×

مبانی حقوق بشر در اسلام و دنیای معاصر

مبانی حقوق بشر در اسلام و دنیای معاصر

مبانی حقوق بشر در اسلام و دنیای معاصر

مبانی-حقوق-بشر-در-اسلام-و-دنیای-معاصر وکیل 

4مهر 1389 ساعت 11:40

«مبانی حقوق بشر در اسلام و دنیای معاصر» در کتابی با همین عنوان توسط آیت‌الله عباسعلی عمیدزنجانی بررسی شد.

این کتاب از نخستین آثاری است که در حوزه حقوق بشر با تاکید بر جایگاه فقهی و اسلامی آن نوشته شده است. ابوالفضل احمدزاده، نویسنده و مدرس حوزه حقوق و ویراستار و مصحح این اثر در گفت‌وگو با خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، از چاپ این کتاب از سوی انتشارات مجد خبر داد. وی این کتاب را در شمار نخستین آثاری خواند که حقوق بشر را با تاکید بر جایگاه فقهی و اسلامی آن بررسی می‌کنند و گفت: نویسنده که از صاحب‌نظران فقه سیاسی معاصر به شمار می‌آید، با نگاهی عالمانه و دانشگاهی، مباحث حقوق بشر و نظرات اندیشمندان اسلامی را تبیین کرده است.

احمدزاده افزود: به نظر می‌رسد نویسنده به دو نکته توجه ویژه داشته که یکی از آنها بررسی موضوع به لحاظ نظری است، زیرا امروزه حقوق بشر در دنیای اسلام و در مجامع بین‌المللی از مباحث عمده حقوقی به شمار می‌آید که بخش عظیمی از اندیشه‌ها، استعدادها و توان علمی و پژوهشی محققان را به خود اختصاص می‌دهد. به گفته این مولف و ویراستار، عمیدزنجانی جنبه سیاسی حقوق بشر را نیز با توجه به برخوردهای دوگانه در مسایل حقوق بشر و استفاده ابزاری از این مساله در سطح جهانی به‌ویژه توسط قدرت‌های بزرگ علیه جوامع اسلامی مد نظر قرار داده است.

احمدزاده معتقد است: دو نکته‌ای که نویسنده آنها را مد نظر قرار داده است، به خوبی نشان‌دهنده ضرورت و حساسیت پرداختن به حقوق بشر و مفهوم حق و تکلیف و تلازم حق و تکلیف در آنهاست. مبانی حقوق بشر از دیدگاه اسلام، حقوق بشر و الزامات، حمایت‌ها و تضمین‌ها، تقسیم‌بندی مسایل حقوق بشر، منابع حقوق بشر در اسلام، مطالعات تطبیقی حقوق بشر، ارزیابی حقوق بشر در میثاقین و اعلامیه حقوق بشر از دیگر مباحث بررسی شده در این کتاب به شمار می‌آیند. وی در پایان خاطرنشان کرد: به زودی با همت کرسی حقوق بشر دانشگاه شهیدبهشتی یکی از شماره‌های فصلنامه پژوهشی تحلیلی و آموزشی مجد نیز به حقوق بشر اختصاص خواهد یافت.

    

پست های مرتبط

افزودن نظر

مشترک شدن در خبرنامه!

برای دریافت آخرین به روز رسانی ها و اطلاعات ، مشترک شوید.