×

تکالیف و وظایف دوره کارآموزی

تکالیف و وظایف دوره کارآموزی

تکالیف و وظایف دوره کارآموزی

تکالیف-و-وظایف-دوره-کارآموزی وکیل 

شرح وظایف کارآموزان وکالت

ماده 1 - کارآموزان وکالت باید از تاریخ صدور پروانه ، شروع به کارآموزی کنند و هیجده ماه بلاانقطاع وظایف کاآموزی را به شرح مواد آتی انجام دهند و پس از پایان دوره با تحویل مدارک کتبا ‘ اتمام دوره کارآموزی را به کانون وکلا اعلام نمایند .
تبصره : کارآموزانی که برای ادامه تحصیل با موافقت کمیسیون کارآموزی عازم خارج از کشور می شوند ، دوره تحصیل آنها در صورت تائید وزارت علوم ، تحقیقات و فناوری ، عذر موجه تلقی می گردد مشروط بر اینکه حداکثر ، ظرف 6 ماه بعد از اتمام تحصیل به کانون وکلاء مراجعه و آمادگی خود را برای طی دوره کارآموزی اعلام کنند . مدت تحصیل در خارج از کشور نباید بیش از مدتی باشد که وزارت علوم ، تحقیقات و فناوری برای دانشجویان بورسیه در هر رشته تعیین می کند .

ماده 2 - کارآموز موظف است تکالیف زیر را در دوره کارآموزی تحت نظر کانون وکلاء انجام دهد :
1 - 2 ) انجام کارهائی که از طرف کانون ارجاع می شود .
2 - 2 ) حضور در سخنرانی ها و کلاس هائی که از طرف کانون تشکیل می شود ( این بند شامل کارآموزانی است که در شهر تهران کارآموزی می کنند ) .
3 - 2 ) کار در کانون اعم از دادسرا یا دادگاه ها یا شعبه معاضدت قضائی یا کمیسیون های کانون یا سایر قسمتهای کانون .
4 - 2 ) حضور در دفتر وکیل سرپرست و انجام کار در نزد وی .
5 - 2 ) تهیه و تدوین و ارائه کار تحقیقی .

تبصره 1 : کارتحقیقی باید حاصل مطالعات و تحقیقات شخص کارآموز باشد .
تبصره 2 : موضوع و مدت ارائه آن به کانون بر اساس تصمیم کمیسیون کارآموزی تعیین و به کارآموز ابلاغ خواهدشد .
تبصره3 : کارآموزان باید عناوین کار تحقیقی را حداکثر ظرف دو ماه از تاریخ شروع کارآموزی به کانون پیشنهاد و تسلیم کنند ، فرم مخصوص جهت پیشنهاد عناوین کار تحقیقی هنگام اخذ پروانه کارآموزی ارائه خواهد شد .
تبصره4 : کار تحقیقی در تعدادی که تعیین می شود به کانون ارائه خواهد شد ، توصیه می شود دیسکت آن نیز به کانون تسلیم شود .

6 - 2 ) حضور در جلسات دادرسی مدنی و کیفری دادگاه ها ، حداقل ماهی چهار بار .
در رابطه با وظیفه حضور در جلسات دادرسی مدنی و کیفری ، توجه به نکات زیر ضرورت دارد :

الف - هدف از حضور در جلسات دادگاه های کیفری و مدنی آن است که کارآموز با طرز استدلال و استناد طرفین دعوی به قوانین و نحوه برخورد قضائی دادگاه با موضوع مطروح و دلایل رد و یا قبول استدلال ها و مستندهای طرفین از جانب دادگاه آشنا شود ، تا بتواند در آینده ذخائر علمی خود را در اقدامات عملی مورد استفاده قرار دهد .

ب - یکی از چهار جلسه ای که کارآموز هر ماه در آن حاضر خواهد شد باید محاکمه کیفری باشد و کارآموز در تمام جریان محاکمه حضور داشته باشد و گزارش جامعی از پرونده شامل شکوائیه ، تحقیقات مقدماتی ، تامین ماخوذه از متهم ، قرار مجرمیت ، کیفرخواست ، جریان محاکمه ، از قبیل نوع اتهام و ادله و تلخیص جریان تحقیقات و اظهارات شاکی یا مدعی خصوصی و مدافعات متهم و وکیل وی و رای دادگاه و مواد استنادی آن تهیه کند .

ج - منظور از حضور در محاکمات مدنی ، حضور در جلسه ای است که رسما ‘ تشکیل و محاکمه انجام گردیده باشد اعم از اینکه محاکمه منتج به ختم دادرسی شده یا نشده باشد . لذا در صورتی که جلسه دادگاه بدون محاکمه تجدید شود ، حضور در این جلسه دلیل انجام وظائف کارآموزی محسوب نمی شود . در هر یک از جلسات دادرسی مدنی باید گزارش کاملی از متن دادخواست و ادله و مستندات آن و جریان محاکمه و اظهارات اصحاب دعوا و وکلای ایشان و تصمیم کامل دادگاه تهیه شود .

د - گزارشهای جلسات کیفری و مدنی که به شرح فوق تهیه می شود ، باید به طور منظم در دفتری جمع آوری و در مواقعی که اعلام می شود به کانون تسلیم شود . مقتضی است کارآموزان گزارشهای مذکور را حداکثر ظرف یک هفته از تاریخ جلسه دادگاه ( بصورت تایپ یا پاکنویس ) تنظیم نمایند تا بتوانند بلافاصله در پایان دوره به کانون تحویل دهند .

تبصره : در دفتر مذکور تعیین فهرست و شماره گذاری صفحات ضرورت دارد .
ه ـ - کارآموزان مکلفند در پایان هر یک از گزارش های کیفری و مدنی ، نظر خود را حدودا ‘ در ده سطر ، نسبت به دعوای مطروحه و اظهارات طرفین دعوا و نیز تصمیم دادگاه ، اثباتا ‘ یا نفیا ‘ ، بطور مستدل بیان کنند . گزارش های کیفری و حقوقی و اظهار نظر کارآموزان ، جهت رسیدگی مورد مطالعه و بررسی اعضاء کمیسیون کارآموزی واقع خواهدشد .

و - حضور کارآموزان وکالت در جلسات دادرسی مدنی و کیفری دادگاه ها ، به تعداد چهار بار در هر ماه ، حداقل تکلیفی میباشد که کارآموزان موظفند آنرا انجام دهند لذا کسری حضور در جلسات دادگاه ها در هر ماه ، نمی تواند از طریق شرکت اضافی در جلسات دادگاه ها در ماه های دیگر جبران شود ، بدیهی است در صورت لزوم و تشخیص کمیسیون کارآموزی ، تعداد شرکت در جلسات دادگاه ها ، حسب مورد ، اضافه خواهدشد .

ز - هر چند حضور کارآموزان در جلسات دادگاه ها در هر روز بیش از یک جلسه بلا اشکال است ولی جزء انجام وظایف کارآموزی محسوب نمی شود و فقط شرکت در یک جلسه از دادگاه ها در هر روز جزء انجام وظایف کارآموزی پذیرفته میشود . توصیه می شود کارآموزان هر هفته در یک جلسه از چهار جلسه دادرسی های مزبور شرکت کنند و موضوع دعاوی اعم از مدنی و کیفری نیز ، متنوع باشد .

ح - ردیفهای کارنامه کارآموزان مربوط به حضور در جلسات دادگاه ها باید منظم و از نظر تقدم و تاخر تاریخ ها متوالی باشد و تاریخ حضور در جلسات موخر دادگاه نباید قبل از تاریخ شرکت در جلسه دادگاه با تاریخ مقدم باشد . کارنامه هائی که رعایت این ترتیب در آنها نشده باشد از نظر کمیسیون کارآموزی قابل پذیرش نیست .

ط - کلیه ردیف ها و قسمت های کارنامه کارآموز که مربوط به شرکت در جلسات دادگاه ها می باشد ، باید در همان روزی که کارآموز به در جلسه دادرسی شرکت کرده تنظیم و توسط دادگاه گواهی شده باشد . لذا ردیف ها و قسمت هائی که دادگاه گواهی نکرده یا سفید باشد توسط کانون یا اعضای کمیسیون کارآموزی ابطال می شود .

ی - تهیه گزارش در پرونده هایی که شخص کارآموز در آن وکالت دارد قابل پذیرش نیست .

ماده 3 - کارآموزانی که کلیه تکالیف کارآموزی را انجام داده اند و کمیسیون کارآموزی با شرکت ایشان در اختبار موافقت کرده است ، چنانچه از شرکت در اختبار خودداری نمایند ، موضوع در کمیسیون کارآموزی مطرح و بر حسب وضعیت کارآموز و نحوه کارآموزی و علت عدم شرکت در اختبار دوره کارآموزی آنان تمدید یا تجدید خواهد شد . در صورتی که دوره کارآموزی تجدید شود ، کارآموز فقط می تواند یکبار دیگر دوره کارآموزی را تجدید کند .

تبصره1 : کارآموزانی که در اختبار رد می شوند می توانند فقط یک بار دیگر دوره کارآموزی را تجدید و در اختبار شرکت کنند .
تبصره2 : عدم ارائه مدارک انجام کارآموزی بدون عذر موجه در مهلت های تعیین شده توسط کانون ، به منزله خودداری از انجام وظایف کارآموزی تلقی و موجب تجدید دوره خواهدشد . کارآموزان مذکور فقط یک بار دیگر حق تجدید دوره را دارند . در صورت ارائه عذر ، تشخیص موجه یا غیر موجه بودن آن و اتخاذ تصمیم مقتضی در خصوص این کارآموزان با کمیسیون کارآموزی خواهد بود .
تبصره 3 : کارآموزانی که کلیه تکالیف کارآموزی را انجام اما جهت عدم شرکت در اختبار عذری داشته باشند ، باید قبل از اختبار موضوع را به کمیسیون کارآموزی اعلام و درخواست تمدید دوره کارآموزی را بنمایند . در این مورد کمیسیون به موضوع رسیدگی و در صورت موجه بودن عذر با تمدید دوره کارآموزی تا اختبار بعدی موافقت خواهد نمود .

ماده 4 - تجدید دوره بمنزله رد شدن در اختبار تلقی می گردد . هر کارآموزی که تجدید دوره می شود باید یک دوره کامل کارآموزی را طی کند .
تبصره : کارآموزانی در اختبار رد می شوند که معدل کتبی و شفاهی آنان کمتر از ده باشد . چنانچه معدل کل از ده تا دوازده باشد یک نمره کمتر از هفت و در صورتی که معدل کل بالاتر از دوازده باشد دو نمره کمتر از هفت قابل پذیرش است .

ماده 5 - اشتغال به کارآموزی وکالت برای دو دوره امکان پذیر است . کارآموزانی به هر علت و با هر عذر ( اعم از موجه یا غیر موجه ) اولین دوره کارآموزی را بلاانقطاع طی نکنند یا به هر علت ( نظیر عدم انجام تکالیف دوره کارآموزی و رد شدن در اختبار ) دوره کارآموزی آنان تجدید شود فقط یک بار دیگر می توانند کارآموزی بکنند چنانچه این کارآموزان برای بار دوم کارآموزی را معوق گذاشته و دوره را بطور متوالی و بلاانقطاع طی نکنند یا تکالیف دوره کارآموزی را انجام ندهند یا به هر علت در اختبار شرکت نکنند یا پس از شرکت در اختبار رد شوند ، کارآموزی مجدد این اشخاص در صورتی امکان پذیر است که در آزمون ورودی داوطلبان اخذ پروانه کارآموزی وکالت شرکت نموده و قبول شوند و واجد کلیه شرایط قانونی اخذ پروانه کارآموزی وکالت باشند .

تبصره : کارآموزانی که از تاریخ صدور پروانه ، یکسال متوالی یا دو سال متناوب وظایف کارآموزی را انجام ندهند کارآموزی آنان منتفی است .
موفقیت روزافزون کارآموزان عزیر را آرزومندیم .

    

پست های مرتبط

افزودن نظر

مشترک شدن در خبرنامه!

برای دریافت آخرین به روز رسانی ها و اطلاعات ، مشترک شوید.