×

نعمت احمدی تجربه ثابت کرده، تشدید مجازات بازدارنده نیست

نعمت احمدی تجربه ثابت کرده، تشدید مجازات بازدارنده نیست

یک حقوقدان با انتقاد از رویه برخورد شدید با مجرمان برای اصلاح و بازدارندگی و پیشگیری از وقوع جرم گفت تجربه ثابت کرده است که هیچ‌گاه تشدید مجازات عامل بازدارنده‌ای در کاهش جرایم نبوده است

نعمت-احمدی-تجربه-ثابت-کرده،-تشدید-مجازات-بازدارنده-نیست وکیل 

یک حقوقدان با انتقاد از رویه برخورد شدید با مجرمان برای اصلاح و بازدارندگی و پیشگیری از وقوع جرم گفت: تجربه ثابت کرده است که هیچ‌گاه تشدید مجازات عامل بازدارنده‌ای در کاهش جرایم نبوده است.

نعمت احمدی در گفت‌وگو با خبرنگار حقوقی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، با اشاره به تاکید مسوولان قضایی برای برخورد قاطع با مجرمان برای ریشه‌کن کردن جرایم، افزود: محارب تعریف حقوقی و خاص خود را دارد، ایجاد خوف و وحشت در جامعه عمدتا ترس جامعه را به دنبال دارد. هرچند مجازات محارب نیز انحصارا اعدام نیست و طبق تقسیم‌بندی که دارد قطع دست و پا و نفی بلد هم از جمله مجازات‌های محارب است، بدین معنی که اگر کسی وحشت ایجاد کرد که مصداق محارب بود ابتدا به تبعید محکوم می‌شود و در نوع دیگر مجازات دست و پای او قطع می‌شود.

وی ادامه داد: طبق آمار زندانیان زیادی داریم و تاکنون نیز تعداد زیادی از مجرمان را اعدام کرده‌ایم، با توجه به چنین رویکردی سوال این است که آیا جرایم کم شده‌اند؟

این حقوقدان بیان کرد: برای مثال فردی که به چند سال زندان محکوم شده است برای مرخصی به بیرون از زندان می‌آید و در دورانی که در مرخصی به سر می‌برد مرتکب جرم می‌شود. از این اتفاق می‌توان این نتیجه را به دست آورد که تشدید مجازات مانع از وقوع جرم نیست.

این کارشناس حقوقی با بیان این‌که «قاضی نمی‌تواند ابزاری برای کم شدن جرایم به وجود آورد» تصریح کرد: وظیفه کم شدن جرایم بر عهده دولت است برای مثال پرونده چهار اشرار و زورگیر که اخیرا در قوه قضاییه مطرح شده است را در نظر بگیرید، برای دو نفر از این افراد حکم اعدام صادر شد در حالی که ابتدا باید دید چه عاملی باعث شده این افراد به دنبال چنین کاری بروند، البته هدف من توجیه اشتباهات آنها نیست اما نیاز آنان را به چنین جایی کشانده است.

احمدی گفت: جامعه ما یک جامعه فرهنگی و مذهبی است، باید دید چرا در این جامعه چنین اتفاقاتی رخ می‌دهد. هم‌چنین این سوال مطرح می‌شود که چرا باید یک جوان‌ برای تامین هزینه‌های مربوط به بیمارستان مادرش با قمه به جان جامعه بیفتد.

این وکیل دادگستری در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه "محاکم قضایی چه تاثیری می‌توانند در کاهش اینگونه جرایم داشته باشند" بیان کرد: محاکم نمی‌توانند هیچ نقشی در کاهش یا افزایش جرایم داشته باشند، مصداق عینی این ادعا نیز در این جامعه رخ داده است. در اوایل انقلاب فردی به نام «خلخالی» که حاکم شرع بود اعلام کرد که ظرف مدت کوتاهی مواد مخدر را از ایران ریشه‌کن می‌کند اما متاسفانه علیرغم اقدامات کیفری و جزایی گسترده‌ای که انجام شد، ریشه مواد مخدر از بین نرفت، بنابراین می‌توان نتیجه گرفت که اینگونه اقدامات نمی‌تواند تاثیری بر کاهش یا افزایش جرایم داشته باشد.

احمدی در پایان گفت: طبق مکاتب حقوقی مجازات هیچگاه نتوانسته از تعداد جرایم بکاهد و تشدید مجازات نیز بازدارنده نبوده است، لذا باید دنبال راهی اصولی برای ریشه کن کردن جرایم رفت نه تشدید مجازات‌ها.

    

پست های مرتبط

افزودن نظر

مشترک شدن در خبرنامه!

برای دریافت آخرین به روز رسانی ها و اطلاعات ، مشترک شوید.