×

تحکیم بنیان خانواده الویت اصلی مراکز مشاوره است

تحکیم بنیان خانواده الویت اصلی مراکز مشاوره است

اعضای شبکه ملی سرآمدان پیشگیری از طلاق و تحکیم خانواده روز گذشته نخستین جلسه خود را با حضور تمام اعضا و به میزبانی معاونت پیشگیری از وقوع جرم برگزار کردند

تحکیم-بنیان-خانواده-الویت-اصلی-مراکز-مشاوره-است

 اعضای شبکه ملی سرآمدان پیشگیری از طلاق و تحکیم خانواده روز گذشته نخستین جلسه خود را با حضور تمام اعضا و به میزبانی معاونت پیشگیری از وقوع جرم برگزار کردند.

مشاوره پیش از ازدواج علاج واقعه است - مشاوره قبل از ازدواج مهمترین راهکار پیشگیری از طلاق است - اجباری شدن مشاوره قبل از ازدواج راهکاری برای کاهش آمار طلاق - بررسی نقش سلامت جنسی در خانواده های ایرانی - شبکه های نوین ارتباطی ، عامل فصل یا وصل خانواده ها - ابراز احساسات ، مساله خانواده ایرانی - خانواده و قانون حمایت خانواده - ناهنجاری های بنیان خانواده در صدر دعاوی کشور 

معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه در این جلسه بعد از ارائه نقطه نظرات کارشناسان و نمایندگان تمام نهادهای مرتبط با تحکیم خانواده، وجود مراکز مشاوره را امری ضروری عنوان کرد و افزود: مراکز مشاوره تنها به امر طلاق اهتمام ندارند و نقطه پیوند با مسایل دیگر زوجین برای تحکیم بنیان خانواده هستند تا آن‌ها در طول زندگی مشترک کمترین آسیب را داشته باشند. محمدباقر الفت یادآور شد: قانونگذار تمام تلاش خود را برای تحکیم بنیان خانواده انجام داده که مرجعی را برای انجام این سیاست‌ها و راهبردها معرفی کند که در این خصوص نیز قوه قضاییه را به عملیاتی کردن مراکز مشاوره، مکلف کرده است.

وی افزود: طبق ماده 16 قانون حمایت از خانواده مراکز مشاوره به منظور تحکیم خانواده و جلوگیری از طلاق و سعی در ایجاد صلح و سازش در کنار دادگاه‌های خانواده باید ظرف مدت 3 سال ایجاد شوند. به گفته الفت، برای عملیاتی کردن نظر قانونگذار، ایجاد مراکز مشاوره در کنار دادگاه‌های خانواده از اواخر سال 92 آغاز شده و امیدواریم که تا پایان سال 94 در این خصوص اقدامات خوبی را به انجام برسانیم.

زن ، اشتغال و خانواده - راه اندازی مراکز مشاوره ازدواج و تحکیم خانواده در خرداد ماه - قانون حمایت از خانواده مصوب 1 اسفند 1391 -  آیین نامه اجرایی قانون حمایت خانواده

وی ادامه داد: آیین‌نامه مراکز مشاوره در کمترین زمان ممکن توسط وزیر دادگستری به تصویب رسید و در مرکز مشاوران قوه‌قضاییه با همکاری دستگاه‌های مختلف پیش‌نویس دستورالعمل این آیین‌نامه تبیین شد که بعد از تأیید رییس قوه قضاییه ابلاغ خواهد شد. الفت با بیان اینکه قانونگذار پس از ایجاد مراکز مشاوره این امر را تکلیف کرده که ظرف مدت 5 سال مشاوران زن برای مشاوره در مراکز مشاوره آموزش داده شوند، گفت: موضوعاتی که در مراکز مشاوره انجام می‌شود فراتر از موضوعاتی است که در دادگاه‌ها به عنوان بحث دادرسی به آن پرداخته می‌شود.

الفت تحکیم بنیان خانواده را فراتر از طلاق عنوان کرد و افزود: برای مراکز مشاوره در کنار آموزش‌ها محتوا تهیه شده و این محتوا در قالب کتاب چاپ شده و دراختیار مراکز قرار گرفته است. الفت از صاحبنظران و کارشناسان حوزه خانواده خواست پژوهش‌ها، پیشنهادات و مقالات خود را برای این معاونت ارسال کنند تا از آنها در جهت پیشگیری از وقوع طلاق و تحکیم بنیان خانواده استفاده شود.

  اعتیاد در صدر دغدغه‌ صاحبنظران کارگاه‌های آموزشی برای طلاق

مدیرکل پیشگیری معاونت پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه نیز در این جلسه، 5 دغدغه اصلی صاحبنظران در کارگاه‌های مختلف آموزشی را سرقت، قاچاق مواد مخدر، نزاع، اعتیاد و طلاق عنوان کرد و افزود: هرچند طلاق 7 درصد دغدغه صاحبنظران را به خود اختصاص می‌دهد اما از طرف دیگر اعتیاد بیش از 40 درصد علت طلاق‌ها را شامل می‌شود. علی‌محمد زنگانه با بیان اینکه کمیته بنا ندارد جای شوراهای دیگر را بگیرد افزود: این شورا قرار است در راستای تحقق منویات قانونگذار در قانون حمایت از خانواده که تکالیفی را برای دستگاه قضایی تعیین کرده و همچنین در راستای تحقق فرمایشات رهبر معظم انقلاب حرکت کند و بین سازمان‌های دخیل هم‌افزایی به وجود آورد. وی ادامه داد: با توجه به اینکه زمان و هزینه کافی برای انجام پژوهش را نداریم دبیرخانه کمیته کارهای پژوهشی انجام شده و نتایج آنها را استخراج و خلاصه این پژوهش‌ها برای تصمیم‌گیری به کمیته ارائه می‌شود. زنگانه به آخرین وضعیت آماری از ازدواج و طلاق در کشور اشاره کرد و گفت: دومین دعوا از دعاوی کشور را دعاوی خانواده به خود اختصاص می‌دهد.

نوآوری های قانون حمایت خانواده - اعضای خانواده موفق بال یکدیگر هستندز

 برخی وکلا به دنبال پایان سریع موضوعات خانواده در دادگاهند

معاون سابق ساماندهی امور جوانان وزارت ورزش نیز در این جلسه با اشاره به افزایش سالانه 15 هزار زن جوان مطلقه به جامعه، گفت: برخلاف روانشناسان و مشاوران، برخی وکلا به دنبال پایان یافتن سریع مشکلات خانوادگی در دادگاه هستند. محمود گلزاری جای چند گروه دیگر مانند جامعه‌شناسان، اقتصاددانان و وکلا را در این کمیته خالی دانست. وی در خصوص نقش وکلا در تحکیم خانواده و مباحث مربوط به طلاق‌ گفت: برخی از وکلا به دنبال پایان یافتن یک رابطه زوجیت هستند؛ هرچند وکلایی که موضوعات خانوادگی را به سمت مصالحه می‌برند، نیز وجود دارند.

 

منبع : روزنامه حمایت

    

پست های مرتبط

افزودن نظر

مشترک شدن در خبرنامه!

برای دریافت آخرین به روز رسانی ها و اطلاعات ، مشترک شوید.