×

طلاق در صورت ازدواج مجدد همسر

طلاق در صورت ازدواج مجدد همسر

سارا با عصبانیت در حالی که برگه صیغه‌نامه همسرش با زنی دیگر را در دست داشت توی صورت او خیره شد و گفت تو حجالت نکشیدی؟! تموم جوونیم رو به پات ریختم! از صدقه سری صبر و قناعت منه که این زندگی رو ساختی!

طلاق-در-صورت-ازدواج-مجدد-همسر

سارا با عصبانیت در حالی که برگه صیغه‌نامه همسرش با زنی دیگر را در دست داشت توی صورت او خیره شد و گفت: تو حجالت نکشیدی؟! تموم جوونیم رو به پات ریختم! از صدقه سری صبر و قناعت منه که این زندگی رو ساختی! اما حالا به من خیانت می‌کنی. قبلاً هم از این کارها کرده بودی اما من هیچ وقت به روت نیاوردم! بیشتر هم به خاطر بچه‌مون بود! اما دیگر تحمل زندگی با مرد خیانتکار را ندارم. آرمان پسر بچه 16 ساله آنها نیز پشت مادرش درآمد و گفت: تو به مامان و من خیانت کردی! ما دیگه تو رو نمی‌خواهیم! مرد در حالی که فکر می‌کرد تمام اختیارات زندگی دست اوست مدعی شد که زنش قادر نیست از او طلاق بگیرد و یا مهریه و فرزندش را بخواهد در حالی که براساس قانون این‌گونه نیست.

تحلیل حقوقی:‌

درست است که برابر ماده 1133 قانون مدنی که اذعان می‌کند: «مرد می‌تواند با رعایت شرایط مقرر در این قانون با مراجعه به دادگاه تقاضای طلاق همسرش را بکند.» حق طلاق با مرد است اما در عوض جزء شروط ضمن عقد نکاح است که اگر مرد ازدواج کند زن می‌تواند طلاق بگیرد و به علت تخلف مرد از شروط ضمن عقد، زن می‌تواند مهریه‌اش را هم دریافت کند، البته در خصوص انعقاد صیغه که عقدی موقت است برای اعمال حق طلاق زن، در خصوص نص فوق، اختلاف نظر وجود دارد برخی معتقدند که چون صیغه عقدی موقت است زن نمی‌تواند طلاق بگیرد اما برخی دیگر نظر خلاف این را به علت ورود به مبحث عسر و حرج (سختی شدید برای ادامه زندگی) داده‌اند، به هر ترتیب رویه متفاوت است و وحدت رویه‌ایی در این خصوص وجود ندارد، اما در خصوص قبول حضانت فرزند در مورد پرونده فوق از آنجائی که پسر 16 ساله مطابق قانون مدنی به سن بلوغ رسیده است (ماده 1210 ق‌.م) و دارای قدرت تشخیص برای اعمال حق انتخاب است فلذا او حق انتخاب یکی از والدین را برای زندگی، بعد از طلاق والدینش دارد.

*الهام‌سادات طباطبائی وکیل پایه یک دادگستری

منبع : اطلاعات

    

پست های مرتبط

افزودن نظر

مشترک شدن در خبرنامه!

برای دریافت آخرین به روز رسانی ها و اطلاعات ، مشترک شوید.