×

سوختگی، هشتمین عامل مرگ زود هنگام در ایران

سوختگی، هشتمین عامل مرگ زود هنگام در ایران

به گفته رییس مرکز تحقیقات سوختگی، میزان بروز سوختگی برای افراد در ایران هشت برابر متوسط جهانی است، این درحالی است که چندی پیش وزیر بهداشت اعلام کرد کل بودجه‌ای که برای 25هزار بیمار سوختگی در سال، در اختیار این وزارتخانه قرار می‌گیرد، فقط 35میلیارد تومان است که گاهی اوقات این میزان اعتبار هزینه‌های درمان 10بیمار را هم پاسخگو نیست

سوختگی،-هشتمین-عامل-مرگ-زود-هنگام-در-ایران وکیل 

 به گفته رییس مرکز تحقیقات سوختگی، میزان بروز سوختگی برای افراد در ایران هشت برابر متوسط جهانی است، این درحالی است که چندی پیش وزیر بهداشت اعلام کرد: کل بودجه‌ای که برای 25هزار بیمار سوختگی در سال، در اختیار این وزارتخانه قرار می‌گیرد، فقط 35میلیارد تومان است که گاهی اوقات این میزان اعتبار هزینه‌های درمان 10بیمار را هم پاسخگو نیست.

سالانه 150هزار نفر در کشور می‌سوزند که برخی از آنها فوت و برخی از آنها معلول می‌شوند این تعداد افراد در حالی دچار این حادثه و بیماری می‌شوند که هزینه درمان هر درصد سوختگی‌شان  پنج میلیون تومان است که به میلیارد هم می‌رسد و این در حالی است که نیمی از خدمات سوختگی بیمه نیست و لباس‌های سوختگی و فیزیوتراپی گران است و حتی تخت سوختگی استاندارد نیز در ایران اندک است. با همه اینها و مشکلات ناشی از این بیماری، به گفته رییس مرکز تحقیقات سوختگی، در 12روز اول ماه جاری 40 آتش‌سوزی در اخبار اعلام شده است، در حالی که اکنون زمان آتش‌سوزی نیست و تنها دلیل این است که مسئولان برای فعالیت در زمینه پیشگیری کاری نمی‌کنند. محمدجواد فاطمی در توضیح بیشتر می‌گوید: توجه نکردن به این مبحث درحالی است که ارگان‌ها و سازمان‌های بسیاری مرتبط با موضوع سوختگی هستند، از نظام مهندسی و شهرداری‌ها گرفته تا وزارت بهداشت، صدا و سیما و آتش‌نشانی، وزارت نیرو، وزارت صنعت معدن و تجارت و غیره.

از سوی دیگر، سوختگی؛ هشتمین عامل مرگ زودهنگام در ایران شناخته شده است اما با این وضعیت، به گفته همین مقام مسئول، در کل کشور فقط پنج بیمارستان سوانح سوختگی دولتی وجود دارد و هیچ بیمارستان خصوصی حاضر نیست برای این بخش ضررده بیمارستانی داشته باشد اما درعوض بخش آنژیو و قلب چون سودده و درآمدزاست، مسئولان بیمارستان‌ها علاقمند به گسترش این بخش‌ها در بیمارستان‌شان هستند. در این میان، اتفاقی که افتاده این است که بیمارستان‌های سوانح سوختگی در کشور ضررده و ورشکسته هستند.

سوختگی بیماری فقراست؛ این دیگر مبحثی است که فاطمی

 به آن اشاره می‌کند درباره آن می‌گوید: آرزو کنید کسی دچار سوختگی نشود زیرا کسی درد این قشر را متوجه نمی‌شود. مسئولان تا دچار این بیماری نشوند متوجه مشکلات این بیماران نمی‌شوند.

وضعیت بیمارستان‌های سوختگی در تهران به‌گونه‌ای است که رییس مرکز تحقیقات سوختگی کشور درخصوص آن توضیح می‌دهد:‌ 2بیمارستان سوانح سوختگی در تهران در حال ساخت است، یکی از این بیمارستان‌ها در منطقه کن به همت دانشگاه علوم پزشکی ایران در مرحله فونداسیون قرار دارد و قرار است تا پنج سال آینده به بهره‌برداری برسد. بیمارستان سوانح سوختگی دیگری هم که دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی قرار بود در خیابان مطهری احداث کند با مخالفت‌های مردم منطقه از 80 تخت سوختگی به 30 تخت کاهش یافته است.

 کمبود شدید تخت

از سوی دیگر، چند روز پیش هم سخنگوی وزارت بهداشت اعلام کرد که درمان مصدومان سوختگی‌ها بسیار پرهزینه است، به‌ویژه سوختگی‌های سطح سه که به خدمات تخصصی و پرهزینه احتیاج دارد و در این زمینه یکی از اقدامات انجام شده توسعه بخش‌های سوختگی و ICU است. به گفته ایرج حریرچی، نقاط قطب در درمان سوختگی در کشور را شناسایی و معرفی خواهیم کرد اما به‌طور کلی در سوختگی با کمبود شدید تخت مواجهیم.

تمامی اظهارات درحالی است که وزیر بهداشت هم در ماه‌های پایانی سال 94 به اظهارنظر در این زمینه می‌پردازد و می‌گوید: با توجه به آمار سوختگی در کشور، 2هزار تخت و 400 تخت آی.سی.یو برای بیماری سوختگی نیاز است درحالی که هم‌اکنون 870تخت و 100 تخت آی.سی.یو وجود دارد. سیدحسن قاضی‌زاده‌هاشمی تصریح می‌کند: این کمبود، مشکل واضحی در سراسر کشور است. در این میان، نکته دیگر این است که کمتر از 50درصد از تجهیزات، دارو و وسایل مورد نیاز درمان سوختگی در کشور در اختیار وزارت بهداشت است. با توجه به وضعیت موجود، تخت‌های آی.سی. یو سوختگی باید تا سه برابر افزایش یابد.وضعیت برنامه‌های پیشگیری از سوختگی، هزینه‌های درمان این بیماری و مشکلات ناشی از کمبود امکانات و بیمارستان‌ها برای این بخش درحالی است که از سوی دیگر، بیمه‌ها نیز توجهی  به بیماران سوختگی ندارند. رییس مرکز تحقیقات سوختگی کشور در این‌باره می‌گوید: بیمه‌ها حتی یک دهم هزینه درمان این بیماران را پوشش نمی‌دهند درحالی که روزانه 10نفر بر اثر سوختگی می‌میرند. حمایت بیمه‌ها آنجا مشخص می‌شود که برای پوست جایگزین این بیماران مشکلات حادی وجود دارد که یکی از آنها هزینه بالای پوست جایگزین است، به‌عنوان مثال برای پوست جایگزین یک کف دست باید 16هزار دلار پرداخت کرد یا مثلا فردی با 20درصد سوختگی باید 100میلیون تومان هزینه درمان کند.به گفته فاطمی، هزینه تهیه یک لباس برای بیماران سوختگی از یک تا هشت میلیون تومان است، این لباس که از واجبات درمان است بیمه نیست، حتی بسیاری از پمادهای سوختگی نیز که بالای 100هزار تومان قیمت دارند و باید هر بیمار بین یک تا پنج عدد از آنها را استفاده کند، تحت پوشش بیمه نیست.

 بی‌رغبتی سرمایه‌گذاران برای سوختگی

از سوی دیگر، وزیر بهداشت می‌گوید: متاسفانه بخش خصوصی رغبتی به سرمایه‌گذاری در بخش سوانح و سوختگی ندارد،این درحالی است که بیماران سوانح سوختگی مظلوم هستند، به‌عنوان نمونه کودکان شین‌آبادی که برخی از آن‌‎ها تا 20بار نیز عمل شده‌اند، تمایل نداشتن بخش خصوصی به سرمایه‌گذاری در این بخش درحالی است که بخش دولتی نیز که از 25سال پیش خودگردان شده است به دلیل حمایت نکردن مالی و بیمه‌ای از این بیماران، این حوزه را فراموش کرده و سایر بخش‌ها را گسترش داده است.

تاکید قاضی‌زاده‌هاشمی بر این است که هزینه درمان این بیماران بسیار زیاد است ازاین‌رو، لازم است بیمه‌ها درخصوص سرمایه‌گذاری، ساخت و اداره مراکز درمانی برای آن‌ها توجه ویژه داشته باشند.

به عقیده سکاندار نظام سلامت ایران، متاسفانه برای سلامتی مردم کمتر عزم جدی دیده شده است و سیاستمداران، مجلس و دولت اقداماتی انجام داده‌اند اما کافی نیست و بهتر است بعد از 35سال مشکل اساسی سلامت برطرف شود. از سوی دیگر، ضروری است خیران هم در حوزه سلامت به دولت کمک کنند تا کمبودها برطرف شود.

چالش‌ها و مشکلات مربوط به بیماری‌ سوختگی به‌گونه‌ای است که توجه به بیماران سوختگی باید در صدر برنامه‌های مسئولان قرار بگیرد، موضوعی که چندی پیش وزیر بهداشت هم به آن اشاره کرد. غم‌انگیز است که در ایران به دلیل کمبود تخت‌های ICU، افراد با 30درصد سوختگی جان خود را از دست می‌دهند، این در حالی است که در خارج از کشور افراد دچار 70درصد سوختگی زنده می‌مانند.

منبع : روزنامه حمایت

    

پست های مرتبط

افزودن نظر

مشترک شدن در خبرنامه!

برای دریافت آخرین به روز رسانی ها و اطلاعات ، مشترک شوید.