×

لزوم رفع خلاء قانونی در حوزه فضای مجازی

لزوم رفع خلاء قانونی در حوزه فضای مجازی

معاون فرهنگی دستگاه قضایی با تاکید بر این که هشدارهای دلسوزانه مقام معظم رهبری درباره فضای مجازی باید مسئولان را از خواب غفلت بیدار کند، گفت واقعیت آن است که موج سهمگین جرم و جنایت و ناهنجاری‌های حاصل از حضور در فضای مجازی در راه است

لزوم-رفع-خلاء-قانونی-در-حوزه-فضای-مجازی وکیل 

معاون فرهنگی دستگاه قضایی با تاکید بر این که هشدارهای دلسوزانه مقام معظم رهبری درباره فضای مجازی باید مسئولان را از خواب غفلت بیدار کند، گفت: واقعیت آن است که موج سهمگین جرم و جنایت و ناهنجاری‌های حاصل از حضور در فضای مجازی در راه است.

پایان نافرجام کلاهبرداری در فضای مجازی - نحوه انتشار کامنت ها در فضای مجازی خلا قانونی دارد - نقض حریم خصوص در فضای مجازی - اساسنامه مرکز ملی فضای مجازی کشور - تعارض قوانین مالکیت فکری در فضای مجازی 

حجت‌الاسلام والمسلمین هادی صادقی در گفت‌وگو با خبرگزاری حوزه با اشاره به فرمایشات اخیر مقام معظم رهبری در دیدار اعضای شورای عالی فضای مجازی کشور با ایشان ابراز کرد: فضای مجازی امروز مساله‌ای است که با همه حیات بشر سر و کار دارد؛ چرا که وضعی که ما با آن روبرو هستیم به سرعت همه وجوه حیات بشر را تحت تاثیر خود قرار داده و زندگی جدیدی را رقم می زند.

وی افزود: متاسفانه ما فضای مجازی را خوب و دقیق نمی‌شناسیم و ظرفیت‌های فعلی‌اش را به طور دقیق نمی‌شناسیم چه برسد به این که از ظرفیت‌های آینده که فوق تصور بشر است، خبر داشته باشیم و به همین خاطر باید بگویم که ما در آینده با آن به گونه‌ای مواجه می‌شویم که تاکنون همچنین وضعیتی را بشر تجربه نکرده است.

ظهور و شیوع بی رویه روسپیگری اینترنتی در فضای مجازی ایرانی تحلیل جرم شناسی و نگاه سیاست جنایی - پیگیری قوه قضاییه برای مدیریت فضای مجازی - بیشتر جرایم کنونی در فضای مجازی رخ می دهد 

صادقی افزود: هم‌اکنون پرونده‌های بسیاری در قوه قضاییه مطرح است که منشاء بسیاری از این‌ها فضای مجازی است که روز به روز هم تشدید می‌شود و تازه از این به بعد باید منتظر موج سهمگین در راه باشیم و این در حالیست که ما هنوز برای بسیاری از جرم‌ها و بزهکاری‌های فضای مجازی، تعریف درست قانونی نداریم تا بتوانیم مجازات مناسبی برای آنها در نظر بگیریم.

معاون فرهنگی قوه قضاییه همچنین با بیان اینکه ما در این رابطه خلاء قانونی فراوانی داریم، گفت: یکی از مشکلات و آسیب‌های فضای مجازی ناظر به مساله اعتیاد نسل جدید به این فضاست؛ جوانی که در فضای مجازی معتاد می‌شود از زندگی طبیعی خود خارج شده و قدرت اداره زندگی طبیعی ندارد و زندگی آنها با متلاشی شدن و اختلال جدی روبرو می‌شود.

وی در ادامه تاکید کرد: اساساً صرف نظر از تخلفات جرم انگارانه، رفتار عادی فرد در این شرایط هم جرم‌زا است، ضمن آن که آسیب‌های فیزیکی و جسمانی که بر چشم و ذهن و مغز و گوش و بدن انسان ضربه وارد می‌شود را نیز نباید نادیده گرفت.

 هشدار نسبت به فروش اینترنتی مواد مخدر

صادقی گفت: حتی مواد مخدر اینترنتی که بحث آن به طور جدی مطرح است و همین را به شکل مجازی انجام می‌دهند و خلاصه آن که در زندگی طبیعی هر گونه لذتی را می‌خواهند در فضای مجازی ایجاد کنند که این مساله از ابعاد فرهنگی و اجتماعی بسیار خطرناک است.

معاون فرهنگی قوه قضاییه همچنین در بخش دیگری از سخنان خود با بیان این که مقام معظم رهبری در دستورالعمل 10 ماده‌ای خود در رابطه با فضای مجازی، هشدارهای تکان دهنده‌ای داده‌اند که همه مسئولان باید از خواب غفلت بیدار شوند، تصریح کرد: متاسفانه رخوت و سستی در این خصوص حاکم شده و در حالی که ما از تحولات بسیار عقب هستیم که سرعت و شتاب فضای مجازی بسیار زیاد است.
وی اضافه کرد: در چنین شرایطی باید مدیریت کار را آگاهانه و بر اساس احساس مسئولیت عهده داریم شویم و این را هم باید بدانیم که فضای مجازی حتی حاکمیت کشورها را تحت تاثیر قرار داده و فضای سیاسی و امنیتی آنان را دچار چالش کرده است.

انتقام جویی انگیزه ای برای هتک حیثیت در فضای مجازی - تبعات قمار واقعی در فضای مجازی - فهرست جرایم مرتبط با انتخابات در فضای مجازی 

صادقی همچنین ابراز کرد: در فضای مجازی امکان این وجود دارد که در مخالفت با حاکمیت، انواع کمپین‌ها و موج‌های اجتماعی و فرهنگی راه بیفتد و همه اینها خطری است که حاکمیت همه کشورها را تهدید می‌کند و حتی کشورهای مثل آمریکا مراقب این جهت هستند، به گونه‌ای که شاید جالب باشد که ایالات متحده آمریکا حاضر است در همه چیز با اروپا مشارکت کند، جز فضای مجازی؛ زیرا حاکمیت آینده را در این موضوع می‌داند و می‌خواهد خودش ابتکار عمل را در اختیار داشته باشد.

وی با بیان این که تداوم حاکمیت دین در جامعه لازمه اش این است که در حوزه فضای مجازی بتوانیم اعمال حاکمیت کرده و مدیریت پیشرفته‌ای را دنبال کنیم، گفت: یکی از لوازم مقابله با آسیب‌های فضای مجازی در عین حال که ما به فرصت‌های آن نیز باید توجه داشته باشیم این است که قبل از هر چیز به موازات افزایش علم و شناخت خود، به ارتقای مهارت‌ها نیز در این باره عنایت کافی داشته باشیم.

معاون فرهنگی دستگاه قضایی در قسمت دیگری از سخنان خود اظهار کرد: حوزه‌های علمیه و روحانیون ما مراقب باشند که با در پیش گرفتن سیاست و شیوه منع، چندان مساله حل نمی‌شود و نمی‌توانیم با برخورد سلبی جلوی موج استفاده و روی آوردن به فضای مجازی را بگیریم و لذا هنر ما نباید فقط این باشد که برخورد سلبی داشته باشیم.

 با برخورد سلبی به جایی نمی‌رسیم

وی افزود: آنچه مسلم است این که با برخورد سلبی به نتیجه این نمی‌رسیم و باید به این فکر باشیم که تدارک بزرگی برای حضور ایجابی و مدیریت شده در فضای مجازی داشته باشیم.

این مسئول قضایی کشور همچنین گفت: باید هم حوزه‌های علمیه و هم دولت و نهاد حاکمیتی، آمادگی خود را در این باره افزایش داده و هر چه سریع‌تر از خواب غفلت خارج شود.

کودکان را در فضای مجازی رها نکنید - اعلام مصادیق قمار در فضای مجازی 

به گفته صادقی، همه باید بسیج شویم و بدانیم که هجوم نرم در فضای مجازی به مراتب بدتر و خطرناک تر از هجومی است که صدام به کشور ما آورد، چه آنکه امروز باید صدای بمب‌هایی که ربات‌های مجازی ایجاد می‌کنند را به خوبی بشنویم که متاسفانه گاه نمی‌شنویم.

وی در پایان سخنان خود با بیان اینکه همه باید هشدارهای دلسوزانه و صریح مقام معظم رهبری را جدی بگیرند، ابراز کرد: در همین فضای مجازی ربات هایی عمل می کنند که از بمب شیمیایی خطرناک هستند و فلیترینگ موجود اصلاً پاسخگو نیست زیرا با یک ربات ساده در کسری از ثانیه به چنان هجمه‌ای در حوزه فرهنگی و اجتماعی و اعتقادی وارد می‌شوند که نمی‌شود فقط با فیلترینگ با آنها مقابله کرد.

منبع : روزنامه حمایت

    

پست های مرتبط

افزودن نظر

مشترک شدن در خبرنامه!

برای دریافت آخرین به روز رسانی ها و اطلاعات ، مشترک شوید.