×

از تغییرات در رسیدگی به پرونده های مواد مخدر و اعاده دادرسی در دیوان راضی نیستیم

از تغییرات در رسیدگی به پرونده های مواد مخدر و اعاده دادرسی در دیوان راضی نیستیم

رییس دیوان عالی کشور با اشاره با قانون جدید آیین دادرسی کیفری مصوب 92 گفت از تغییرات ایجاد شده در این قانون از جمله رسیدگی به پرونده‌های مواد مخدر و بحث اعاده دادرسی در دیوان عالی کشور راضی نیستیم

از-تغییرات-در-رسیدگی-به-پرونده-های-مواد-مخدر-و-اعاده-دادرسی-در-دیوان-راضی-نیستیم وکیل 

رییس دیوان عالی کشور با اشاره با قانون جدید آیین دادرسی کیفری مصوب 92 گفت: از تغییرات ایجاد شده در این قانون از جمله رسیدگی به پرونده‌های مواد مخدر و بحث اعاده دادرسی در دیوان عالی کشور راضی نیستیم.

اهمیت و ضرورت بررسی معضل اعتیاد  - آیا می دانید استعمال یا قاچاق مواد مخدر و مجازات آن چیست ؟  - جالب ترین شیوه های قاچاق مواد مخدر - در اتهام قاچاق مواد مخدر ، کافی نبودن دلائل از موجبات برائت است - نحوه اعمال تخفیف در پرونده های مواد مخدر - مواد مخدر جرم و جنایات و چراها - درآمدی بر قاچاق مواد مخدر - روند مقابله با کمپ های ترک اعتیاد غیرمجاز - جای خالی مراکز ترک اعتیاد به الکل - خلأهای قانونی مواد مخدر و روانگردان برطرف می شود - بایسته های قانونی بازار داغ مواد مخدر - ابعاد حقوقی مقابله با اعتیاد -  عناصر تشکیل دهنده جرایم مرتبط با مواد مخدر - چرا کسی به زندانی آزاد شده شغل نمی دهد - آزادی مشروط زندانیان - اجازه نمی دهیم زندان برای زندانیان قانون شکن به محیطی امن تبدیل شود

حجت‌الاسلام والمسلمین کریمی در حاشیه سفر رییس قوه قضاییه به مازندران درباره تغییرات ایجاد شده در دیوان عالی کشور طبق قانون مذکور، گفت: پرونده های موضوع ماده 477 قانون آیین دادرسی کیفری (ماده 18 سابق) در حال حاضر به صورت ماهیتی در دیوان عالی کشور رسیدگی می شوند.

وی ادامه داد: قبلا رسیدگی به این پرونده ها در دیوان عالی کشور صرفا شکلی بود اما در حال حاضر باید رسیدگی ماهوی صورت گیرد و برای همین چهار شعبه خاص در دیوان عالی کشور تشکیل شده است.

 نگاه اجمالی به اعاده دادرسی کیفری در نظام حقوقی - نحوه درخواست اعاده دادرسی - کاهش اطاله دادرسی و اعاده دادرسی - الزامات اعاده دادرسی در امورکیفری - اعاده دادرسی ، روشی فوق العاده برای اعتراض به احکام - اعاده دادرسی در قوانین کیفری - قرار قبولی دادخواست اعاده دادرسی - چه آرایی قابلیت اعاده دادرسی ندارند ؟ -  نحوه درخواست اعاده دادرسی - قرار تاخیر اجرای حکم

کریمی افزود: این یک تغییر اساسی است؛ بنابراین اگر پرونده ای منتهی شد به این نتیجه که رای آن خلاف شرع صادر شده است، خود دیوان عالی کشور رسیدگی و رای صادر می کند، در حالی که قبلا باید پرونده برای رسیدگی به دادگاه ارجاع می شد.

رییس دیوان عالی کشور گفت: پیش از این مسایل مربوط به اعدام و تجدیدنظر پرونده‌های مواد مخدر که در دادگاه انقلاب رسیدگی می شد به نزد رییس دیوان عالی و دادستان کل کشور می آمد و این دو راجع به آنها تصمیم می گرفتند، اما الان اینگونه نیست؛ یعنی این دو نفر تصمیم نمی‌گیرند بلکه موارد مذکور به شعب خاصی در دیوان عالی کشور می‌روند.

وی در پاسخ به این سئوال که آیا با این تغییرات، دیوان عالی کشور به نیروهای بیشتری احتیاج نخواهد داشت؟ گفت: بله، قبلا 32 شعبه داشتیم ولی الان 50 شعبه داریم و حدود ده شعبه دیگر هم نیاز است.

رییس دیوان عالی کشور در پاسخ به اینکه آیا از تغییرات ایجاد شده راضی هستید یا خیر، گفت؛ خیر. ما از تغییرات ایجاد شده چه درباره پرونده های مواد مخدر و چه درباره ماده 477 (اعاده دادرسی) راضی نیستیم.

نمونه دیگر قرار رد دادخواست اعاده دادرسی - اعاده دادرسی یک امتیاز استثنایی برای تامین عدالت - شرایط اعاده دادرسی به دلیل شهادت کذب - راه حل عملی برای مشکل درخواست اعاده دادرسی در امور کیفری - جهات اعاده دادرسی در امر حقوقی 

کریمی در پاسخ به سئوالی مبنی بر اینکه آیا رسیدگی ماهوی در دیوان عالی کشور با شأن این مرجع تعارض ندارد؟ گفت: بالاخره مجلس است دیگر. این تصمیم گرفته شده در حالی که قبلا اینگونه نبوده است.

وی در پاسخ به این سئوال که آیا نظارت دیوان عالی کشور بر آرای قضات به صورت الکترونیکی انجام می شود؟ گفت: بله. ما بر اساس مقررات این کار را انجام می دهیم.

منبع : ایسنا

    

پست های مرتبط

افزودن نظر

مشترک شدن در خبرنامه!

برای دریافت آخرین به روز رسانی ها و اطلاعات ، مشترک شوید.