×

بودجه قوه قضاییه افزایش یابد حتی به قیمت کاهش بودجه دیگر حوزه ها

بودجه قوه قضاییه افزایش یابد حتی به قیمت کاهش بودجه دیگر حوزه ها

یک وکیل دادگستری معتقد است اختصاص بودجه کافی به قوه قضاییه از ملزومات است، حتی اگر بخواهیم بودجه دیگر حوزه‌ها را کاهش داده و به قوه قضاییه اختصاص دهیم

بودجه-قوه-قضاییه-افزایش-یابد-حتی-به-قیمت-کاهش-بودجه-دیگر-حوزه-ها

یک وکیل دادگستری معتقد است اختصاص بودجه کافی به قوه قضاییه از ملزومات است، حتی اگر بخواهیم بودجه دیگر حوزه‌ها را کاهش داده و به قوه قضاییه اختصاص دهیم.

حسن کیا، انتقاد اخیر آیت‌الله آملی‌لاریجانی در مورد مشکلات قوه قضاییه را بجا دانست و در این باره گفت: بودجه ناچیزی که شاهد آن بودیم در حد گذران امور قوه قضاییه است تا به وسیله آن حقوق کارمندان خود را پرداخت کند، ولی آنچه که مد نظر دستگاه قضایی است بودجه کافی به‌منظور فعالیت در دو حوزه مهم است؛ یکی جذب نیروی انسانی کارآمد و دیگری ترمیم فضاها و ساختارهای فیزیکی که این موارد مستلزم تخصیص بودجه فوق العاده است و متاسفانه با این بودجه‌ای که وجود دارد تحقق این اهداف امکان‌پذیر نیست.

وی با اشاره به کمبود نیروی کارآمد انسانی و قضات و همچنین وضعیت نابسامان مجتمع‌های قضایی اضافه کرد: خیلی از فضاها و مجتمع‌هایی که در شهر تهران در اختیار قوه قضاییه است فرسوده، استیجاری و 30 یا 40 سال ساخت هستند و تصویری که این ساختمان‌ها دارند در شأن قوه قضاییه نیست.

این وکیل دادگستری در ارتباط با کمبود قضات و کثرت پرونده‌های موجود تصریح کرد: وقتی در یک روز تعداد کثیری پرونده به یک قاضی ارجاع می‌شود و در آخر ماه هم درخواست یک آمار مطلوب از او داریم قطعا کیفیت قربانی خواهد شد و آن خروجی مناسب را نخواهیم داشت، همچنین در بلند مدت شاهد لطمات جدی خواهیم بود. به قوه قضاییه باید توجه ویژه‌ای شود؛ چرا که پرچم عدالت و دادگستری بر دوش این قوه است.

وی اضافه کرد: بودجه‌ای که برای قوه قضاییه تعیین می‌شود متناسب با فعالیت قوه نیست و این کمبود بودجه باعث کاهش کیفیت رسیدگی است، از طرفی چشم‌انداز قوه قضاییه و دادگستری نزد مردم افت می‌کند.

کیا در بخشی از سخنان خود نسبت به آمار 15 میلیونی پرونده‌ها که قبلا رییس قوه قضایه عنوان کرده بود ابراز تاسف کرد و گفت: این رقم در مقایسه با کشورهای پیشرفته آمار بسیار بالایی است. در جهت کاهش این رقم به طرق مختلف خیلی تلاش کردیم، اما متاسفانه این اتفاق نیفتاد و نتوانستیم این آمار مراجعه به قوه قضاییه را به رقم خردی برسانیم. تلاش شد تا تعدادی از پرونده‌ها در شورای حل اختلاف حل شود، تعدادی دیگر با داوری و همچنین با فرهنگ‌سازی تا مردم برای هر مساله‌ای به قوه قضاییه مراجعه نکنند تا در آخر این همه حجم تراکم پرونده نداشته باشیم.

کیا افزود: با انتصاب آیت الله آملی لاریجانی به عنوان ریاست قوه قضاییه، از سال 1389 به بعد بحث‌هایی مبنی بر اینکه بودجه قوه قضاییه برای انجام مسائل مربوط به این قوه کافی نیست مطرح شد و این انتقادات هم‌اکنون با افزایش ناچیز چند درصدی این بودجه کماکان مطرح است.

کیا گفت: یکی از مسائل مهم که در آن زمان مطرح شد این بود که دولت موظف است زندان‌ها را به خارج از شهر منتقل کند، مخصوصا زندان‌های داخل شهر تهران. در برنامه توسعه دولت نسبت به این امر ملزم شده بود، در حالی که دولت در این راستا اقدامی نکرد و به مشکلات قوه قضاییه اضافه کرد.

این وکیل دادگستری در پایان سخنان خود بیان کرد: از دولت قبل این کشمکش‌ها ادامه داشت و ارتباط و تعامل نزدیکی بین قوای قضاییه و مجریه مشهود نبود، ولی در دولت جدید این ارتباط و تعامل بهتر شد، البته متاسفانه در این دولت بحث ادامه تحریم‌ها و کاهش قیمت نفت باعث شد بودجه قوه قضاییه افزایش پیدا نکند و انتظارات قوه قضاییه براورده نشود.

منبع : ایسنا

    

پست های مرتبط

افزودن نظر

مشترک شدن در خبرنامه!

برای دریافت آخرین به روز رسانی ها و اطلاعات ، مشترک شوید.