×

سوالات اختبار کانون وکلای دادگستری منطقه اصفهان-دوره ششم

سوالات اختبار کانون وکلای دادگستری منطقه اصفهان-دوره ششم

سوالات اختبار کانون وکلای دادگستری منطقه اصفهان-دوره ششم

سوالات-اختبار-کانون-وکلای-دادگستری-منطقه-اصفهان-دوره-ششم وکیل 

حقوق ثبت

علی در تاریخ 10/10/78 تنها منزل مسکونی خود را طی معامله ای با حق استرداد به مبلغ 100000000ریال به محمود می فروشد و تمامی ثمن معامله را دریافت می نماید در ضمن معامله نیز شرط می شود چنانچه فروشنده تا تاریخ 15/2/80 معادل ثمن را به اضافه 30% آن به عنوان سود به خریدار مسترد نمود، معامله منفسخ و مبیع به فروشنده مسترد گردد در تاریخ 25/9/79 فروشنده که توانائی و امکان تأدیه ثمن معامله و استرداد مال فروخته شده را ندارد طی قراردادی رسمی حق استرداد موضوع قرارداد 10/10/78را اسقاط می نماید متعاقباً قیمت منزل موصوف حدود سه برابر افزایش می یابد . حال مستنداً و مستدلاً به سؤالات زیر پاسخ دهید:
اولاً قرارداد مورخ 10/10/78 صرفنظر از توافقنامه موضوع 25/9/89 دارای چه ماهیت حقوقی است.
ثانیاً  آیا قرارداد مورخ 25/9/79 تغییری در ماهیت عقد سابق ایجاد می کند و اگر شما وکیل علی باشید در رابطه با اسقاط یا عدم اسقاط حق موضوع قرارداد مذکور چه دفاعی دارید؟
ثالثاً اگر امروز وکالت محمود را بپذیرد چه طریقی را برای احقاق وی پیش خواهید گرفت (خواسته اصلی و فروعات آن را بررسی نمائید)
رابعاً به فرض پذیرش وکالت محمود در برابر دفاعیات وکیل علی دائر بر اینکه منزل مسکونی مورد معامله اساساً جزء مستثنیات دین است چه دفاعی دارید؟

امور حسبی

1- وارث حین الفوت مرحوم جمالی که عبارتند از یک همسر دائمی و دو پسر و یک دختر، در ضمن دعوی تقسیم ترکه که در دادگاه عمومی اصفهان مطرح نموده اند بنحو مکتوب توافق می کنند که آقای ارسلانی به عنوان کارشناس حصه  قانونی هر یک را تعیین و تعدیل نموده و نظریه او قاطع دعوای فیمابین باشد.کارشناس مذکور نیز پس از اقدامات مقتضی و ارزیابی ترکه قدر السهم هر یک از وراث را تعیین کرده گزارش و نظریه کتبی خود را به دادگاه رسیدگی کننده به دعوی مزبور تقدیم می دارد متعاقباً دادگاه مطالب حصه های تعیین شده توسط کارشناس حکم به تقسیم ترکه صادر می نماید پس از صدور رأی و ابلاغ آن وراث متوجه می شوند که کارشناس در تعیین قدر السهم،قسمتی از زمین زراعی جزء ترکه را در حصه آن مرحوم منظور نموده است.

آئین دادرسی مدنی

به سؤالات مطرح شده ذیل مستنداً و مستدلاً پاسخ دهید:
1- هوشنگ دادخواستی به طرفیت  نادر به خواسته مطالبه بهای یک دستگاه ماشین جوشکاری که به نحو امانی در اختیار او بوده است به دادگاه عمومی شهرستان فسا تقدیم می نماید دادگاه پس از یک سلسله رسیدگی خوانده را به پرداخت مبلغ 22000000 ریال بابت بهای ماشین جوشکاری در حق خواهان محکوم نموده است. پس از گذشت 28 روز از تاریخ ابلاغ رأی غیابی مزبور به محکوم علیه هوشنگ به شما مراجعه کرده و اعلام می دارد ماشین جوشکاری خود را در ساختمان نیمه کاره ای که نادر در آن مشغول به کار بوده در ید او مشاهده کرده است در صورتی که در این مرحله هوشنگ عین دستگاه جوشکاری را بجای بهای آن بخواهد امکان اجابت درخواست او وجود دارد یا خیر؟چگونه؟
2- فریدون در شعبه اول دادگاه عمومی تهران دعوائی به طرفیت ایرج طرح و اقامه نموده است در اولین جلسه دادرسی خوانده ایراد امر مختومه مطرح نموده و برای قاضی محکمه نیز معلوم و مشخص می شود که خود وی به عنوان دادرس در همان دعوی سابقه اظهار نظر قضائی دارد قاضی رسیدگی کننده در برخورد قضائی با موضوع مطروحه چه تصمیمی اتخاذ خواهد کرد؟
3- در اجرای دادنامه ای ، مأمور اجرای احکام،مقداری از وسایل تزئینی گرانبها و یک دستگاه موتور سیکلت نو و یک دستگاه ماشین پراید مدل 79 متعلق به محکوم علیه را در قبال محکوم به که دین او بوده سهواً و به عنوان مستثنیات دین توقیف نکرده و 4 روز پس از تنظیم صورت مجلس توقیف اموال،محکوم علیه فوت نموده است محکوم له به شما مراجعه و تقاضا دارد که به او کمک نمائید و سائل تزئینی گرانبها و موتور سیکلت و ماشین پراید هم توقیف شود تا بدین ترتیب زودتر به تمام طلب خود برسد آیا درخواست نامبرده قابل اجابت است ؟چگونه؟
4- شرکت تجارتی که مرکز اصلی آن در کشور ژاپن است در اصفهان شعبه تجاری دارد به فرض جمع بودن شرایط صدور حکم ورشکستگی شرکت مزبور آیا محاکمه ایران صالح به رسیدگی به دعوی ورشکستگی شرکت مذکور هستند؟

حقوق مدنی

1- با استناد به مقررات قانون مدنی به فروض مختلف مسئله ذیل پاسخ دهید:
وراث متوفا عبارتند از شوهر یک دختر صغیر و مادرش به نام صغری و ماترک وی جمعاً مبلغ 8640000 ریال است.متعاقباً صغرا فوت می کند نزدیکترین خویشاوندان او مادر بنام کبری ،پدر ،دو برادر و یک خواهر هستند.سپس کبری فوت می کند و وصیت نامه معتبری از او یافت می شود که طی آن انتقال تمامی سهم الارث خود را به نوه صغیر صغری وصیت تملیکی نموده است.ولی قهری صغیر مزبور به دفتر وکالت شما مراجعه و تعیین سهم الارث مولی علیها را خواستار می شود؛با فرض عدم تنفیذ وصیت از جانب وراث کبری سهم صغیر چه مبلغ از وجه مذکور است. ترتیب انتقالات را با استناد به مواد قانون مدنی مشخص فرمائید. اگر صغرا حین الفوت تنها دارای یک برادر بود ، آیا تفاوتی در سهم فعلی صغیر در فرض بالا حاصل می شد و اگر می شد به چه میزان و به چه استدلال ؟
2- شخصی در معامله ای اقدام به خرید 10 رأس گاو با اوصاف مشخص نموده و زمین معینی به عنوان ثمن بین متعاقدین معین می شود و در عین حال متعاملین برا ی اخذ تصمیم قطعی مدتی را به عنوان امکان استفاده از خیار شرط معین می نمایند؛ 48 ساعت بعد از تسلیم گاوها،همگی آنان بر اثر زلزله از بین می رود.
مستنداًو مستدلاً پاسخ دهید:
الف-ضمان گاوها به عهده کیست؟چرا؟
ب-چنانچه مدت استفاده از خیار شرط معین نشده باشد،وضعیت کلیه عقد چه حکمی پیدا می کند؟

آئین دادرسی کیفری

به سؤالات ذیل مستنداً و مستدلاً پاسخ دهید:
1- اگر قاضی اجرا ی احکام معتقد به وجود اشتباه در متن دادنامه قطع از حیث انطباق مورد با ماده مورد استناد در خصوص میزان محکومیت متهم باشد چه اقدامی باید انجام دهد؟و اگر قاضی مزبور اعتقاد به وجود اشتباه نداشته باشد،لکن شما به عنوان وکیل محکوم علیه معتقد باشید دادنامه مزبور از حیث انطباق مورد با مستند دادگاه و نتیجتاً تعیین میزان مجازات مبتنی بر اشتباه است؛یا اساساً شما تشخیص دهید دلایل موجود در پرونده کفایت بر اثبات اتهام نمی کند،با قبول وکالت چه اقدامی معمول می دارید.

2- آیا امکان شکایت کیفری علیه کسی که در مظان ارتکاب ایجاد رابطه نا مشروع باشد مقید به مهلت معین است ،به عبارتی تا هرزمان از تاریخ وقوع جرم تعقیب جزائی میسر است؟ اگر چنین شخصی در معرض شکایت و تهقیب واقع شده باشد؛آیا هیچ وقت به بعلت شمول مرور زمان تعقیب موقوف می شود؟
اگر متهم مزبور به موجب دادنامه صادره از دادگاه عمومی به 39 ضربه شلاق محکوم شود آیا حکم دادگاه قابل تجدید نظر می باشد یا قطعی است؟و اگر قابل تجدید نظر است آیا مرجع آن دیوانعالی  کشور است یا دادگاه تجدید نظر مرکز استان ؟آیا این مجازات حد است یا خیر؟

3- مردی در 15مهر 1375جرمی را که مجازات آن حداکثر یکسال زندان در قانون پیش بینی گردیده ،مرتکب شده است در 18 آبان همان سال از وی شکایت شده و دادگاه در چهار ماه بعد از شکایت قرار وثیقه به مبلغ سه میلیون تومان صادر و یکی از بستگان متهم توثیق می نماید. رسیدگی در ماهیت ادامه می یابد در 20 اردیبهشت 1380 دادگاه دستور احضار متهم را برای اخذ آخرین دفاع می دهد . با ابلاغ قانونی متهم حاضر نمی شود. دستور جلب صادر می گردد، که بعلت اختفای قانونی متهم میسر نمی گردد. دادگاه به وثیقه گذار احظار می کند متهم را حاضر نماید؛ اخطاریه 5/8/80 به وثیقه گذار ابلاغ واقعی می شود در 20/8/80 وثیقه گذار با ارسال لایحه به دادگاه اعلام می نماید، قادر به حاضر کردن متهم نمی باشد. در 24/8/80 متهم خود را در دادگاه حاضر و آمادگی اش را برا ی پاسخ به سؤالات دادگاه اعلام و دادگاه توضیحات مورد نظر را اخذ می نماید. در آخر وقت اداری همین روز اخطاریه ابلاغ شده 5/8/80 به وثیقه گذار، به دفتر دادگاه اعاده و ضمیمه پرونده  می شود روز شنبه 26/8/80 پرونده در وقت فوق العاده تحت نظر دادگاه قرار می گیرد. به سؤالات ذیل پاسخ دهید:

1- دادگاه چه تکلیفی دارد؟
2- اگر معتقد به لزوم ضبط وثیقه بنفع دولت باشد چه اقدامی می باید انجام دهد؟
3- اگر نتیجه آن اقدام ضبط وثیقه باشد و وثیقه گذار ظرف دو روز از تاریخ ابلاغ و اطلاع از ضبط وثیقه به دفتر شما مراجعه و تقاضا نماید برای استرداد وثیقه او اقدامی نمائید، آیا وکالت او را قابل پذیرش می دانید و در صورت قبول وکالت چه اقدامی معمول می دارید؟
4- اگر متهم به 6 ماه حبس محکوم شده و در مهلت تجدید نظر خواهی از حکم صادره تجدید نظر خواهی ننماید، لیکن پس از قطعیت دادنامه شخصی محکوم علیه به شما مراجعه کند چه طریق یا طرقی را برای دفاع از وی و احیاناً رفع محکومیت او میسر می دانید؟

    

پست های مرتبط

افزودن نظر

مشترک شدن در خبرنامه!

برای دریافت آخرین به روز رسانی ها و اطلاعات ، مشترک شوید.