×

اظهارات موافقان و مخالفان طرح تشکیل سازمان مبارزه با مفاسد اقتصادی

اظهارات موافقان و مخالفان طرح تشکیل سازمان مبارزه با مفاسد اقتصادی

نمایندگان مجلس در جلسه امروز خود با بررسی طرح تشکیل سازمان مبارزه با مفاسد اقتصادی طبق اصل 85 قانون اساسی موافقت کردند

اظهارات-موافقان-و-مخالفان-طرح-تشکیل-سازمان-مبارزه-با-مفاسد-اقتصادی وکیل 

نمایندگان مجلس در جلسه امروز خود با بررسی طرح تشکیل سازمان مبارزه با مفاسد اقتصادی طبق اصل 85 قانون اساسی موافقت کردند.

در این راستا نمایندگان موافق و مخالف این طرح صحبت‌هایی را مطرح و با این طرح موافقت یا مخالفت کردند.

محور عمده صحبت‌های مخالفان در رابطه با لزوم توجه جدی دستگاه‌های موجود در این مسأله و پرهیز از موازی‌کاری بود. نمایندگان موافق نیز تشکیل این سازمان را برای مبارزه جامع و قاطع با مفسدان اقتصادی مدنظر قرار دادند.

محمد دهقان نماینده طرقبه و عضو هیأت رئیسه مجلس به عنوان موافق این طرح تأکید کرد: این سازمان سعی می‌کند خلأهای مربوط به فساد را پر و سیستم هوشمندی ایجاد کند.

وی ادامه داد: فساد 3 هزار میلیارد تومانی از اول این مقدار نبوده بلکه به دلیل عدم وجود نظارت افزایش پیدا کرده است. ما در کشور به یک سیستم نیاز داریم. این سیستم، عریض و طویل نیست بلکه چابک است و مرکزی برای سرپرستی اموال مفسدان است.

در ادامه مهدی دواتگری نماینده مخالف این طرح نیز عنوان کرد مبارزه با مفاسد اقتصادی خواسته عموم جامعه است. مخالفت بنده با اعمال اصل 85 است. تجربه مجلس نشان داده قوانینی که در قالب اصل 85 تصویب می‌شوند از قدرت لازم برخوردار نیستند.

او سپس با طرح این پرسش که چه ضرورتی دارد چنین طرحی با این شدت و سرعت انجام شود و افزود: ما داریم تشکیلات عریض و طویلی ایجاد می‌کنیم که در کنار قوه قضائیه به شکل موازی کار کند. ایجاد تشکیلات موازی هزینه سنگینی دارد و باعث می‌شود که در یک شهر چهار دادستان داشته باشیم که هر یک از اینها معاون، تجهیزات و نیروی انسانی می‌خواهند که هزینه‌بر و مغایر با اصل 75 قانون اساسی است.

این نماینده مجلس تأکید کرد: مشکل مبارزه با مفاسد اقتصادی خلأ تشکیلات نیست بلکه عزم و اراده جدی می‌طلبد. چه در حوزه نظارت و چه در قضاوت باید مسئولیت را به کسانی سپرد که دست‌پاک باشند و قضات تحت فشار قرار نگیرند. ایجاد این تشکیلات جدید موجب دلسردی دادستان‌ها و بازپرس‌ها خواهد شد.

در ادامه بیگلری نماینده موافق این طرح با اشاره به اینکه رتبه ایران از نظر فساد اقتصادی در سال‌های 2011، 2013 بدتر از گذشته بوده ادامه این روند را بسیار خطرناک دانست و گفت: بعضی به نان شب محتاجند و بعضی میلیاردها تومان به بیت‌المال خیانت می‌کنند. در مورد آن پسر چهارساله اصفهانی همه گفتند چرا پزشک بخیه او را کشیده اما هیچ کس نگفت چرا پدر آن کودک 150 هزار تومان پول نداشت؟

بیگلری همچنین متذکر شد که احساس امنیت از خود امنیت واجب‌تر است و ادامه داد: تشکیل این سازمان لازم است. درست است که دستگاه‌های زیادی در کشور وجود دارد اما رسالت هیچ کدام مبارزه با فساد اقتصادی نیست.

او افزود: این کار می‌تواند بیانگر اداره قاطع حاکمیت برای مبارزه با فساد باشد. بعلاوه سازمان کاملاً جدیدی آغاز به کار می‌کند که عاری از فسادهایی است که متأسفانه در برخی جاها وجود دارد.

در بخش دیگری از بررسی این طرح قاسم جعفری در مخالفت با این طرح گفت: وضع سلامت اقتصادی جامعه بحرانی است که ما را به چنین تدبیری انداخته؛ ناامیدی از سازوکار موجود حاکمیت را بر این می‌دارد که سازمان جدیدی برپا کند.

منبع : ایسنا

    

پست های مرتبط

افزودن نظر

مشترک شدن در خبرنامه!

برای دریافت آخرین به روز رسانی ها و اطلاعات ، مشترک شوید.