×

تاریخ تمدن و قنات در حقوق کاربردی آب و اراضی

تاریخ تمدن و قنات در حقوق کاربردی آب و اراضی

تقسیم سنتی آب روان و ارزان روستاها را آباد کرد گاهی برای دسترسی به مسیر آب حتی روستاها 7 تا 10 کیلومتر تغییر مسیر می دادند تا در دهانه قنات قرار بگیرند و از آن بهره ببرند همه مکان ها وباغ ها و جاده ها متناسب با مسیر آب انتخاب می شد

تاریخ-تمدن-و-قنات-در-حقوق-کاربردی-آب-و-اراضی وکیل 

تقسیم سنتی آب روان و ارزان روستاها را آباد کرد. گاهی برای دسترسی به مسیر آب حتی روستاها 7 تا 10 کیلومتر تغییر مسیر می دادند تا در دهانه قنات قرار بگیرند و از آن بهره ببرند. همه مکان ها وباغ ها و جاده ها متناسب با مسیر آب انتخاب می شد.

ما با عصمت آب عجینیم و ایرانیان اولین قوم و ملتی بودند که  با آداب و قواعد جمعی خاص به آب احترام گذاشتند و قنات را راهکاری برای حفظ منابع آب ارائه کردند.

چاه پشت چاه کول. چرخ چاه و حریم آن. کوره راه دردل زیبای زمین.

آب را از یک دهانه بی هیچ فشار جسم خارجی بیرون آوردیم و این صنعت را سخاوتمندانه به کل دنیا معرفی نمودیم تا جایی که مورد توجه لمتون درکتاب مالک وزارع قرارگرفته است.

.....آیا وقت آن نرسیده به میراث ماندگار پدرانمان احترام جمعی بگذاریم ودربنه بندی ها از ساعت شنی قنات یاد کنیم. بااین همه بارش باران دوباره اصالت خودرابرداریم.

لایروبی کنیم و با مرمت این آثار آنها را ثبت جهانی نماییم.

یک لحظه اندیشه به متانت عروس قنات. کاسه کاسه آب را احترام بگذاریم و زحمت بسیار نیاکان برای یک کاسه آب بیشتر را ارج بگذاریم.
و تقسیم سنتی آب روان و ارزان روستاها را آباد کرد. گاهی برای دسترسی به مسیر آب حتی روستاها 7 تا 10 کیلومتر تغییر مسیر می دادند تا در دهانه قنات قرار بگیرند و از آن بهره ببرند. همه مکان ها وباغ ها و جاده ها متناسب با مسیر آب انتخاب می شد.

 قشنگی این مالکیت جمعی که موجب تعالی و رونق روستا میشد باید دوباره احیا شود.

خانمها درکنارجوی آب قنات گپ و گفت روزانه داشتند و ظرف میشستند و دختران دم بخت کوزه بدست از قنات آب جابجا می کردند وچنداصله نارون به اصالت و مالکیت سبز روستا معنا میداد و نارون و درختان نزدیک قنات از احترام برخوردار بودند و خاطره انگیز می شدند.

قنات جزو اولین مقوله های مورد توجه قانونگذار در سال 1309 بوده و قواعد آگهی ثبت درمواد 9، 10، 11، 14 قانون برای چگونگی ثبت آن در دستور کار بود و اختصاص یک دفتر به نام قنوات دردفاتریازده گانه ثبت نیز مطرح بوده است.

.اختصاص سهم هرکشاورز به عنوان حقابه نیز از نکات مهم قانون و حقوق آب است. و درهامش قنات تصمیمهای مهم روستا گرفته می شد.

پلاک اصلی و فرعی اختصاصی قنات، نحوه تقسیم آب درمقررات، اصلاحات ارضی به عنوان یک اهرم مهم در انواع اراضی نیز مطرح بود.

مالکیت قنات درملی شدن آب در سال 1347 متحول شد و توجه گردشگردان جهانی را جلب کرد و  قنوات دریونسکو به عنوان میراث جهانی درحال خطر مطرح شد.

رشدسالم بشرط عریض ازهمین حواشی قنوات آغازشد.عشایر، پاکار، سرآبیار نگهبانان آب و الهه آب اناهیتا سرمنشأ فرهنگ غنی و تمدن ماست.

 آثار موجود درخصوص قنوات بخصوص حقوق کاربردی آب وانواع حریم مباحث جذابی را به حقوق و تاریخچه  قنوات پرداخته است.......

    

پست های مرتبط

افزودن نظر

مشترک شدن در خبرنامه!

برای دریافت آخرین به روز رسانی ها و اطلاعات ، مشترک شوید.