×

اختبار بهمن 1380

اختبار بهمن 1380

اختبار بهمن 1380

اختبار-بهمن-1380 وکیل 

ثبت و امور حسبی بهمن 1380

سوالات اختبار سوم بهمن ماه سال 1380 ثبت و امور حسبی کارآموزان وکالت کانون وکلای دادگستری مرکز

سوالات زیر را دقیقاً بررسی و پاسخ صحیح و دقیق آنرا با استدلال کوتاه و پرهیز از زیاده نویسی را بدهید :

سوال اول - در یکی از شهرستانهای کشور که آگهی ثبت عمومی اعلام گردیده بود آقای فرامرز نسبت به یک قطعه زمین بی سند خود تقاضای ثبت نموده و نام وی در دفتر توزیع اظهارنامه ثبت گردید و بعد از چندی فوت نمود و تنها فرزندش ادامه اقدامات ثبتی را بنام خود ادامه داد . در زمان بررسی تصرفات متقاضی ثبت معلوم گردید ، شخص بنام جمشید ، در ملک مذکور خانه ساخته و مدعی است که زمین را از فرامرز با سند عادی خریداری کرده است ، ولی سند در اختیار او نیست و استشهادیه ای که او دارد وقوع معامله و تصرفات فعلی او را ثابت می کند . فرزند آقای فرامرز شهادت شهود و معامله را تکذیب نمود ، اکنون شما بعنوان وکیل فرزند فرامرز در این مرحله چه اقدامات ثبتی و حقوقی در جهت حفظ حقوق او می توانید ارائه دهید و بنظر شما اقدامات شما با چه استدلالی در چه مرجعی قابل رسیدگی و اتخاذ تصمیم می باشد ؟ ( بارم : 7 نمره )

سوال دوم - طلبکاری برای وصول طلب خود در سند رسمی بمبلغ 5 میلیون تومان با احتساب خسارات مبادرت به صدور اجرائیه نمود که با ارسال اجرائیه باداره اجرای ثبت و قبل از ابلاغ اجرائیه ، مدیون اعلام کرد که تغییر اقامتگاه داده و در جیرفت زندگی میکند و در جیرفت شناخته نشد و مجدداً نشانی دیگری معرفی کرد که شناخته نشد و سرانجام بعد از اعاده آن به اجرا ، دستور ابلاغ اجرائیه طبق مفاد سند رسمی مقررات قانونی در تهران صادر شد که با ابلاغ اجرائیه در تهران ، یکباب خانه مالک که در اجاره ثالث بود توقیف گردید و آگهی مزایده برای وصول طلب صورت گرفته که بدهکار به عملیات اجرائی اعتراض کرد و در اعتراضنامه خود نوشت که اولاً : اجرای ثبت با قبول محل اقامتگاه او در جیرفت و دیگر شهرها موافقت نموده که باید در آن محل ابلاغ می گردید و ثانیاً : توقیف خانه بازداشتی و وجود مستاجر در آن در آگهی مزایده قید نگردیده است که اداره ثبت اعتراض را وارد دانست و بعد از اعتراض طلبکار به نظریه اداره ثبت ، هیات نظارت نظریه اداره ثبت را قانونی ندانست و با نقض نظریه و قبول عملیات ثبتی ، با اعتراض بدهکار ، پرونده به شورایعالی ثبت اراسل گردید . اگر شما مورد مشورت و یا وکیل بدهکار باشید آیا وکالت بدهکار را قبول می نمائید یا نه ، استدلال شما چه خواهد بود . ( بارم : 7 نمره )

سوال سوم - صدیقه خانم با در دست داشتن یک برگ قرارداد رسمی که در آن نوشته شده است : ( بعلت اینکه در زندگی مشترکمان فرزندی و وارث دیگری نداریم اینجانبان با یکدیگر قرار بسته ایم که هر یک از ما زودتر فوت نمائیم کلیه اموال منقول و غیرمنقول از متوفی متعلق به دیگری خواهد بود ) بعد از یکسال از تنظیم سند رسمی زوج فوت نموده و صدیقه خانم با سند رسمی نزد شما آمده تا اموال منقول و غیرمنقول او را تملک و باو تسلیم نمائید در این وضعیت اقدامات قانونی وکالتی شما چه خواهد بود ؟ و حقوق زوجه چیست ؟
( بارم : 6 نمره )

آئین دادرسی کیفری بهمن 1380

کارآموزان وکالت کانون وکلای دادگستری مرکز 19/11/1380
به سئوالات زیر مستدلاً پاسخ دهید
1 - بین آقایان جعفری بعنوان فروشنده و حسینی بعنوان خریدار معامله یک دستگاه اتومبیل انجام گردیده خریدار بابت وجه مورد معامله چکی بمبلغ دویست میلیون ریال به فروشنده تسلیم مینماید بر اثر بروز اختلاف بین طرفین خریدار دادخواستی بخواسته صدور دستور موقت مبنی بر منع پرداخت وجه چک به فروشنده ، تقدیم دادگاه عمومی تهران مینماید . دادگاه با ملاحظه مستندات خریدار قرار دستور موقت مبنی بر منع پرداخت وجه چک به فروشنده صادر میکند . خواهان قرار را به بانک محال علیه ارائه و تسلیم مینماید . به موازات این اقدام فروشنده به بانک محال علیه جهت دریافت وجه چک مراجعه ولی بانک از پرداخت وجه چک خودداری و دلیل عدم پرداخت را ابلاغ دستور موقت صادره از دادگاه اعلام مینماید . متعاقباً فروشنده ، خریدار را بعنوان صدور چک بلامحل تعقیب ، نتیجتاً دادگاه برای خریدار قرار وجه الضمان نقدی به میزان وجه چک صادر میکند . خریدار ( صادرکننده چک ) رونوشت دستور موقت را به دادگاه تقدیم درخواست رفع اثر از وجه الضمان موقت میکند . دادگاه دستور موقت را نادیده گرفته و از قرار رفع اثر نمی نماید . اینک با توجه به وضعیت فوق پاسخ دهید .

آیا به نظر شما تصمیم دادگاه دایر بر عدم رفع اثر از قرار وجه الضمان صحیح است یا خیر ؟

الف ”در صورتی که نظر دادگاه را صحیح میدانید استدلال خود را در باب درستی آن مستدلاً و مستنداً اعلام دارید .
ب - در صورتی که نظر دادگاه را درست نمی دانید استدلال خود را در باب عدم صحت آن مستدلاً و مستنداً بیان کنید . بارم ( 6 ) نمره

2 - شخصی به اتهام قتل عمدی تحت تعقیب قرار گرفته است دادگاه کیفری به موضوع طرح دعوی ”اولا“ به کدام مرجع قضائی ( نظامی یا عمومی )
ثانیاً در کدام شهرستان ( تهران ، اصفهان ، آبادان ) اقامه دعوی مینمائید ؟ دلایل خود را مستدلاً و مستنداً به مواد قانونی بیان فرمائید . بارم 7 نمره

سئوال سوم - متهمی بعلت ارتکاب قتل غیرعمدی ناشی از رانندگی با وسیله نقلیه به مجازات حبس و پرداخت دیه مقرر محکوم و حکم قطعی شده و به دایره اجرای احکام ارسال گردیده است . محکوم علیه شخصاً با مراجعه به قاضی اجرای احکام و پرداخت دیه مندرج در حکم بمنظور پرداخت به اولیاء دم ، در مورد اجرای حکم حبس با ارائه دلائل قانع کننده ، بعلت لزوم شرکت در مراسم عقد ازدواج خود که مقدمات و تاریخ آن قبل از قطعیت حکم فراهم گردیده ، بعلت 10 روز درخواست مهلت مینماید . قاضی اجرای احکام درخواست محکوم علیه را بدادگاه صادرکننده حکم جهت کسب تکلیف ارسال میدارد . دادگاه با توجه باینکه محکوم علیه در مراحل رسیدگی برای آزادی خود وثیقه کافی سپرده است ، درخواست او را پذیرفته و بمدت یک هفته به او مهلت میدهد تا قاضی اجرای احکام با اخذ تعهد از محکوم علیه مبنی بر اینکه در پایان مهلت شخصاً برای تحمل مجازات خود را به نیروی انتظامی معرفی کند او را آزاد نماید . بنظر شما قاضی اجرای احکام و دادگاه در تصمیم خود و اعطای مهلت به محکوم علیه مرتکب تخلف قضائی شده اند یا خیر ؟ نظر خود را مستدلاً بیان نمائید . بارم 7 نمره

آئین دادرسی مدنی بهمن 1380

لطفاً به سوالات ذیل پاسخ دهید :
سوال اول - دعوی ابطال نظریه کمیسیون موضوع ماده 12 قانون زمین شهری به شعبه ای از دادگاههای عمومی تهران ارجاع شده است رئیس دادگاه قبلاً عضو کمیسیون مذکور بوده که در موضوع دعوی مطروحه در کمیسیون اظهارنظر نموده است آیا بنظر شما قاضی مذکور صلاحیت رسیدگی به موضوع را دارد یا خیر نظر خود را مستدلاً بیان کنید .

سوال دوم - شما به عنوان وکیل دادخواستی به خواسته مطالبه مبلغ یکصد میلیون تومان به دبیرخانه مجتمع قضائی تقدیم نموده اید و بیکی از شعب دادگاه ارجاع شده است قبل از آنکه دادخواست ثبت دفتر دادگاه شود از تقدیم دادخواست و تعقیب آن منصرف می شوید در پرونده دیگری مبلغ اضافی بابت هزینه دادرسی پرداخت نموده اید آیا شما میتوانید تمامی هزینه دادرسی و اضافه پرداختی را مطالبه کنید ؟

سوال سوم - دادخواست تقدیمی به دادگاه در زندان به خوانده ابلاغ میشود بعد از مدتی زندانی آزاد و بخارج از کشور عزیمت می نماید و موکل شما از نشانی وی اطلاعی ندارد بنظر شما آیا ابلاغ سایر اخطاریه ها به نشانی زندان طبق ماده 79 قانون آئین دادرسی مدنی صحیح و قانونی می باشد یا خیر ؟
سوال چهارم - یک باب ویلا متعلق به فردی است که فوت می نماید وراث حین الفوت عبارتند از دختر - پسر و همسر ، همسر متوفی سپس فوت مینماید دختر متوفی سهم الارث خود را به استثنای سهم ثمن اعیان به برادر خود منتقل می نماید پس از مدتی بین خواهر و برادر اختلاف می شود برادر برای تعیین تکلیف ثمن اعیان به شما مراجعه می نماید . شما به عنوان وکیل وی انتخاب میشوید اقدامات خود را اعم از اینکه بنظر شما اداری یا قضائی باشد بطور مشروح از بدو الی الختم مرقوم فرمائید .

حقوق تجارت بهمن 1380

هر که خود رای گردید به شوکت رسید و هر که با مردمان مشورت نمود خود را در شریک ساخت . « علی علیه السلام »
وقت « یکساعت و نیم »
سئوالات اختبار کتبی کارآموزان وکالت بهمن ماه 1380
به سئوالات زیر مستدلاً پاسخ دهید

1 - آقای ”الف“ دارنده یک فقره سفته /000/000/640 ریالی که آنرا از طریق ظهرنویسی بدست آورده است ، در قبال دریافت /000/80 دلار ظهرنویسی کرده و به آقای ”ب“ واگذار مینماید بلحاظ امتناع متعهد از پرداخت وجه سفته در سررسید آقای ”ب“ ظرف مهلت قانونی نسبت به واخواست سفته و اقامه دعوی علیه متعهد و ظهرنویسان سفته به خواسته /000/80 دلار وجه پرداختی اقدام مینماید . با توجه به توضیحات فوق نظر خود را در خصوص دعوی مطروحه اعلام نمائید . بنظر شما اقامه دعوی به کیفیت مزبور صحیح است یا خیر ؟ ( بارم 7 نمره )

2 - احد از شرکای شرکت الف با مسئولیت محدود تصمیم به انتقال سهم الشرکه خود می گیرد اما دیگر شرکاء با این انتقال موافقت نمی کنند و تلاش او برای بدست آوردن شرایط مندرج در قانون تجارت به نتیجه نمی رسد . شریک مزبور جهت مشاوره به شما مراجعه می کند و موضوع را برای شما توضیح می دهد حال شما بعنوان وکیل و مشاور حقوقی چه راهکاری را جهت حل مشکل وی پیشنهاد می کنید و اگر وکالت او را پذیرفتید برای انتقال سهم الشرکه او چه اقداماتی را بعمل می آورید ؟ ( بارم 5 نمره )

3 - تاجری در فاصله بین تاریخ توقف و تاریخ صدور حکم ورشکستگی با یکی از طرفهای معامله خود ، در مورد بدهی او و طلبی که از وی داشته تنهاتر نموده است . اداره تصفیه یا مدیر تصفیه با چنین اقدامی چگونه برخورد می کند ؟ استلال خود را بیان کنید ؟
( بارم 4 نمره )

آقای الف یکباب مغازه را به آقای ب اجاره داده است آقای ب مغازه مذکور را به یک شرکت تجاری که بیشترین سهام به وی تعلق داشته و مدیر عامل شرکت مزبور نیز میباشد واگذار میکند . موجر علیه آقای ب دعوی تخلیه بعلت انتقال بغیر در دادگاه مطرح مینماید . شما بعنوان وکیل آقای ب چگونه از دعوی مذکور دفاع میکنید ؟ ( بارم 4 نمره )

حقوق جزا بهمن 1380

حقوق جزای عمومی و اختصاصی
بهمن 1380 – وقت 2 ساعت

1 - سوال مشترک حقوق جزای عمومی ، اختصاصی و بین الملل

در تاریخ 11 سپتامبر سال 2001 میلادی برابر با بیستم شهریور ماه سال جاری دو هواپیمای آمریکایی ساختمانهای مرکز تجاری و وزارت جنگ آمریکا را مورد حمله قرار داده و باعث ویرانی و انهدام کامل آنها شدند . در این رهگذر عده ای جان خود را از دست دادند . در پی این واقعه شورای امنیت سازمان ملل متحد قطع نامه ای صادر کرد و به دولت ایالات متحده آمریکا اجازه داد در جهت سرکوبی عاملان ( که آنها را تروریست خواند ) وارد عمل شود . بوش رئیس جمهور آمریکا با همدستی دولت انگلستان فرمان حمله به خاک افغانستان را صادر کرد . ( باین بهانه که همدستان مهاجمان احتمالا در افغانستان هستند ) و با هواپیماهای جنگی ، این کشور را آماج حملات بی امان خود قرار داد سرانجام حکومت وقت افغانستان از پای درآمد و آمریکا در درون آن کشور جای گرفت . دلائل اتهام تاکنون در معرض افکار عمومی جهان قرار نگرفته و بدلیل کشته شدن خلبانهای هواپیماهای مهاجم اطلاع دقیق از قصد و نیت آنها در دست نیست با این مقدمه به پرسشهای زیر پاسخ دهید :

1 - از نظر حقوق جزای بین المللی عمل دولت آمریکا و انگلیس با کدام از موازین حقوقی قابل توجیه است ؟ ( 2 نمره )
2 - مسئول کشتار مردم افغانستان و نقص عضو و تخریب منزل های مسکونی آنها چه کسی است ؟ ( 2 نمره )
3 - اصل شخصی بودن مجازتها که در حقوق جزای ایران نیز پذیرفته شده است در امر فوق چگونه است ؟ ( 2 نمره )
4 - حق دفاع مشروع که در حقوق جزای دنیا از جمله ایران شناخته شده و دولت آمریکا به توصیه شورای امنیت آن را بکار بسته است تا چه حد می تواند موجب معافیت متهم یا حمله به کشور افغانستان گردد ؟ ( 2 نمره )
5 - عنوانهای مباشرت – شرکت – معاونت و آمریت در مورد متهم یا متهمان حمله به افغانستان را شرح دهید و استدلال نمائید که هر کدام از متهم یا متهمین در معرض چه نوع اتهاماتی هستند و اگر اعتقادی به این عناوین در مورد سوال ندارید نیز پاسخ دهید . ( 2 نمره )

2 - سوال حقوق جزای عمومی

ماده 38 قانون مجازات اسلامی در باره آزادی مشروط زندانیان است . ماده مذکور میگوید : « هر کس برای بار اول به علت ارتکاب جرمی به مجازات حبس محکوم شده باشد . . . » این ماده ذکری از محکومیتهای زندان مشمول حد یا قصاص نکرده بلکه مطلق « مجازات حبس » را پیش بینی کرده است . اینک با مطالعه ماده 38 قانون مجازات عمومی اعلام فرمائید که آیا محکومین زندان مشمول حد یا قصاص می توانند از مقررات آزادی مشروط استفاده نمایند یا خیر ؟ هر گاه نظر موافق نسبت به این موضوع دارید دلایل آن را بیان نمائید و اگر اعتقاد دارید که محکومین زندان مشمول قصاص یا حدود حق استفاده از آزادی مشروط را ندارند و ماده مذکور هیچگونه دلالتی به این موضوع ندارد دلائل آن را نیز بیان نمائید . و هر گاه برای یافتن راه حل به ماده یا مادی از قانون مجازات عمومی استناد می نمائید آن ماده یا مواد را نیز ذکر کنید . ( 5 نمره )

3 - سئوال حقوق جزای اختصاصی

آقای جعفر دارنده و مالک علامت ثبت شده تجاری است . وی این علامت را جهت کالاهای مواد خواراکی به ثبت رسانیده است آقای جعفر به شما مراجعه می کند و می گوید حسین عین علامت ثبت شده وی را بدون کوچکترین تغییری بر روی کالاهای مواد خوراکی محصول خود نهاده و در معرض فروش گذاشته است آقای جعفر از شما می خواهد حسین را تحت پیگرد کیفری قرار دهید .
پاسخ دهید وکالت وی را می پذیرید یا نه ؟ در صورتیکه وکالت وی را می پذیرید مبنای شکایت خود را بر چه ماده یا موادی از قانون قرار می دهید . و به عبارت دیگر ماده یا مواد استنادی شما در این باره چیست ؟ و در صورتی که وکالت را نمی پذیرید ، دلیل عدم پذیرش چیست ؟ و در باره آن به طور اختصار توضیح دهید . ( 5 نمره )

حقوق مدنی بهمن 1380

وقت « یکساعت و نیم »
« سئوالات اختبار کتبی حقوق مدنی کارآموزان وکالت دادگستری »
سئوال اول « در زمان و محلی که قانون روابط موجر و مستاجر مصوب سال 1356 اجرا می شده ، یک باب مغازه به مدت هفت سال به اجاره واگذار شده و مورد اجاره نیز همزمان با تنظیم اجاره نامه تحویل مستاجر گردیده است . طرفین ضمن عقد اجاره شرط کرده اند که در طول مدت اجاره هر سال سی درصد به اجاره بهای سال قبل اضافه شود . مستاجر پس از انقضای سه سال از تاریخ اجاره با تقدیم دادخواست از دادگاه عمومی اعلام بطلان شرط فوق را به لحاظ مغایرت آن با مقررات ماده 4 قانون مزبور تقاضا کرده است . نظر خود را در مورد حقانیت و یا عدم حقانیت خواهان مستدلاً بیان نمائید . بارم 7 نمره

سئوال دوم”نظر خود را درباره صحت و عدم صحت رای زیر با ذکر دلایل توضیح دهید“
رای دادگاه - در پرونده حاضر خواهان به شرح دادخواست تقدیمی که به طرفیت شرکت باربری خوانده مطرح شده مبلغ چهل میلیون ریال بعنوان خسارت مطالبه نموده که بر اثر تصادف کامیون متعلق به شرکت خوانده به اتومبیل سواری او وارد شده است . نظر به اینکه طبق نظریه هیئت کارشناسان رسمی تصادفات که مصون از تعرض مانده خسارات وارده معادل چهل میلیون ریال به اتومبیل سواری خواهان ناشی از بی احتیاطی شخص راننده کامیون است که دارای گواهینامه رانندگی لازم بوده و کامیون نیز بدون هیچگونه نقص و عیب فنی از طرف شرکت خوانده در اختیار راننده ای گذارده شده که در استخدام آن شرکت بوده است . لذا به نظر دادگاه خسارت وارده به اتومبیل خواهان منتسب به تقصیر شخص راننده کامیون است و از این حیث مسئولیتی متوجه شرکت باربری نمی باشد و قرار رد دعوی خواهان صادر و اعلام میشود . این قرار ظرف بیست روز پس از ابلاغ تجدیدنظر می باشد . بارم 6 نمره

سئوال سوم ”مردی دادخواستی به دادگاه عمومی تقدیم نموده ، به خواسته الزام همسرش به تنظیم سند رسمی انتقال یک باب خانه بنام خود و فتوکپی مصدق اسناد زیر را که حاوی شرح دعوی نیز می باشد پیوست دادخواست کرده است“ 1 - سند انتقال رسمی خانه به خوانده

2 - گواهی فروشنده و سردفتر تنظیم کننده سند انتقال مبنی بر این که تمام ثمن معامله را شخص خواهان طی چند فقره چک از حساب جاری خود به فروشنده پرداخت نموده به تقاضای خواهان سند انتقال خانه به نام خوانده ( همسر خواهان ) ثبت گردیده است . 3 - نوشته ای به خط و امضای خوانده به این مضمون ” ( خانه ای را که بنام اینجانبه ( خوانده ) کرده ای حاضر به تو ( خواهان ) برگردانم بشرط اینکه مرا طلاق بدهی ) با فرض اینکه خواهان همسر خود را طلاق نداده باشد بعقیده شما دادگاه خواهان را درخواسته خود ذیحق اعلام و رای طبق تقاضای او صادر خواهد کرد یا خیر ؟ استدلال شما چیست ؟
بارم 7 نمره

    

پست های مرتبط

افزودن نظر

مشترک شدن در خبرنامه!

برای دریافت آخرین به روز رسانی ها و اطلاعات ، مشترک شوید.