×

رسیدگی قضایی به قصورات پزشکی

رسیدگی قضایی به قصورات پزشکی

گسترش رسانه‌های ارتباطی باعث شده تا در ماه‌های اخیر قصورات پزشکی بیش از گذشته در رسانه‌ها و شبکه‌های اجتماعی مطرح شود؛ قصور انسانی همیشه بخشی از حرفه پزشکی و درمانی بوده است

رسیدگی-قضایی-به-قصورات-پزشکی وکیل 

 گسترش رسانه‌های ارتباطی باعث شده تا در ماه‌های اخیر قصورات پزشکی بیش از گذشته در رسانه‌ها و شبکه‌های اجتماعی مطرح شود؛ قصور انسانی همیشه بخشی از حرفه پزشکی و درمانی بوده است و به‌واسطه وقوع مواردی از قصور انسانی نمی‌تواند حجم بالایی از خدماتی که توسط کادر درمانی به بیماران ارائه می‌شود را نادیده گرفت. البته این به معنای سرپوش گذاشتن بر این قصورات نیست زیرا انتشار اخبار این خطاهای پزشکی تاثیر نامطلوبی بر حس امنیت عمومی در جامعه دارد.

در چنین شرایطی وزیر بهداشت هم از دستگاه قضایی خواست تا‌با مقصران برخورد کند تا کل جامعه پزشکی بر اثر خطای چند نفر، مورد هجمه قرار نگیرد. اما با این وجود بخشی از خطاهای پزشکی به صورت عمدی رخ می‌دهد دیگر نمی‌توان آن را قصور دانست بلکه بیشتر تقصیر عمدی است که مقصر آن باید پاسخگوی رفتار غیرقانونی خود باشد.

  قصور عمدی پزشکی

چند ماه پیش در بیمارستانی در خمینی شهر، والدین یک پسر4 ساله، او را به خاطر شکستن چانه به بیمارستان بردند و هنگام بخیه زدن کادر درمان متوجه می‌شود که خانواده توان پرداخت هزینه درمانی را ندارد بنابراین دستور باز کردن بخیه‌ها را می‌دهد پسر بچه روانه خانه می‌شود!
این اتفاق که واکنش‌های زیادی داشت به نوعی اولین پرونده مهم و پر سر و صدای قصور کادر پزشکی در سال جاری محسوب می‌شد که با ورود وزارت بهداشت به موضوع، حل شد و برای عاملان این ماجرا مجازات‌هایی تعیین شد.

این در حالی است که در این حادثه رییس کل دادگستری اصفهان با تشریح آخرین جزییات از رسیدگی به پرونده تخلف پزشک و پرستار در بیمارستان شهید اشرفی اصفهانی خمینی شهر که پس‌از بخیه کردن پارگی چانه یک کودک به علت نداشتن پول بابت هزینه درمان، به کشیدن بخیه‌ها اقدام کرده‌اند، می‌گوید: والدین این کودک برای طرح شکایت به دادگستری مراجعه کرده است و شکایت توسط قاضی دادسرا دریافت شد.

احمد خسروی‌وفا از بررسی و رسیدگی دستگاه‌قضایی به این پرونده سخن به میان می‌آورد و می‌گوید: پزشک و پرستار متخلف به دادگستری احضار شده‌اند بر اساس قانون با آنها برخورد شد.

استنشاق گازهای سوزاننده به جای اکسیژن

هنوز مدتی از این حادثه نگذشته بود که خبر سوختگی مادر دو‌قلوها در بیمارستان چمران نقل محفل رسانه‌‌ای می‌شود. این زن که هنگام سزارین به علت استنشاق ترکیبی از گازهای دی اکسید کربن و اکسید نیترو  که به اشتباه به جای گاز تنفسی بیهوشی به او وصل شده بود، دچار سوختگی شدید از ناحیه صورت، دهان و ریه می‌شود، به کما می‌رود.

این موضوع که بازخورد زیادی را در جامعه به همراه داشت با قول رسیدگی به این پرونده از سوی نهادهای مسئول به اتمام رسید.

 باز هم مرگ بر اثر قصور پزشکی

موضوع بعدی این بار مرگ نوزاد 45 روزه باز هم به دلیل قصور پزشکی است که این بار هم در بیمارستان کودکان مفید به جای اکسیژن، گاز کشنده به نوزاد وصل شد و همین موضوع زمینه مرگ این نوزاد را فراهم می‌کند.

پس از منتشر شدن وقوع این حادثه نهادهای مختلف روی کار آمدند و برخورد با خاطیان را در دستور کار خود قرار دادند.

پرونده این حادثه با جزییات کامل تشکیل و به مراجع قضایی ذیربط برای تصمیم‌گیری درباره تخلفات و قصور احتمالی رخ داده در این اتفاق ارائه شد.

 تشکیل پرونده برای عامل سوختگی نوزاد 3 روزه

حادثه بعدی مربوط به نوزادی است که به دلیل زردی در بیمارستان بستری شده بود اما در اثر قصور پزشکی دچار سوختگی شدید  این نوزاد شد. با توجه به اهمیت موضوع مقام‌های قضایی نیز پیگیر پرونده شده و‌ و برخورد با این افراد در دستور کار قرار گرفت؛ رییس  کل دادگستری گیلان درباره خبر سوختگی یک نوزاد 3 روزه در بیمارستان صومعه‎سرا می‌گوید: دادستان صومعه‌سرا به این موضوع ورود پیدا کرده، پرونده تشکیل و به منظور بررسی و حصول نتیجه باید کارشناسان فنی و متخصص در این زمینه اظهارنظر کنند.

احمد سیاوش‌پور بیان می‌کند: از آنجایی که نوزاد پس از به دنیا آمدن مبتلا به زردی بوده، متصدی مربوطه وی را در دستگاه می‌گذارد اما به دلیل سهل‌انگاری و عدم‌تخصص کافی درجه بالای دستگاه موجب سوختگی نوزاد می‌شود که در این زمینه باید تحقیقات لازم صورت گیرد.  رییس کل دادگستری گیلان ادامه می‌دهد: نوزاد سالم بوده و به بیمارستان رشت انتقال داده شده است، در این زمینه دادستان ورود پیدا کرده، پرونده تشکیل و به منظور بررسی و حصول نتیجه باید کارشناسان فنی و متخصص در این زمینه اظهار نظر کنند.

وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه در برخی اخبار آمده که پرستار مربوطه از بیمارستان فرار کرده است،توضیح می‌دهد: از آنجایی که خانواده نوزاد معترض بوده‌اند پرستار از بیمارستان خارج شده است تا درگیری رخ ندهد.

 رسیدگی قضات به قصور پزشکی

این در حالی است که به گفته رییس سازمان نظام پزشکی کشور بیمارانی که بر اثر قصور پزشکی آسیب‌ دیده‌اند برای شکایت می‌توانند به این سازمان مراجعه کنند.

علیرضا زالی می‌گوید که در شکایات پزشکی رای نهایی قصورات پزشکی را پزشکان صادر نمی‌کنند بلکه قضات قوه قضاییه  ارایه می‌دهند.

 وی بیان می‌کند: در کشور ما 198 هیات بدوی داریم و بالغ بر هزار دادیار که در شهرستان‌ها به پرونده‌های انتظامی در حوزه پزشکی رسیدگی می‌شود و در مجموع با اضافه کردن کارشناسان حقوقی 4‌هزار نفر در کل کشور به این پرونده‌ها رسیدگی می‌کنند.

این مقام مسئول توضیح می‌دهد: پرونده‌های پزشکی قبل از اینکه به هیات بدوی ارسال شوند در دادسرای انتظامی بررسی می‌شوند و در آنجا با حضور دادیاران که افراد دارای حسن شهرت هستند و برگزیده شدن آنها نیز انتخابی نیست اولین حلقه رسیدگی به پرونده‌های پزشکی تشکیل می‌شود. بنابراین این دادیاران به هیچ عنوان نباید حتی یک مورد سوءپیشینه پزشکی داشته باشند.

رییس کل سازمان نظام پزشکی کشور تصریح می‌کند: در این زمینه بنده نیز به عنوان رئیس سازمان نمی‌توانم در رونده پرونده‌های پزشکی دخالتی داشته باشم. بنابراین اگر بیمار در دادسرا حقوقش تامین نشد، پرونده به هیات بدوی ارجاع می‌شود که در هیات بدوی نیز این توضیح باید داده شود که کارشناسان رسیدگی به پرونده با اعضای هیات بدوی متفاوت هستند و بالغ بر هزار و 500 کارشناس انتظامی در این حوزه با سازمان نظام پزشکی همکاری می‌کنند که اغلب از اساتید دانشگاه هستند و از طرف انجمن‌های تخصصی معرفی می‌شوند و بدون هیچ چشمداشتی و رایگان خدمت می‌کنند.

منبع : روزنامه حمایت

    

پست های مرتبط

افزودن نظر

مشترک شدن در خبرنامه!

برای دریافت آخرین به روز رسانی ها و اطلاعات ، مشترک شوید.