×

حبس، مجازات مزاحمان تلفنی

حبس، مجازات مزاحمان تلفنی

در مورد رویه قانونی مزاحمت تلفنی باید توجه داشت که کیفر مرتکب جرم مزاحمت تلفنی علاوه بر اجرای مقررات، خاص شرکت مخابرات در صورت شکایت شاکی حبس از یک تا 6 ماه خواهد بود (موضوع ماده641قانون مجازات اسلامی) و در صورت گذشت شاکی تعقیب کیفری و اجرای مجازات متوقف نخواهد شد به دلیل اینکه این جرم از جرایم عمومی است و ماده 727 قانون مجازات اسلامی این جرم را در عداد جرایم قابل گذشت احصا نکرده است

حبس،-مجازات-مزاحمان-تلفنی وکیل 

عبدالصمد خرمشاهی

در مورد رویه قانونی مزاحمت تلفنی باید توجه داشت که کیفر مرتکب جرم مزاحمت تلفنی علاوه بر اجرای مقررات، خاص شرکت مخابرات در صورت شکایت شاکی حبس از یک تا 6 ماه خواهد بود (موضوع ماده641قانون مجازات اسلامی) و در صورت گذشت شاکی تعقیب کیفری و اجرای مجازات متوقف نخواهد شد به دلیل اینکه این جرم از جرایم عمومی است و ماده 727 قانون مجازات اسلامی این جرم را در عداد جرایم قابل گذشت احصا نکرده است.

هر گامی که بشر درعرصه تکنولوژی رو به جلو برمی‌دارد، در کنار تسهیلات زیادی که برای او به وجود می‌آید، برخی گرفتاری‌ها و مشکلات هم پدیدار می‌شود. تا زمانی که این مشکلات جنبه استثنایی داشته باشد، قابل کنترل و مهار شدن خواهد بود. سوءاستفاده از تلفن، مانند هر پدیده مجرمانه دیگری که نظم اجتماع را برهم می‌زند، کم‌کم وارد قوانین جزایی شد و برای آن مجازات‌هایی پیش‌بینی شد.

دستاوردهای تکنولوژی و پیشرفت‌هایی که در همین زمینه در دنیا پیدا شده در جامعه ما بعضی از مردم نه تنها این پیشرفت‌ها را به صورت نابجا استفاده می‌کنند بلکه متأسفانه دربعضی موارد شاهد سوءاستفاده از این تکنولوژی هستیم. برای نمونه کاربرد اتومبیل در همه جای دنیا مشخص است. مخترع اتومبیل وقتی این دستگاه را اختراع کرد نظرش کمک به وضع مردم بود، نه مردم‌آزاری. همین تلفن، موبایل، اینترنت و سایر دستگاه‌های ارتباطی و مواصلاتی همه برای راحت کردن زندگی بشر هستند و نه آزار انسان‌ها. قطعا همه این وسایل و تکنولوژی‌ها در جوامع پیشرفته دارای تعاریف مشخص و معلومی هستند و هرگز به قصد مزاحمت و تضییع حقوق دیگران ساخته نشده و استفاده نمی‌شود. متأسفانه همان‌طور که ذکر شد بعضی از افراد از این دستگاه‌ها استفاده منفی می‌کنند. مزاحمت تلفنی سابقه چندین و چندساله در پرونده‌های کیفری دارد و چه‌بسا این مزاحمت‌ها بتواند مبنای تشکیل پرونده‌های مهم‌تری شده و چه بسا از این طریق شیرازه خانواده‌ها گسسته شده و یا جرایم مهم‌تری به وقوع بپیوندد .

در مورد رویه قانونی مزاحمت تلفنی باید توجه داشت که کیفر مرتکب جرم مزاحمت تلفنی علاوه بر اجرای مقررات، خاص شرکت مخابرات در صورت شکایت شاکی حبس از یک تا 6 ماه خواهد بود (موضوع ماده641قانون مجازات اسلامی) و در صورت گذشت شاکی تعقیب کیفری و اجرای مجازات متوقف نخواهد شد به دلیل اینکه این جرم از جرایم عمومی است و ماده 727 قانون مجازات اسلامی این جرم را در عداد جرایم قابل گذشت احصا نکرده است. منظور از مقررات خاص که در ماده اشاره شده است ماده واحده قانون اصلاح تبصره 2 ماده 14 قانون تأسیس شرکت مخابرات است که مقرّر می‌دارد: هر کس وسیله مخابراتی در اختیار خود را وسیله مزاحمت دیگری قرار دهد یا با عمد و سوءنیت ارتباط دیگری را مختل کند برای بار اول پس از کشف، ارتباط تلفنی او به مدت یک هفته همراه با اخطار کتبی قطع و تجدید ارتباط مستلزم پرداخت هزینه‌های مربوطه خواهد بود برای بار دوم ارتباط تلفنی او به مدت سه ماه همراه با اخطار کتبی قطع و تجدید ارتباط مستلزم پرداخت هزینه‌های مربوطه و تقاضای مشترک خواهد بود و برای بار سوم، شرکت، ارتباط تلفنی وی را به طور دائم قطع و اقدام به جمع آوری منصوبات تلفن کرده و ودیعه مشتری را پس از تسویه حساب مسترد خواهد کرد.

*وکیل پایه یک دادگستری

    

پست های مرتبط

افزودن نظر

مشترک شدن در خبرنامه!

برای دریافت آخرین به روز رسانی ها و اطلاعات ، مشترک شوید.