×

در انتخاب رئیس کانون تجربه تلخ را تکرار نکنیم

در انتخاب رئیس کانون تجربه تلخ را تکرار نکنیم

حرفه وکالت از جمله مشاغلی است که بدلیل حساسیت و وظایف و تکالیف محوله می باید تحت مدیریت علمی ، مستمر و مدبرانه ای باشد که ضمن تامین امنیت حرفه ای وکلا از لحاظ ارتقای توان علمی و عملی و همچنین تعامل و تعاون نهاد کانون با قوه قضاییه و نهاد های مرتبط قانونی بگونه ای عمل شود که ضمن استقلال وکیل و کانون وکلا ارائه خدمات به اشخاص حقیقی و حقوقی به صورت کارآمد انجام یابد

در-انتخاب-رئیس-کانون-تجربه-تلخ-را-تکرار-نکنیم وکیل 

علی نجفی توانا – وکیل دادگستری

حرفه وکالت از جمله مشاغلی است که بدلیل حساسیت و وظایف و تکالیف محوله می باید تحت مدیریت علمی ، مستمر و مدبرانه ای باشد که ضمن تامین امنیت حرفه ای وکلا از لحاظ ارتقای توان علمی و عملی و همچنین تعامل و تعاون نهاد کانون با قوه قضاییه و نهاد های مرتبط قانونی بگونه ای عمل شود که ضمن استقلال وکیل و کانون وکلا ارائه خدمات به اشخاص حقیقی و حقوقی به صورت کارآمد انجام یابد. بر این اساس در اکثر کشورهای جهان معمولا افرادی به مدیریت کانون انتخاب می شوند که از توان مدیریتی بسیار خوبی برخوردار بوده و مورد وثوق و اطمینان جامعه وکالت باشند. در ضمن سلامت ، حسن شهرت و عدم سوء استفاده از مدیریت در کانون ، در امور وکالت ، چه مستقیم و چه غیر مستقیم از شرایط محوری تصدی در این مسوولیت است.

در کشور ما در مقابل کانون وکلا و شغل وکالت از قدیم الایام تا امروز چالش های فراوانی وجود داشته است ، در واقع مدیران منتخب کانون می بایستی ضمن انجام وظایف خود در اداره کانون ، حفظ امنیت وکلا ، ارتقای موقعیت حرفه ای ایشان ، پاسدار استقلال و موقعیت وکلا در مقابل سایر نهادهای دولتی یا عمومی هم باشند. انجام بهینه این رسالت ایجاب می کند که افرادی که به عنوان هیات مدیره یا مدیریت کانون اظهار تمایل می کنند از انتصاب حداقل شائبه ها در خصوص سلامت ، مدیریت ، استقلال و توان اداره کانون برخوردار باشند . به هر کیفیت عشق به سرنوشت کانون و علاقه به استقلال این نهاد مدنی ایجاب می کند که وکلا با قدرت و به صورت حداکثری برای انتخاب افراد شایسته اقدام نمایند.

در سال های گذشته و در مدت طولانی ای  کانون به صورت انتصابی توسط فردی اداره شد که به علت اشتغال در سمت های مختلف زمان کافی برای حضور در کانون در اختیار نداشت و جانشین ایشان به صورت قائم مقام آنهم به صورت انتصابی این وظیفه را برعهده داشتند ، قطع نظر از چگونگی اداره کانون در آن مدت که باعث اظهار نظرهای متهافت و متفاوتی گردیده است بعد از سال 76 مقرر گردید که کانون به صورت انتخابی اداره شود. به هر کیفیت انتخابات در چندین دوره انجام شد و گروه ها و طیف های مختلفی برای رقابت در اداره کانون وارد عرصه انتخابات شدند که چگونگی انتخاب و اداره کانون در اوراق تاریخ و بویژه تاریخ وکالت ایران ثبت است.

مسلما همکاران محترمی که در طول این مدت از گروه های مختلف وارد این مسوولیت شده اند در حد ظرفیت علمی و عملی و تدبیر و تدبر خود سعی کرده اند کانون را اداره کنند اما دو چالش عظیمی که کانون همیشه با آن مواجه بوده و هست امکان انجام موفقیت آمیز این وظایف را به حداقل رسانیده است:

اول ، مشکلاتی که بیرون از کانون استقلال وکیل و وکالت و امنیت حرفه ای او را دچار مشکل نموده است و دوم ، عدم حضور اکثریت وکلا در امر انتخابات کانون و تعیین افراد مورد نظر خود جهت اداره کانون می باشد. به همین دلیل عمدتا انتخاب کنندگان و انتخاب شوندگان به صورت حرفه ای در طول این دوره ها و کاملا شناخته شده وارد این عرصه گردیده اند.

نظر به ضرورت حضور وکلای بیشتر بویژه جوانان ، برخی بر آن شدند که با ارائه برنامه ها و دعوت از وکلا از هر سن و جنس و تفکر برای حضور فعال در عرصه انتخابات و اداره کانون به صورت غیر مستقیم ، حضور حداکثری ایشان را در این بستر باعث شوند. بر این اساس این اعتقاد تا آنجا که امکان داشت با جمعی از همکاران از وکلای معمر و جوان حرکتی را آغاز کردیم و بنا را بر این گذاشتیم که ضمن جذب وکلا برای اداره کانون و استفاده از توانمندی های آنان  را تابع برنامه های مدیریتی جدید و متفاوتی با گذشته نماییم.

شرایط کنونی در ادامه مقتضیات گذشته ایجاب می کند که کانون نباید با مدیریتی اداره شود که چندان امتحان موفقیت آمیزی به همراه نداشته است . متاسفانه عدم تایید بسیاری از نامزدهای عضویت در هیات مدیره که برخی سابقه عضویت در این نهاد را داشته اند امکان حضور بسیاری از وکلایی که می توانستند نقش تعیین کننده ای در اجرای برنامه های موفق ایفا نمایند از آنان و از جامعه وکالت سلب گردید و در نتیجه کانون با هیات مدیره ای اداره می گردد که با ناهماهنگی و عدم توافق از ابتدا تا به امروز بخش عمده ای از وقت ، انرژی و توان اعضای محترم هیات مدیره به جای هدایت امور بسوی اهداف از پیش تعیین و تعریف شده ، زمان و هزینه ی فراوانی در خنثی نمودن اقدامات گروه مقابل مصروف گردیده است بگونه ای که جز برنامه های روزمره عملا در راستای اجرای برنامه های اساسی امکان فعالیت عملی فراهم نگردیده است و در این میان تعیین مدیریت نقطه عطف و اوج چالش بین این گروه های مختلف در هیات مدیره است.

آنچه مسلم است هیات مدیره فعلی می باید مدیری انتخاب کند که حداقل شائبه ها از لحاظ حرفه ای ، شخصیتی ، علمی و مدیریتی علیه وی وجود داشته باشد. ما و همفکرانمان بر این عقیده ایم که مدیریت کانون می باید بر عهده کسی گذاشته شود که حداقل شرایط را داشته باشد حتی اگر در گذشته هیچگونه سمت یا موقعیتی در نهادهای دولتی یا عمومی را در کارنامه خود نداشته باشد و توصیه می کنیم به آن بخش از عزیزانی که برای اداره کانون داوطلب شده اند ولی در کارنامه گذشته خود نه تنها موفقیت چشمگیری نداشته اند بلکه نظر به حساسیت شرایط موجود و لزوم پویایی در زمینه مدیریتی بر فرض انتخاب هیچگاه شانس ایجاد کوچکترین تغییری در اداره داخلی و خارجی کانون نخواهند داشت.همگان می دانیم که در شرایط حساس کنونی کشتی کانون وکلا نیاز به سکانداری دارد که مستقیما با شناخت از دریای پرتلاطم ، کانون را به جلو هدایت کند . لذا با بازنگری  در اندیشه های خود شجاعانه و محترمانه اجازه دهیم افرادی با افکار جدید و با شجاعت و با برنامه های نو وارد این عرصه گردند . به دوستان در هیات مدیره توصیه می کنم که در این مسیر به منافع وکلا و کانون های وکلا بیشتر توجه داشته باشند و از اعمال نظر فردی خدای نکرده برای برخی منافع و مطامع خاص اجتناب نمایند.

فردا جامعه وکالت بر عملکرد ما به قضاوت خواهد نشست ، بهتر نیست در این مسیر به جای اندیشیدن به خود به ما بیاندیشیم.

منبع : وکلای ملت

    

پست های مرتبط

افزودن نظر

مشترک شدن در خبرنامه!

برای دریافت آخرین به روز رسانی ها و اطلاعات ، مشترک شوید.