×

سوالات اختبار کانون وکلای دادگستری منطقه اصفهان-دوره یازدهم

سوالات اختبار کانون وکلای دادگستری منطقه اصفهان-دوره یازدهم

سوالات اختبار کانون وکلای دادگستری منطقه اصفهان-دوره یازدهم

سوالات-اختبار-کانون-وکلای-دادگستری-منطقه-اصفهان-دوره-یازدهم

امور حسبی

مسائل ذیل را مطالعه نموده به سؤالات مربوطه مستدلاً و مستنداً پاسخ دهید:
محمدعلی و مصطفی متفقاً قیم فروزان (محجور) می باشند. محمدعلی به وکالت از طرف اصغر، قطعه زمینی که متعلق به او بوده را به مولی علیه خود می فروشد ، پاسخ دهید:
اولاً : این معامله صحیح است یا خیر ؟
ثانیاً : بر فرض صحت معامله ، چنانچه سه سال بعد از انجام معامله از فروزان رفع حجر شود و مشارالیه به شما مراجعه و تقاضای مشاوره نماید، چه طریق یا طرقی برای جبران ضرر او پیشنهاد می کنید؟

حقوق ثبت

احمد مالک شش دانگ یک باب خانه جزء پلاک ثبتی شماره 1/333 واقع در بخش یک ثبت اصفهان است. سارقین ناشناسی به خانه او دستبرد زده و سند مالکیت خانه مذکور را همراه سایر مدارک نامبرده با تهدید اخذ نموده و متواری می شوند. احمد به شما مراجعه کرده و راهنمایی می خواهد. پاسخ دهید:
1-    چنانچه نامبرده بخواهد مبادرت به اخذ سند مالکیت  المثنی کند، به چه مرجعی بایستی مراجعه کرده و چه  اقداماتی لازم است انجام گیرد.
2-    با اخذ سند مالکیت المثنی، مشارالیه  خانه اش را رسماً به عقد بیع به دیگری می فروشد. در صورتی که طرفین بخواهند معامله را اقاله کنند تشریفات ثبتی در این خصوص چیست؟
3-    پس از اقاله معامله انجام شده مزبور، سارقین دستگیر و سند مالکیت موصوف تحویل احمد می گردد. آیا سند مالکیت اول(اصلی) معتبر است یا سند مالکیت دوم(المثنی) اعتبار دو سند اصلی و المثنی را در این وضعیت مقایسه نموده و توضیح دهید اداره ثبت اسناد و املاک در قبال دو سند یاد شده چه اقداماتی انجام خواهد داد.
4-    با فرض اینکه سند المثنی اخذ نشده و سارقین پس از دستگیری از استرداد سند مالکیت اصلی به احمد خودداری نمایند، جهت اخذ سند المثنی چه اقداماتی لازم است؟
5-    چنانچه بعد از سرقت سند، احمد فوت کند و ورثه او که عبارتند از سه پسر و دو دختر، بخواهند سند مالکیت المثنی اخذ کنند، سند مالکیت المثنی چگونه و به چه نحو صادر خواهد شد.
6-    بعد از فوت احمد، ورثه قصد دارند ماترک آن مرحوم را که منحصر به همین یک باب خانه می باشد، فی مابین خود تقسیم نمایند.
الف : مرجع رسیدگی کننده به درخواست آنان را معین نمائید.
ب : چنانچه خانه موصوف قابل تقسیم تشخیص نگردد چه باید کرد؟

حقوق تجارت

1-    آیا در ظهرنویسی به عنوان وکالت در وصول وجه اسناد تجاری، وکالت وکیل با فوت دارنده سند زائل می شود یا خیر؟ با ذکر حداقل دو نظریه استدلال کنید.
2-    ماده 251 قانون تجارت را با ذکر یک مثال تشریح نمائید، بطوری که مجموع وجوهی که از دارائی تمامی ورشکستگان به صاحب طلب تخصیص می یابد بیش از میزان طلب او باشد. در فرض مثال، تعیین نمائید که مازاد، متعلق به چه شخص یا اشخاصی است. به نظر شما ماده مذکور موافق اصول حقوقی است یا مغایر آن؟ تشریح فرمائید.
3-    فرهاد، تاجر ورشکسته ای که در مال غیر منقولی با مصطفی به نسبت مساوی شریک می باشد. مصطفی، حصه مشاعی خود را به موجب عقد بیع به بیژن می فروشد. مدیر تصفیه فرهاد، قصد اخذ به شفعه ملک مورد نظر را دارد، زیرا؛ در نتیجه اخذ به شفعه، ملک مورد نظر برای ورشکسته شش دانگ شده و قیمت آن به دو برابر افزایش می یابد و این امر به نفع غرماست. به فرض اینکه شرایط اخذ به شفعه موجود باشد، در نتیجه اخذ به شفعه از سوی مدیر تصفیه آیا بیژن که در این فرض طلبکار تاجر می گردد، داخل در غرما حصه خواهد برد یا خیر؟چرا؟
4-    مدیران شرکت سهامی«الف» در زمان تصدی خود از پرداخت مالیات بر در آمد شرکت در موقع مقرر قانونی خودداری کرده و در حال حاضر هیئت مدیره جدید اداره شرکت مزبور را برعهده دارند. به نظر شما آیا دعوی اداره دارائی علیه مدیران سابق جهت وصول مالیات بنحو تضامن صحیح است یا خیر؟ چرا؟

حقوق جزا

مسائل ذیل را دقیقاً مطالعه نموده به سؤالات مطروحه مستدلاً و مستنداً پاسخ دهید:
مسئله اول)
هوشنگ که تحویلدار یکی از بانکهای اصفهان است، بدون اطلاع مشتری و با جعل امضاء وی اقدام به برداشت مبالغی از حساب او می نمائید؛ سپس آن را به حساب همان مشتری واریز می کند. توضیح دهید:
1-    عمل ارتکابی هوشنگ جرم است یا خیر؟
2-    چنانچه عمل او را جرم می دانید، عنوان و عناصر و ارکان تشکیل دهنده آن را تشریح نمائید.

مسئله دوم)
بامشاد که پدر طفل چهار ساله است به حکم قطعی دادگاه اجازه یافته با فرزندش که نزد زوجه وی می باشد، ملاقات نماید. با درخواست او در این مورد اجرائیه صادر و پرونده به دایره اجرای احکام ارسال شده است. زوجه و پدرش از اجرای حکم ملاقات زوج با فرزندش ممانعت و خودداری می نمایند. زوج به ناچار شکایتی علیه آنان دائر بر ممانعت و جلوگیری از ملاقات او با فرزند مطرح کرده است. توضیح دهید:
1-    به نظر شما در مسئله فوق جرمی اتفاق افتاده است یا خیر؟
2-    در صورتی که ممانعت مذکور را جرم می دانید، عنوان جزائی آن چیست؟

مسئله سوم)
جاسم که نگهبان ده رأس اسب مسابقه ای بوده است علیرغم تأکیداتی که صاحب اسبها در روز پنجشنبه جهت نگهداری از آنها به وی می نماید، توجهی نمی کند و در روز جمعه بدون توجه به اینکه در اصطبل اسبها باز است، مشغول مشاهده برنامه تلویزیونی فوتبال در اتاق نگهبانی خود می شود و همزمان با پخش مسابقه فوتبال در اثر غفلت او ده رأس اسب موصوف از اصطبل فرار می نمایند. پاسخ دهید:
1- خودداری نمودن نگهبان از بستن در اصطبل تفریط محسوب می گردد؟آیا نامبرده مرتکب جرم شده است؟
2- در صورتی که عمل وی را جرم می دانید استناد قانونی آن چیست؟

مسئله چهارم)
منوچهر که خود را مأمور اداره بهزیستی معرفی نموده با مراجعه به روستاها تعدادی کوپن (کالا برگ) از اهالی اخذ و به آنها وعده داده که قصد دارد کالای مربوط به کوپن را تحویل گرفته و به آنها تسلیم نماید. علیرغم اینکه منوچهر کالاهای مربوطه را از مراجع ذیربط اخذ کرده آنها را تسلیم روستائیان نمی نماید، بنابراین روستائیان علیه نامبرده شکایتی مطرح که مورد رسیدگی مرجع قضائی می باشد توضیح دهید:
1-    عمل ارتکابی منوچهر جرم است یا خیر؟
2-    چنانچه عمل منوچهر را جرم می دانید ،اتهام او چه عنوان جزایی دارد؟

آئین دادرسی کیفری

به سؤالات به طور مستدل و مستند پاسخ دهید:
1-    سفیر ایران با همکاری و مشارکت کاردار فرهنگی سفارت ایران در کشور x متهم گردیده اند که اموال سفارتخانه به ارزش یکصد میلیون ریال را به نفع خود اختلاس نموده اند و در این عمل یکی از کارمندان وزارت خارجه در مقر وزارتخانه نیز با مبادله اطلاعات، معاونت نموده است، طبق قواعد و قرارداد استرداد مجرمین کشور میزبان با پروازی به مقصد فرودگاه شیراز سفیر و کاردار را به ایران مسترد می نماید که در شیراز دستگیر می شوند و کارمند وزارت خارجه نیز در منزله مسکونی خود در کرج دستگیر می شود:
الف : دادگاه یا دادگاههای ذیصلاح برای رسیدگی به جرائم هر یک از متهمین را بیان کنید.
ب : قاضی تحقیق برای هر یک چه نوع قرار تأمینی صادر خواهد کرد؟
ج : اگر وکیل کاردار فرهنگی باشید و موکل شما در تاریخ 18/1/82 با قرار بازداشت روانه زندان شده باشد کی و چگونه و در نزد چه مرجعی برای استخلاص او اقدام می کنید؟
د : حکم یا احکام صادره ظرف چه مدت و در کدام مرجع یا مراجع قابل تجدید نظر خواهد بود؟

2-    الف و ب و ج مدیران صاحب امضاء شرکت Y هستند که در اساسنامه شرکت دو نفر از سه نفر متفقاً با مهر شرکت حق صدور چک را دارا می باشند و هر سه نفر در مقر شرکت در شهرستان شهرضا فعالیت می کنند.
الف و ج چکی عهده بانک تجارت شعبه مرکز اصفهان به مبلغ هفتاد میلیون ریال را در محل شرکت در وجه شرکت Y بابت تضمین حسن انجام قراردادی متفقاً با مهر شرکت صادر می کنند که چک مزبور به علت فقدان موجودی برگشت گردیده و در تاریخ 22/6/82 شرکت Y هر سه مدیر را تحت تعقیب کیفری و به اتهام چک بلا محل قرار داده و علیه هر سه نفر نیز دادخواست ضرر و زیان  ناشی از جرم تقدیم می کند.
الف : محکمه ذیصلاح برای رسیدگی به اتهام مطروحه و دادخواست تقدیمی کجاست؟  
ب : چنانچه محکمه به نفع الف و ج به دلیل شمول مورد در ماده 13 قانون جدید چک و به نفع ب به دلیل عدم ارتکاب بزه رأی برائت صادر کند در خصوص دادخواست ضرر و زیان چه تصمیمی اتخاذ خواهد نمود؟

آئین دادرسی مدنی

به سؤالات زیر به طور مستدل و مستند پاسخ دهید:
1-    ثریا در تاریخ 1/2/82 رسماً وصیت نموده که مغازه ملکی وی واقع در شهر تهران تعلق به برادرش حسن داشته باشد.سپس علیه مستأجر مغازه موصوف به استناد تعدی و تفریط دعوی تخلیه اقامه می کند که در تاریخ 3/5/82 حکم بدوی مبنی بر ورود دعوی او از دادگاه نخستین صادر و با تجدید نظرخواهی مستأجر در مهلت قانونی موضوع در دادگاه تجدید نظر  استان مطرح می شود. در تاریخ 4/7/82 ثریا در آخرین اقامتگاه خود در اصفهان فوت نموده و جریان تجدید نظر به طرفیت ورثه ادامه یافته ومآلاً در تاریخ 23/9/82 دادگاه تجدید نظر ضمن نقص رأی بدوی دعوی خواهان را محکوم به بطلان می نماید.

حسن که با اجرا ی وصیتنامه موفق به اخذ سند مالکیت مغازه شده و از جریان دعوی فوق الذکر بی اطلاع است در تاریخ 6/12/82 برای تخلیه مغازه به استناد همان تعدی و تفریط به دفتر شما مراجعه می نماید:
1-    در صورت پذیرش وکالت چه اقدامی صورت می دهید و مرجع صالحه کجاست؟
2-    در صورت طرح دعوی، وکیل مستأجر چه اقدام یا دفاعی انجام می دهد؟
3-    پاسخ شما و اقدام شما در قبال دفاع وکیل مستأجر چه خواهد بود؟
4-    اگر بر فرض فوت ثریا در تاریخ 25/10/82 اتفاق افتاده باشد بطور خلاصه هر یک از فروض سه گانه فوق را بررسی نمائید.

2-    سازمان تأمین اجتماعی اصفهان بابت حق بیمه کارگران خدمات شهری که در استخدام شرکت خدماتی «پاکیزه» وابسته به شهرداری اصفهان بوده و بیش از 50% سهام شرکت مزبور متعلق به شهرداری است طلبی معادل 350000000 ریال را طی اظهار نامه ای به شهرداری اصفهان اعلام و خسارات تأخیر تأدیه را نیز در آن مطالبه نموده متقابلاً شهرداری اصفهان نیز بابت عوارض معوقه و مورد اختلاف خود با سازمان تأمین اجتماعی که معادل 500000000 ریال است طی اظهار نامه ای به سازمان تأمین اجتماعی مراتب را اعلام نموده است.
1-    در صورت استنکاف طرفین از پاسخ به اظهار نامه، وکلای سازمان تأمین اجتماعی اصفهان و شهرداری اصفهان چه اقدامی باید صورت دهند؟
2-    اگر آنچه به نفع شهرداری اصفهان و سازمان تأمین اجتماعی صادر گردیده مورد اعتراض طرف مقابل باشد چه اقدامی و در چه مرجعی برای متضرر توصیه می کنید؟

حقوق مدنی

سؤال1)
در متن سند عادی که مستند اداره اوقاف است فقط درج شده «وقف نمودم اینجانب دکتر ابراهیم یک قطعه زمین به شماره 100 واقع در بخش 20 را که منافع آن صرف کمک به بیماران بی بضاعت شود و خود را متولی قرار دادم» سند بیش از این حکایت ندارد دو سال بعد از تاریخ مندرج در این ورقه، دکتر ابراهیم همین رقبه را به نام خود تقاضای ثبت کرده و متعاقباً فوت می گردد و طبق توافق وراث در سهم یکی از آنان قرار می گیرد و سند مالکیت به نام او صادر می شود. اخیراً اداره اوقاف با تقدیم دادخواست به طرفیت شخص اخیر اعلام وقفیت را خواستار شده است خوانده به دفتر شما مراجعه و اظهار می دارد اولاً به احتمال قریب به یقین امضاء ذیل مستند اداره اوقاف صادره از ناحیه مورث او نیست و احتمال دارد شخصی مغرضانه چنین سندی تنظیم و برای اداره مزبور ارسال کرده باشد. ثانیاًبه فرض که امضاء اصیل باشد انجام وقف به نحو ادعائی فاقد ارکان صحت شرعی و قانونی است زیرا اوصاف و شرایط مندرج در قانون مدنی را ندارد. با فرض قبول وکالت وارث مزبور :
1-    چه دفاعی در مقابل دعوای مطروحه دارید؟
2-    در فرض دیگر چنانچه وقف صحیح انجام شده بود و حکم به وقفیت صادر گردیده بود آیا طرح دعوائی برای احقاق تمام یا قسمتی از حقوق موکل به طرفیت سایر وراث وجود دارد یا خیر؟ و اگر دارد به کدام خواسته و با چه استدلال؟

سؤال2)
به موجب وکالت نامه رسمی تنظیمی در محضر اسناد رسمی شماره یک اصفهان «خسرو» به«شاهین» وکالت می دهد که خانه ملکی او را به هر قیمت که مصلحت بداند بفروشد و ضمن وکالت نامه عدم عزل وکیل را شرط می کنند.
در تاریخ16/5/82 خسرو به شاهین و محضر اسناد رسمی شماره یک طی اظهار نامه ای عزل وکیل را اعلام می کند اما شاهین در تاریخ 17/7/82 با مراجعه به دفتر اسناد رسمی شماره 2 اصفهان و رعایت تشریفات مقدماتی ملک را در مقابل ثمنی معادل 10% کمتر از مظنه روز بوده به سینا منتقل و مراتب را ضمن آمادگی برای تفریغ حسابها طی اظهار نامه ای به خسرو اعلام می کند :
1-    اگر وکالت خسرو را بپذیرید چه اقدامی برای احقاق حق او صورت می دهید.
2-    در فرض فوق وکیل شاهین چه دفاعی بعمل خواهد آورد؟
3-    اگر آنچنان که رسم القباله است و بدون آنکه عقد دیگری در کار باشد در وکالت نامه قید شده باشد که«ضمن عقد خارج لازم عدم عزل وکیل شرط شد» و وکیل برای تنظیم سند انتقال به محضر شماره یک برود تکلیف محضر و پاسخ سؤالات یک و دو در این فرض جدید چه خواهد بود؟

    

پست های مرتبط

افزودن نظر

مشترک شدن در خبرنامه!

برای دریافت آخرین به روز رسانی ها و اطلاعات ، مشترک شوید.