×

طرح یک فوریتی برای اصلاح ساختار آزمون سراسری تقدیم مجلس شد

طرح یک فوریتی برای اصلاح ساختار آزمون سراسری تقدیم مجلس شد

طرح یک فوریتی اصلاح ساختار آزمون سراسری و پذیرش دانشجو با 46 امضا تقدیم مجلس شد

طرح-یک-فوریتی-برای-اصلاح-ساختار-آزمون-سراسری-تقدیم-مجلس-شد وکیل 

طرح یک فوریتی اصلاح ساختار آزمون سراسری و پذیرش دانشجو با 46 امضا تقدیم مجلس شد. متن این طرح به شرح زیر است؛

عنوان طرح:

سنجش و پذیرش دانشجو در دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی کشور

ماده1- به منظور برنامه‌ریزی، تصویب ضوابط، هماهنگی و نظارت بر نحوه سنجش علمی و پذیرش دانشجو برای کلیه دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی کشور در مقاطع کاردانی و کارشناسی«شورای سنجش و پذیرش دانشجو» که از این پس «شورا» نامیده می‌شود با ترکیب زیر تشکیل می‌شود:

الف-وزیرعلوم، تحقیقات و فناوری(رئیس شورا)

ب-وزیر آموزش و پرورش یا معاون ذی‌ربط به عنوان نماینده وی

پ-وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی یا معاون ذی‌ربط به عنوان نماینده وی

ت-رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی

ث-دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی

ج-رئیس سازمان سنجش و آموزش کشور(دبیر شورا)

چ-دبیر شوراهای آموزش و پرورش

تبصره-دبیرخانه شورا در سازمان سنجش و آموزش کشور مستقر و کلیه امور اجرائی و کارشناسی آن را پیگیری می‌کند.

ماده 2-پذیرش دانشجو در دانشگاه‌ بر اساس ظرفیت رشته محل و تقاضای داوطلبان بر اساس یکی از سه روش ذیل صورت می‌گیرد:

الف-سابقه تحصیلی: عبارت ازنمرات دروسی است که داوطلب در دوره آموزش متوسطه کسب می‌کند و امتحانات آنها توسط وزارت آموزش و پرورش به صورت سراسری، نهائی و استاندارد مطابق اصول سنجش و اندازه‌گیری و قوانین شورای عالی آموزش و پرورش برگزار می‌شود.

ب- سابقه تحصیلی و آزمون عمومی: آزمون عمومی عبارت از آزمون سراسری از دروس عمومی رشته‌های تحصیلی دوره آموزش متوسطه که توسط سازمان سنجش آموزش کشور برگزار می‌شود.

پ- سابقه تحصیلی، آزمون عمومی و آزمون اختصاصی: آزمون اختصاصی عبارت از آزمون سراسری از دروس تخصصی رشته‌های تحصیلی دوره آموزش متوسطه که توسط سازمان سنجش آموزش کشور برگزار می‌شود.

تبصره1- وزارت آموزش و پرورش مسوولیت ایجاد و ارائه سابقه تحصیلی برای دانش‌آموزان و متقاضیان ورود به دانشگاه را برعهده دارد.

تبصره 2-سازمان سنجش آموزش کشور مسؤولیت سنجش داوطلبان را بر عهده خواهد داشت.

تبصره 3-تعیین نوع ورود به دانشگاه‌ها بر اساس ظرفیت رشته‌‌ها و تقاضای داوطلبان با تصویب«شورا» به صورت سالانه تعیین می‌گردد.

تبصره4- اصل بر سنجش داوطلبان بر اساس روش‌های (الف) و (ب)  می‌باشد. تاثیر سابقه تحصیلی باید روند تزایدی و صعودی داشته باشد و بر اساس پیشرفت در ایجاد و ارائه سابقه تحصیلی سالانه با تصویب «شورا» افزایش یابد.

تبصره 5- وزارتخانه‌‌های آموزش و پرورش، علوم تحقیقات و فناوری و بهداشت، درمان و آموزش پزشکی باید به گونه‌ای برنامه‌ریزی نماید که سالانه پذیرش دانشجو در رشته محل‌ها بر اساس روش‌های (الف) و (ب) رشد حداقل ده درصدی(10%) داشته باشد به گونه‌ای که پس از پنج سال از تصویب این قانون پذیرش دانشجو صرفا بر اساس روش(الف) صورت گیرد.

ماده 3- وظایف و اختیارات «شورا» به شرح زیر است:

الف- برنامه‌ریزی، تصویب و ایجاد هماهنگی در امر سنجش و پذیرش دانشگاه‌ها

ب-تصویب عناوین، محتوی و ضوابط آزمون‌ها

پ- تصویب ضوابط روش پذیرش دانشجو برای دانشگاه‌ها مندرج در ماده (2)

ت- تصویب میزان تاثیر هر یک از عوامل سابقه تحصیلی، آزمون عمومی و آزمون اختصاصی در سنجش روش‌های ماده (2)

ث-بررسی و تصمیم‌گیری در سایر امور مرتبط با سنجش و پذیرش دانشجو که از طرف سایر مراجع به «شورا» در چهارچوب این قانون ارجاع می‌شود.

ج-بررسی و تصویب ضوابط و سازماندهی اجرائی آزمون‌ها

چ-بررسی، ارزشیابی و تصویب گزارش رسمی سازمان سنجش و آموزش کشور در مورد هر یک از آزمون‌ها حداکثر شش ماه پس از اعلام نتایج هر یک از آزمون‌‌ها و ارسال آن به نهادهای تصمیم‌ساز

ح-تصمیم‌گیری در مورد سایر موارد مرتبط به سنجش و پذیرش دانشجو در چهارچوب این قانون

تبصره-«شورا» می‌تواند برای انجام وظایف محوله کارگروه‌های تخصصی تشکیل دهد.

ماده4- پذیرش دانشجو بر مبنای روش‌های سنجش در ماده(2) انجام می‌پذیرد. دانشگاه‌ها حد نصاب لازم جهت پذیرش در رشته محل‌های خود را به «شورا» پیشنهاد و در صورت تصویب نسبت به پذیرش دانشجو اقدام می‌نماید. وظیفه هماهنگی در امر پذیرش بر عهده سازمان سنجش آموزش کشور می‌باشد.

ماده5- وزارتخانه‌های آموزش و پرورش، علوم، تحقیقات و فناوری، بهداشت و درمان و آموزش پزشکی موظفند مطالعات، طراحی و اقدامات لازم را در مورد تغییرات ضروری جهت تامین اهداف این قانون به عمل آورد. نوع اقدامات، شیوه‌های ارزشیابی آن و زمان اجرائی شدن آنها مطابق با اسناد بالادستی از جمله«سند تحول بنیادین آموزش و پرورش» و «برنامه درس ملی» باید به تصویب «شورا» برسد.

ماده 6-امتیازات و سهمیه‌ها از قبیل سهمیه مناطق، رزمندگان، شاهد، خانواده معظم شهداء، جانبازان و آزادگان که تاکنون به تصویب مراجع ذی‌ربط رسیده، یا می‌رسد کماکان به قوت خود باقی است و در شیوه پذیرش دانشجو بر اساس این قانون نیز اعمال می‌گردد.

ماده 7- داوطلبانی که بر اساس این قانون در دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی پذیرفته می‌شوند بر اساس ضوابط پیشنهادی ستاد کل نیروهای مسلح که به تصویب مقام معظم رهبری (فرماندهی کل قوا) می‌رسد از معافیت تحصیلی خدمت نظام وظیفه برخوردار می‌گردند.

ماده 8- آیین‌نامه اجرائی این قانون ظرف سه ماه توسط «شورا» تهیه و به تصویب وزرای آموزش و پرورش، علوم و تحقیقات و فناوری و بهداشت و درمان و آموزش پزشکی می‌رسد.

ماده 9- از تاریخ تصویب این قانون، قانون پذیرش دانشجو در دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی کشور مصوب 1386٫8٫9 لغو می‌گردد.

    

پست های مرتبط

افزودن نظر

مشترک شدن در خبرنامه!

برای دریافت آخرین به روز رسانی ها و اطلاعات ، مشترک شوید.