×

16 هزار فارغ التحصیل حقوق بدون بازار کار-دعوت ریاست جمهوری برای همکاری با اسکودا

16 هزار فارغ التحصیل حقوق بدون بازار کار-دعوت ریاست جمهوری برای همکاری با اسکودا

رئیس اتحادیه سراسری کانونهای وکلای ایران با بیان اینکه از تعداد 20 هزار دانشجوی پذیرش شده در دانشگاهها سهم جذب قوه قضائیه و کانونهای وکلا چهارهزار و 500 فارغ التحصیل حقوق است اعلام کرد سالانه 16 هزار فارغ التحصیل حقوق در بازار کار سرگردانند

16-هزار-فارغ-التحصیل-حقوق-بدون-بازار-کار-دعوت-ریاست-جمهوری-برای-همکاری-با-اسکودا وکیل 

رئیس اتحادیه سراسری کانونهای وکلای ایران با بیان اینکه از تعداد 20 هزار دانشجوی پذیرش شده در دانشگاهها سهم جذب قوه قضائیه و کانونهای وکلا چهارهزار و 500 فارغ التحصیل حقوق است اعلام کرد: سالانه 16 هزار فارغ التحصیل حقوق در بازار کار سرگردانند.

علی مندنی پور در نشست خبری روز شنبه از افزایش دانشگاههای حقوق و پذیرش زیاد دانشجویان در این رشته گلایه کرد و گفت: ورودی دانشکدههای حقوق در سطح کشور بسیار بالاست و این یک درد بزرگ است چرا که امروز ما با تورم پذیرش دانشجوی حقوق مواجه هستیم.

وی افزود: به طور میانگین سالانه 20 هزار دانشجوی حقوق در دانشگاههای کشور پذیرش می شوند. حتی در برخی شهرهای تبلیغات میدانی و صدا و سیمایی دارند که متقاضیان رشته حقوق می توانند بدون کنکور وارد دانشگاه شوند و این بدان معناست که داریم بدون کیفیت به دنبال کمیت در موضوع پذیرش دانشجوی حقوق عمل می کنیم. نتیجه این اقدام موجب می شود که امروز با لشکری از بیکاران آن هم با مدارک لیسانس تا دکتری مواجه هستیم.

رئیس اسکودا گفت: سالانه قوه قضائیه 800 قاضی پذیرش دارد و کانون وکلا هم در مجموع 3500 وکیل جذب می کند و می توان اینگونه نتیجه گرفت که سالانه 16 هزار کارشناس حقوق جویای کار هستند.

پیشنهاد اسکودا به علی لاریجانی

مندنی پور در پاسخ به سوال خبرنگار مهر مبنی بر اینکه شما می گوئید در مورد جزئیات لایحه جامع وکالت موارد را از رسانه های گروهی مطلع می شویم و این به هیچ عنوان قابل قبول نیست چون اسکودا موظف به ورود در این لایحه است گفت: اصلا ما در قانون جامع وکالت نقشی نداشتیم که بخواهیم بگوئیم قوی بودیم یا ضعیف! ما می گوئیم پیراهنی که می خواهند برای ما بدوزند بدهند خودمان پرو کنیم در حالی که خودمان هم خیاط هستیم. ما حتی به دکتر علی لاریجانی هم نامه نوشتیم و خودم هم شفاهی در قم به وی گفتم که از ظرفیت اسکودا و کانونهای وکلا استفاده کند و پیشنهاد دادیم قوانین ابتدا توسط کارشناسان حقوقی اسکودا بررسی و بعد به مرکز پژوهشها برود.

آخرین وضعیت پرونده شکایت از اسکودا

رئیس اتحادیه سراسری کانونهای وکلای ایران در پاسخ به خبرنگار مهر در مورد تشکیل پرونده شکایت از اسکودا به دلیل تخلف در آزمون دوره قبل و ماجرای پلمپ این مجموعه حقوقی و آخرین وضعیت پرونده گفت: در این پرونده مشکل به اسکودا ارتباطی نداشت ولی ما پاسخهای خود را را به مراجع قضایی ارائه کرده ایم و پرونده اکنون در مسیر قانونی خود حرکت می کند. ولی باید گفت که نه اسکودا و نه کانون تهران نقش خاصی در این تخلف نداشته اند.

دعوت ریاست جمهوری برای همکاری با اسکودا

وی همچنین با بیان اینکه در دولت جدید اوضاع و احوال اهمیت دادن به کانونهای وکلا در مسیر درستی حرکت می کند گفت: جدیدا معاونت حقوقی ریاست جمهوری نامه ای به اسکودا ارسال کرده و از ما نماینده برای برخی جلسات و مشورتها درخواست کرده اند.

طرح افزایش اختیارات رئیس قوه قضائیه قانونی نیست

مندنی پور در مورد طرح افزایش اختیارات رئیس قوه قضائیه در مجلس هم گفت: جدیدا طرحی در مجلس مطرح شده مبنی بر اینکه رئیس جمهور  3 ماه بعد از دریافت لایحه ارسالی از دستگاه قضا باید لایحه را به مجلس ارائه کند و اگر این مهم انجام نشد رئیس قوه قضائیه بتواند مستقیم لایحه را به مجلس بدهد که به اعتقاد من این طرح با اصل 74 قانون اساسی مغایرت دارد زیرا تمامی لوایح باید از دولت عبور کند تا هزینه آن بررسی شود.

درخواست اسکودا از بنیاد شهید

وی در پاسخ به سوال خبرنگار مهر مبنی بر اینکه آیا مشکل ایثارگران برای آزمون وکالت برطرف شده است گفت: اتفاقا ما بیشترین خدمات را به قشر ایثارگر انجام داده ایم. به عنوان مثال در سال قبل سهم ایثارگران در آزمون و انتخاب آنها برای وکالت 2 برابر شد و حتی خودشان باور نداشتند و حتی یک ایثارگر هم اعتراض نکرده است. البته ما پیشنهاد داریم که بنیاد شهید بیاید با همکاری با کانون های وکلا آموزش های فوق العاده برای وکلای ایثارگر ترتیب دهد چرا که باید ایثارگرانی که با نمرات کمتر و استفاده از سهمیه وارد وکالت می شوند بارعلمی آنها همتراز با سایر همکاران باشد و کلاس های تقویتی لازم و ضروری است.

رئیس اسکودا همچنین در مورد اعمال ماده 18 در برخی پرونده ها هم گفت: گفته اند بخشنامه ای آمده مبنی بر اینکه سعی دوستان در دادگستری ها این باشد درخواست اعمال ماده 18 را قبول نکنند. البته ما نمی گوئیم دهان راه اعمال ماده 18 در پرونده ها باز شود ولی اینقدر هم محدود کردن درست نیست.

وکیل رایگان برای مردم آس و پاس است نه فردی که وضعش توپ توپ است

مندنی پور در پاسخ به اینکه اگر اگر وکیل زیاد دارید پس چرا در معاضدت قضایی مردم در صف هستند و اگر کم دارید چرا سهمیه را بیشتر نمی کنید گفت: فعلا ما عملا ناظر هستیم. قانون می گوید رئیس دادگستری استان، دادستان استان و رئیس کانون وکلای استان تعداد وکلا را برای ازمون تعیین می کنند ولی در بسیاری موارد رئیس دادگستری تعداد مورد نیاز را خط زده و قبول نکرده است و در برخی موارد هم وکیل را برای کارآموزی به یک بخش کوچک اعزام می کنند که اصلا نام وکیل را نشنیده اند. ولی بنده همین جا اعلام می کنم که مردم اگر به کانون ها مراجعه کنند به شرط داشتن چارچوبهای قانونی قطعا معاضدت می شوند. البته توقع نداشته باشید فردی که وضعش توپ است را معاضدت کنیم چون وکیل تسخیری و معاضدت قضایی برای افراد آس و پاس است.

    

پست های مرتبط

افزودن نظر

مشترک شدن در خبرنامه!

برای دریافت آخرین به روز رسانی ها و اطلاعات ، مشترک شوید.