×

آمار طلاق همچنان در شرایط بحران ، هر ساعت 19 طلاق در کشور ثبت می شود

آمار طلاق همچنان در شرایط بحران ، هر ساعت 19 طلاق در کشور ثبت می شود

رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس با بیان اینکه فاصله ازدواج و طلاق به سه سال رسیده است، گفت «در هر ساعت 19 طلاق در کشور ثبت می‌شود »

آمار-طلاق-همچنان-در-شرایط-بحران-،-هر-ساعت-19-طلاق-در-کشور-ثبت-می-شود وکیل 

 رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس با بیان اینکه فاصله ازدواج و طلاق به سه سال رسیده است، گفت: «در هر ساعت 19 طلاق در کشور ثبت می‌شود.»

طلاق یکی از مهم‌ترین معضلات اجتماعی حال حاضر کشور است که در سال‌های اخیر ابعاد تازه‌ای پیدا کرده است. در چند سال اخیر همواره آمار‌ها حکایت از کاهش ازدواج و افزایش طلاق داشته است. روز یکشنبه این هفته معاون طرح‌های آماری مرکز آمار ایران کاهش نرخ ازدواج درکشور را نگران‌ کننده دانست. علیرضا زاهدیان گفت: پارسال آمار ازدواج از 890 هزار زوج در کشور به 680 هزار نفر کاهش یافت که این نگران‌کننده است. او افزود: امسال با کاهش نرخ موالید مواجه بودیم که این امر به کاهش نرخ ازدواج و افزایش طلاق در کشور مرتبط است. معاون مرکز آمار ایران با اشاره به تاثیر کاهش نرخ ازدواج برتعداد موالید گفت: براساس نظرسنجی از جوانان در بدو ازدواج 60 درصد جوانان به دو فرزند، 14 درصد به یک فرزند و 25 درصد به سه یا بیشتر فکر می‌کنند و حدود یک درصد به داشتن فرزند فکر نمی‌کنند.او با اشاره به افزایش جمعیت سالمند در کشور گفت: لازم است بیمه‌های اجتماعی در این زمینه بیشتر فعال شوند، چرا که درغیراین صورت احتمال ورشکستگی صندوق‌های بازنشستگی در سال‌های آینده دور از انتظار نیست.

 طلاق توافقی

آن‌طور که بررسی‌ها نشان می‌دهد طلاق توافقی در ایران افزایش چشمگیری داشته است و این مساله یکی از دلایل افزایش طلاق در ایران است. طلاق توافقی طلاقی است که در آن زوج‌ها هر دو بر سر مساله طلاق توافق دارند. وقتی چنین اتفاقی بیفتد فرایند طلاق آسان‌تر می‌شود. در این بین برخی از وکلا تبلیغات گسترده‌ای انجام می‌دهند و به زوج‌های در آستانه طلاق وعده می‌دهند طی چند روز و به آسانی حکم طلاق برای آنها می‌گیرند. هر چند مسئولان قضائی این اقدام را غیر قانونی دانسته و اعلام کرده اند با دفاتری که چنین تبلیغاتی دارند برخورد می‌شود، اما همچنان شاهد این تبلیغات هستیم؛ تبلیغاتی که سر از خیابان‌ها درآورده و روی در و دیوار شهر چسبانده شده است. این در حالی است که کارشناسان مسائل اجتماعی می‌گویند با ارائه خدمات مشاوره‌ای می‌توان از بسیاری از طلاق‌ها جلوگیری کرد. هر چند این خدمات اکنون ارائه می‌شود، اما کمیت و کیفیت آن مناسب نیست و این موضوع زنگ خطر در این زمینه را به صدا در آورده است و باید چاره ای برای آن اندیشید.

 کاهش فاصله ازدواج و طلاق

روز گذشته رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس با بیان اینکه فاصله ازدواج و طلاق به سه سال رسیده است، گفت: در هر ساعت 19 طلاق در کشور ثبت می‌شود. سلمان خدادادی در همایش ملی سیاستگذاری اجتماعی در حوزه خانواده با اشاره به لزوم برنامه‌ریزی دقیق اجتماعی افزود: نخبگان باید در تدوین قانونگذاری‌ها در حوزه خانواده به نکته‌های اساسی بپردازند. او ادامه داد: در حال حاضر به ازای هر ساعت 19 طلاق در کشور رخ می‌دهد، باید در این زمینه برنامه‌ریزی‌های درستی کرد. خدادادی گفت: براساس آمار سال 90 حدود دو میلیون و 553 هزار زن سرپرست خانوار داریم که این آمار در مقایسه با سال 85 و در مدت پنج ساله بسیار تکان‌دهنده است، چرا که در سال 85 حدود یک میلیون و 664 هزار زن سرپرست خانوار داشته‌ایم. او ادامه داد: امروز شاهد افزایش طلاق، افزایش سن ازدواج و کاهش سن بین ازدواج و طلاق هستیم. قبلا فاصله ازدواج و طلاق پنج تا هفت سال بود، اکنون سه تا پنج سال تعریف شده است، که این نگران‌کننده است. رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس افزود: در حوزه قانونگذاری، وجود قانون مشکلی را حل نمی‌کند. ما اکنون مشکل کمبود قانون نداریم، اگر همین سیاست‌های ابلاغی رهبری به خوبی تقسیم کار شود و هر قوه و سازمانی در جهت تحقق آن، برنامه‌ریزی کند، بسیاری از مشکلات حل می‌شود. او افزود: مجلس در سال 83 قانون حمایت از ازدواج جوانان را تصویب کرد، اما تاکنون چقدر دولت در اجرای آن موفق بوده است؟ برای پرداخت وام ازدواج سه یا پنج میلیونی به جوانان چقدر به جوانان فشار می‌آید؟ یا در ارتباط با حمایت از خانواده، مجلس در سال 91 قانونی مصوب کرد که قوه قضائیه در دو سال اول این قانون، در تمام شهرها دادگاه و شعبه مستقل اختلاف خانواده دایر کند، اما اکنون حتی در تهران هم شاهد آن نیستیم، البته قبول داریم که کمبود قاضی وجود دارد، اما باید کاری شود. به گزارش مهر، او بر همکاری بین‌بخشی دولت، سازمان‌ها و سمن‌ها برای اجرای قانون تاکید کرد و گفت: کمبودی در تدوین قانون وجود ندارد.

منبع : وکیل ملت

    

پست های مرتبط

افزودن نظر

مشترک شدن در خبرنامه!

برای دریافت آخرین به روز رسانی ها و اطلاعات ، مشترک شوید.