×

بازار لوازم خانگی زیر ذره بین تعزیرات حکومتی

بازار لوازم خانگی زیر ذره بین تعزیرات حکومتی

طرح‌های سازمان تعزیرات حکومتی برای مقابله با قاچاق کالا، هر روز ابعاد جدیدی به خود می‌گیرد؛ اگرچه این طرح‌ها با جمع‌آوری میوه‌های قاچاق از بازار آغاز و سپس با برخورد با قاچاق لوازم آرایشی و بهداشتی و طی روزهای گذشته برخورد با عرضه دخانیات قاچاق در بازار مولوی ادامه پیدا کرد، حالا قرار است از ابتدای مهرماه به بازار لوازم خانگی برسد و مسئولان تعزیرات حکومتی به فروشندگان اصلی بازار لوازم خانگی هشدار داده‌اند که با هرگونه عرضه کالای قاچاق برخورد می‌شود

بازار-لوازم-خانگی-زیر-ذره-بین-تعزیرات-حکومتی وکیل 

 طرح‌های سازمان تعزیرات حکومتی برای مقابله با قاچاق کالا، هر روز ابعاد جدیدی به خود می‌گیرد؛ اگرچه این طرح‌ها با جمع‌آوری میوه‌های قاچاق از بازار آغاز و سپس با برخورد با قاچاق لوازم آرایشی و بهداشتی و طی روزهای گذشته برخورد با عرضه دخانیات قاچاق در بازار مولوی ادامه پیدا کرد، حالا قرار است از ابتدای مهرماه به بازار لوازم خانگی برسد و مسئولان تعزیرات حکومتی به فروشندگان اصلی بازار لوازم خانگی هشدار داده‌اند که با هرگونه عرضه کالای قاچاق برخورد می‌شود.

آنگونه که محمد طحان‌پور، رییس اتحادیه لوازم خانگی اعلام‌ کرده است که برخورد جدی با لوازم ‌خانگی قاچاق از هفته اول مهرماه آغاز می‌شود و علیرضا جمشیدی، رییس سازمان تعزیرات حکومتی هم تاکید کرده است که در هدف از مرحله نخست طرح مبارزه با قاچاق لوازم خانگی، پیشگیری و آموزش اصناف است تا از ارائه اجناس قاچاق خودداری کنند.

جمشیدی در خصوص جزئیات اجرای این طرح می‌گوید: این طرح به صورت سراسری انجام می‌شود و اقدامات اولیه در تمامی استان‌ها صورت گرفته است. در ارزیابی‌هایی که به صورت نامحسوس از حدود 40 واحد صنفی عرضه لوازم خانگی داشتم، کسبه آمادگی بسیار خوبی برای اجرای طرح داشتند و اطلاع رسانی خوبی انجام شده است.

رییس سازمان تعزیرات حکومتی تصریح‌ می‌کند: با جلوگیری عرضه لوازم خانگی قاچاق ممکن است 10 درصد افزایش قیمت داشته باشیم اما مبارزه با عرضه قاچاق موجب حمایت از تولید ملی و اجرای قانون می‌شود.

جمشیدی در ادامه با اشاره به عزم جدی دستگاه‌های نظارتی برای جلوگیری از عرضه کالای قاچاق نیز می‌گوید: در مرحله نخست این طرح که به مدت یک ماه است، هدف پیشگیری و آموزش اصناف است و طرح با محوری اصناف انجام می‌شود.

وی در مورد برخورد با عرضه کالای قاچاق می‌افزاید: در اجرای این طرح باید مراقب حفظ حرمت اصناف قانونمند باشیم و به آنها فرصت بدهیم تا آگاهی و آمادگی لازم برای برخورد با طرح را کسب کنند.

رییس سازمان تعزیرات حکومتی با اعلام اینکه هماهنگی بین دستگاه‌ها شرط لازم برای موفقیت در مبارزه با قاچاق است، اظهارمی‌کند: تنها با هماهنگی، همکاری و عزم جدی و جلوگیری از عرضه کالای قاچاق در مبارزه با این پدیده شوم موفق می‌شویم.

  عرضه لوازم خانگی قاچاق، ممنوع!

در این خصوص محمد طحان‌پور، رییس اتحادیه لوازم خانگی اعلام‌ می‌کند: از ابتدای مهرماه با لوازم‌ خانگی قاچاق برخورد خواهیم کرد.
وی می‌افزاید: در حال حاضر این نوع کالاها بسیار کم شده است و دو سال پیش کارخانه‌ای از چین لباسشویی وارد می‌کرد و در اینجا برند ایرانی می‌زد که سود زیادی داشت اما بعد از شناسایی و برخورد، کارخانه تعطیل شد. بخش نگران‌کننده، ورود کالاهای چینی است زیرا این کالاها در بازار کشورمان حرف نخست را می‌زند و در حال حاضر نیز فقط در خصوص کولرگازی چنین کاری انجام می‌شود که قطعات خارجی وارد می‌شود، اینجا سرهم می‌کنند و برند ایرانی می‌زنند.

رییس اتحادیه لوازم خانگی تصریح‌ می‌کند: ولی کالاهای شرکت‌های مطرح و معروف کالایشان به درستی وارد می‌شود و می‌توان مطمئن بود، لوازم خانگی که برقی هستند کالای واقعی است. البته در نوع کالاهای کوچک خانگی مانند چرخ گوشت کالاهای چینی هستند و نمایندگی آن واقعی نیست و تنها این محصول را وارد کرده‌اند. البته با نظارت‌هایی که شروع شده است، بسیاری از این کالاها نیز دیگر وارد نمی‌شود.

وی درباره پاکسازی منطقه امین حضور از کالاهای قاچاق لوازم خانگی، می‌گوید: با هماهنگی‌هایی که با ستاد مبارزه با قاچاق کالا، از ابتدای مهر ماه شروع می‌شود. از مردم نیز خواهش می‌کنم کالایی که می‌خرند، برگه فروش رسمی بگیرند و از فروشنده بپرسند که کالا ساخت کجاست.

طحان‌پور درباره پاکسازی منطقه امین حضور از کالاهای قاچاق لوازم خانگی عنوان‌می‌کند: با هماهنگی‌هایی که با ستاد مبارزه با قاچاق کالا، از ابتدای مهر ماه شروع می‌شود.

 بررسی برچسب نشانه گذاری کالا در سازمان استاندارد

همچنین نکونام، مدیرکل صادرات و واردات سازمان استاندارد ایران با بیان اینکه سازمان ملی استاندارد در سه حوزه عملکرد، ایمنی و برچسب انرژی بر کالاها نظارت می‌کند، می‌گوید: یکی از مباحثی که در استانداردها مطرح است، بحث نشانه‌گذاری است که نام تولید‌کننده و علامت تجاری را در بر می‌گیرد.

وی می‌افزاید: اینکه کالا با برند تقلبی وارد می‌شود، مشمول ماده 122 قانون امور گمرکی می‌شود که مربوط به برند کالاهای وارداتی می‌شود.

مدیرکل صادرات و واردات سازمان استاندارد در پاسخ به این سوال که مردم چگونه می‌توانند استاندارد‌بودن کالایی را تشخیص دهند، می‌گوید: کالاهایی که از مبادی قانونی یعنی گمرک وارد می‌شوند، به ما ارجاع می‌شود و ما آنها را بررسی می‌کنیم. مطابقت اسناد، بررسی برچسب نشانه‌گذاری کالا و کیفیت کالا جزو مسائلی است که در سازمان استاندارد بررسی می‌شود و اگر مساله‌ای باشد، به گمرک اطلاع داده می‌شود.

 فضا برای قاچاقچیان کالا ناامن شده است

در ادامه ابراهیم درستی، نایب رییس اول اتاق اصناف تهران با بیان اینکه فضا برای قاچاقچیان کالا ناامن شده است، اظهارمی‌کند: جلوی واردات کالای قاچاق باید از مبادی ورودی گرفته شود. جلسه‌ای با ستاد مبارزه با کالای قاچاق و وزارت صنعت، معدن و تجارت برای آغاز طرح مبارزه با کالاهای قاچاق لوازم خانگی در سطح تهران خواهیم داشت.

نایب رییس اول اتاق اصناف تهران، افزود: برای جلوگیری از خرید کالاهای قاچاق توسط اصناف، کالای خریداری شده حتما باید دارای برگ سبز و فاکتور خرید باشند.

وی گفت: به مردم توصیه می‌شود که کالا و لوازم خانگی را حتما از واحدهای معتبر دارای پروانه کسب خریداری کنند و از فروشنده فاکتور خرید بگیرند.  درستی بیان می‌کند: در چند ماه اخیر فضای قاچاق کالا برای قاچاقچیان ناامن شده است و این روند همچنان باید ادامه داشته باشد که دیگر قاچاقچیان جرات واردات کالای قاچاق به کشور را نداشته باشند.  نایب رییس اول اتاق اصناف تهران تصریح می‌کند: دولت نیز برای ریشه‌کن کردن کالای قاچاق، باید کمک کند تا تولید‌کنندگان بتوانند کالاهای با کیفیت تولید داخل را جایگزین کالاهای قاچاق وارداتی کنند.

وی با بیان اینکه تصمیم‌گیری‌ها در مورد اصناف پشت درهای بسته انجام نمی‌شود، می‌گوید: وزارت صنعت، معدن و تجارت برای تصمیماتی که در مورد اصناف اتخاذ می‌کند، با آنها مشورت می‌کند.

منبع : روزنامه حمایت

    

پست های مرتبط

افزودن نظر

مشترک شدن در خبرنامه!

برای دریافت آخرین به روز رسانی ها و اطلاعات ، مشترک شوید.