×

کاهش 10 درصدی جرایم خشن در سال جاری

کاهش 10 درصدی جرایم خشن در سال جاری

کاهش 10درصدی جرایم خشن و کشفیات جرایم در کشور طی پنج ماهه گذشته سال94 نسبت به مدت مشابه در سال93 از جمله تازه‌ترین اظهارات سردار حسین اشتری، فرمانده نیروی انتظامی است

کاهش-10-درصدی-جرایم-خشن-در-سال-جاری وکیل 

کاهش 10درصدی جرایم ( مقالات مرتبط با جرم - سوالات مرتبط با جرم ) خشن و کشفیات جرایم در کشور طی پنج ماهه گذشته سال94 نسبت به مدت مشابه در سال93 از جمله تازه‌ترین اظهارات سردار حسین اشتری، فرمانده نیروی انتظامی است. از سوی دیگر به گفته وی، براساس آمار میزان تصادفات منجر به فوت در چهار ماهه سال جاری 6درصد کاهش داشته است که تلاش این است با اجرای طرح‌های متعدد این میزان تا پایان امسال به 10 درصد افزایش یابد.

وزیر دادگستری : رویکرد قوه قضائیه در برخورد با جرایم خشن قاطعانه است -  نقشه برداری جرم - توصیف جرم 

این مقام ارشد انتظامی کاهش 10درصدی جرایم در کشور را بیشتر در جرایم خشن مشهود عنوان می‌کند. به اعتقاد وی، کاهش جرایم در کشور به دلیل همکاری مردم و دستگاه‌هایی است که توانسته‌اند اقدامات پیشگیرانه را برای ما آسان‌تر کنند.

اما سردار اشتری در ادامه اظهارات اخیر خود به وظیفه نیروی انتظامی در انتخابات اسفندماه امسال هم اشاره می‌کند و می‌گوید: نیروی انتظامی وظیفه ذاتی برای کمک به برگزاری انتخابات دارد و تلاش می‌کند تا برای برگزاری انتخابات امن و بدون حاشیه وارد عمل شود. از این‌رو، آمادگی داریم تا برای برقراری امنیت انتخابات برنامه‌ریزی کنیم و حتی جلسات اولیه برگزاری درست انتخابات را نیز با مسئولان مربوطه برگزار کرده‌ایم.

در این میان صحبت وی به امنیت داخل کشور هم کشید. به عقیده وی، این امنیت در گروی مرزهای امن است. امنیت امروز کشور به برکت خون پاک شهداست. امروز نیروی انتظامی در مرزهای غرب و شرق کشور که بیش از 1800کیلومتر است با اشرار و قاچاق‌چیان مواد مخدر در حال درگیری است و جمع کثیری از نیروهای انتظامی برای امنیت کشور در این مناطق به شهادت می‌رسند اما با تمام این ها مرزبانان ما شبانه روز هوشیار و بیدار هستند و با هرگونه شرارت مقابله می‌کنند.

 مبنای جرم انگاری - آیا می دانید شروع به جرم چیست ؟ - جرم و عناصر تشکیل دهنده آن در حقوق موضوعه 

فرمانده نیروی انتظامی تصریح می‌کند: نیروی انتظامی سعی کرده که در مرز و در داخل شهرها برای مقابله با مجرمان و خلافکاران از تجهیزات روز دنیا استفاده کند و با اشراف اطلاعاتی که بر اکثر مجرمان دارد تاکنون توانسته اقدامات پیشگرانه خوبی را انجام دهد اما واقعیت این است که هیچ تجهیزاتی نمی‌تواند جلوی شرارت را بگیرد مگر اینکه انسانی با تمام اخلاص، ایثار واز جان گذشتگی خود ایستادگی کند.

  کاهش شرارت و سرقت

اما از سوی دیگر فرمانده انتظامی تهران بزرگ نیز به تشریح اهداف و اقدامات سامانه مرکز فوریت‌های پلیسی 110 تهران بزرگ می‌پردازد. سردار حسین ساجدی‌نیا از کاهش 19درصدی انواع سرقت، 14‌درصدی شرارت، 2درصدی مرگ مشکوک و 3درصدی نزاع در چهار ماه نخست امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته خبر می‌دهد.

به گفته وی، مرکز فوریت‌های پلیسی 110 تهران بزرگ تکریم شهروندان را سرلوحه امور خود قرار داده است و این مرکز به‌منظور افزایش سرعت عمل پلیس، جلب رضایت شهروندان و ارتباط پایدار بین پلیس و جامعه ایجاد شده است.

اما آمار و ارقام به ثبت رسیده در این مرکز چه می‌گویند؟ فرمانده انتظامی تهران بزرگ می‌گوید: شهروندان تهرانی در چهار ماهه نخست سال جاری سه میلیون و 282هزار 859 بار با سامانه 110 تماس گرفته‌اند که 44درصد این تماس‌ها یعنی معادل یک میلیون و 421هزار 162 مورد آن عملیاتی شده است. رییس پلیس پایتخت با اشاره به فراوانی تماس شهروندان تهرانی با مرکز فوریت های پلیسی 110، تصریح می‌کند: در هر 24ساعت حدود 30هزار تماس با 110 پایتخت گرفته می‌شود که از این تعداد تماس بیش از 11هزار مورد آن به عملیات انتظامی منجر می‌شود و این آمار نشان از فراوانی و گستره مأموریت‌های پلیس پایتخت دارد.

در این میان تماس‌های غیر‌قابل رسیدگی و غیرعملیاتی با 110‌ نیز 22 درصد کاهش یافته است. به عقیده سردار ساجدی‌نیا، این امر نشان از آگاهی بیشتر مردم نسبت به نحوه کارکرد مرکز فوریت‌های پلیسی دارد، اما اصحاب رسانه در این حوزه باید فعالیت بیشتری انجام دهند تا تماس‌های غیرضروری با 110 به حداقل ممکن کاهش یابد.

از سوی دیگر آمارها نشان می‌دهد زمان حضور ماموران در اغلب ماموریت‌های 110 زیر 7دقیقه صورت گرفته است. از مجموع تماس‌های برقرار شده 564هزار و 353 تماس منجر به راهنمایی و دریافت اطلاعات شهروندان از پلیس شده که این موضوع نسبت به مدت مشابه در سال گذشته افزایش قابل ملاحظه‌ای داشته و نشان‌دهنده تعامل سازنده شهروندان با مجموعه پلیس پایتخت است.

اما حجم بالای تماس‌های مردمی با تلفن 110 فاتب، به عقیده فرمانده انتظامی تهران بزرگ نشان از افزایش اعتماد عمومی به عملکرد مجموعه پلیس است.  دیگر خبر اعلام شده از سوی سردار ساجدی‌نیا، کاهش 11درصدی تماس با سیستم 110 پایتخت است. به گفته وی، این کاهش در چهار ماه نخست سال جاری در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته 11اتفاق افتاده که بیانگر نهادینه شدن پلیس جامعه محور و روند نزولی جرایم ( مقالات مرتبط با جرم - سوالات مرتبط با جرم )  در جامعه است.

 اصل قانونی بودن جرم و مجازات

   کاهش 29درصدی اختلافات خانوادگی

به گفته رییس پلیس پایتخت، انواع سرقت در چهار ماه نخست سال جاری تخلفات و جرایم راهور 20درصد و اختلافات خانوادگی 29درصد نسبت به مدت مشابه سال گذشته کاهش داشته است.

اما سردار ساجدی‌نیا در بخش دیگر از سخنان خود از راه‌اندازی سامانه پیامکی 110110 برای شهروندان ناشنوا خبر می‌دهد و می‌گوید: با راه‌اندازی این سامانه به طور متوسط روزانه 35پیامک از سوی شهروندان به سایت 110 فاتب ارجاع می‌شود و در چهارماه ابتدایی امسال نیز 4418 پیامک دریافت شده که 647 مورد فوریتی، 280 مورد غیر فوریتی، 378 مورد منجر به دریافت راهنمایی و ارشاد از سوی پلیس شده است.به گفته وی، با هدف تسریع در روند رسیدگی به مشکلات مردمی و به‌منظور افزایش سرعت عمل پلیس و جلب رضایت شهروندان هفت اپراتور کارشناس به تعداد اپراتوران قبلی اضافه شده است. در حال حاضر اپراتورهای مستقر در سایت110 فاتب به صورت شبانه‌روزی در سه شیفت کاری مشغول انجام وظیفه هستند و به ارائه خدمات انتظامی، مشاوره‌ای، حقوقی و خانوادگی به شهروندان می‌پردازند.

وی با اشاره به اینکه تلفن110 در طول شبانه‌روز همراه مردم بوده و پل ارتباطی شهروندان با نیروی انتظامی است، از شهروندان به‌ویژه خانواده‌های تهرانی خواست هرگونه موارد مشکوک و ضروری از جمله مزاحمت‌ها، نزاع و درگیری شدید دسته‌جمعی، شرارت، تصادفات و وقایع و اتفاقات مهم را به این مرکز اعلام کنند تا پلیس در کمترین زمان ممکن ضمن حضور به‌موقع در محل حادثه بتواند اقدام قانونی متناسب با آن موضوع را انجام دهد.

منبع : روزنامه حمایت

    

پست های مرتبط

افزودن نظر

مشترک شدن در خبرنامه!

برای دریافت آخرین به روز رسانی ها و اطلاعات ، مشترک شوید.