 قانون آیین دادرسی کیفری، پیشنهاد تفسیر قانونی این تبصره را به علی لاریجانی ارائه کرده است

پیشنهاد-امینی-به-لاریجانی-درباره-تبصره-ماده-48-آیین-دادرسی-کیفری وکیل 

یک عضو هیات مدیره کانون وکلای دادگستری مرکز با اشاره به دیدار اعضای این مرجع با رییس مجلس گفت که برای جلوگیری از تشتت رویه و محدودیت‌های بی فایده و ناروای ناشی از تبصره ماده 48 قانون آئین دادرسی کیفری، پیشنهاد تفسیر قانونی این تبصره را به علی لاریجانی ارائه کرده است.

 دغدغه های وکلا پیرامون تبصره ماده 48 آیین دادرسی کیفری - کیا : در مورد تبصره ماده 48 قانون آیین دادرسی کیفری تصمیم عاجل اتخاذ شود - تبصره ماده 48 آیین دادرسی کیفری خلاف قانون اساسی نیست ، اما ... 

عیسی امینی ، در این باره اظهار کرد: تبصره ماده 48 قانون آیین دادرسی کیفری 92 ظرف 4٨ ساعت به تصویب رسید و اجرای آن مورد تردید و نقد جدی حقوقدانان و رسانه ها قرار گرفت.

مدیر گروه حقوق و تحصیلات تکمیلی دانشکده حقوق دانشگاه آزاد تهران مرکز، ادامه داد: تردیدهایی مطرح شد از جمله اینکه مگر با توجه به اصل ٣5 قانون اساسی، قانون عادی می تواند حق انتخاب وکیل متهم را به دیگری حتی مقام عالی قضایی بسپرد؟ ملاک تشخیص وکلای معتمد چیست؟ آیا انتخاب وکلای تایید شده و تایید نشده و این تقسیم بندی موجب شقاق و تشتت و یا تبعیض ناروا نمی شود؟

وی با بیان اینکه ماده 48 در بخش ضابطین دادگستری آمده است، درباره سایر نقدها و تردیدها در این زمینه، افزود: حال آیا این حکم صرفا ناظر به زمان تحقیقات مقدماتی توسط ضابطین دادگستری است یا کل مرحله دادسرا را در بر می‌گیرد؟ اصولا چرا حکم جدید در این تبصره، مطابق قانون اساسی منتشر نشد؟ چگونه در وضع این حکم به آثار سوء داخلی و بین المللی آن توجهی نشده و موجب خسران برای نظام می شویم بدون اینکه فایده عملی برای کشور داشته باشد؟ مگر چه اسرار فنی خاصی در پرونده ها موجود است و در عمل و تا حال، چه اسرار ویژه‌ای از سوی این وکلا افشا شده است؟ اگر در این مورد تعجیل نمی‌شد آیا راه حل مقبول‌تری ارایه نمی‌شد؟

در قانون جدید آیین دارسی کیفری ساختار تفتیشی محدود شده است -  تاملی بر ماده 48 آیین دادرسی کیفری جدید تغییر مثبت یا منفی ؟ -  گذری بر ماده 48 قانون آیین دادرسی کیفری مصوب 1392 

این عضو هیات مدیره کانون وکلای دادگستری گفت: به هر حال این نقدها موجب طرح راه حل‌های متفاوتی برای برطرف کردن این مشکل شد. یکی از راه حل هایی که اینجانب در دیدار هیات مدیره کانون وکلای دادگستری مرکز با جناب دکتر لاریجانی نزد رییس محترم مجلس مطرح کردم ضرورت" تفسیر قانونی" از این تبصره به جای اصلاح یا تمسک به راه حل‌هایی است که موجب تشدید مشکلات می شود تا حل آنها.

این حقوقدان افزود: به نظر می رسد به دلیل وجود همین ابهامات است که رییس محترم قوه قضاییه در تعجیل در ارایه این لیست خوداری کرده و با دقت و تدبیر با مساله برخورد کردند.

وی تصریح کرد: در عبارات نامانوس "وکلای رسمی دادگستری" معلوم نیست مقصود از رسمی چیست. در عبارت " از بین وکلایی که مورد تایید قوه قضاییه باشد" معلوم نیست ملاک تایید چیست. ضابطه عینی است یا ضابطه شخصی؟ و آیا مختص به زمان تحقیق نزد ضابطین دادگستری است یا خیر؟

 یادداشتی درباره دستاوردهای لایحه آیین دادرسی کیفری - نقش ضابطین دادگستری در قانون آئین دادرسی کیفری مصوب 1392 - آئین دادرسی کیفری اطفال - قانون جدید آیین دادرسی کیفری از نگاه محمد آخوندی 

این وکیل دادگستری گفت: ضروری است که مجلس محترم شورای اسلامی به تفسیر قانونی این تبصره پرداخته و از تشتت رویه و محدودیت‌های بی فایده و ناروا پیشگیری کند.

منبع : ایسنا

    

پست های مرتبط

افزودن نظر

مشترک شدن در خبرنامه!

برای دریافت آخرین به روز رسانی ها و اطلاعات ، مشترک شوید.