×

باید با صدای بلند اعلام کنیم آمار کودکان کار روبه افزایش است

باید با صدای بلند اعلام کنیم آمار کودکان کار روبه افزایش است

باید با صدای بلند اعلام کنیم آمار کودکان کار روبه افزایش است

باید-با-صدای-بلند-اعلام-کنیم-آمار-کودکان-کار-روبه-افزایش-است

عضو کمیته هماهنگی شبکه یاری کودکان ایران در گفت‌وگو با ایلنا:

اینکه اعلام می‌شود رقم کودکان کار در خیابان 30ـ20 هزار نفر است آمار کذبی است وحقیقت ندارد چرا که آمار کودکانی که به مراکز خدماتی ـ حمایتی کودکان مراجعه کرده و خود را معرفی می‌کنند بیشتر است به طوری که یکی از مراکز قبلا حدود 150 کودک را تحت حمایت قرار می‌داده در حال حاضر 950 کودک را تحت پوشش قرار می‌دهد.

ایلنا: عضو کمیته هماهنگی شبکه یاری کودکان ایران گفت: وقتی ایران با امضای مقابله‌نامه منع بدترین اشکال کار برای کودکان آن را عملیاتی نمی‌کند، این مقابله‌نامه به حال کودکان فایده‌ای ندارد.

فاطمه قاسم‌زاده در گفت‌وگو با ایلنا که به مناسبت روز جهانی کودک صورت گرفت در ارتباط با آمار مربوط به کودکان کار در ایران تاکید کرد: متاسفانه مجبوریم که در آستانه روز جهانی کودک با صدای بلند به مسئولان اعلام کنیم که تعداد کودکان مجبور به کار رو به گسترش بوده و مسئولان برای این مسئله چاره‌اندیشی کنند.

او با بیان این‌که نداشتن آمار مشخص در این ارتباط به تنهایی گویای عدم توجه مسئولان به مشکلات کودکان کار است، ادامه داد: اگر شهرداری بهزیستی و وزارت رفاه آماری را در مورد کودکان کار ارائه می‌دهند، تنها مربوط به بخشی از کودکان بوده که قابل مشاهده و دسترسی هستند اما واقعیت‌های موجود فراتر از آمارهای ارائه شده است.

عضو کمیته هماهنگی شبکه یاری کودکان ایران یادآور شد: اینکه اعلام می‌شود رقم کودکان کار در خیابان 30ـ20 هزار نفر است آمار کذبی بوده وحقیقت ندارد چرا که آمار کودکانی که به مراکز خدماتی ـ حمایتی کودکان مراجعه کرده و خود را معرفی می‌کنند بیشتر بوده به طوری که یکی از مراکز قبلا حدود 150 کودک را تحت حمایت قرار می‌داده در حالی که چند روز اخیر اعلام کرده در حال حاضر 950 کودک را تحت پوشش قرار می‌دهد.

وجود بیش از دو میلیون کودک کار در ایران

قاسم‌زاده به آمارها پرداخت و به ایلنا گفت: باید بر اساس آمارهای موجود تفاوت تعداد بچه‌های زیر 18 سال و تعداد کودکانی که به مدرسه می‌روند بررسی شودچرا که آن دسته از کودکان بازمانده از تحصیل مشغول به کار هستند و حتی درصد کمی از این تعداد بچه‌های زیر شش سال بوده که مشغول کار هستند.
اوادامه داد: بر اساس سرشماری سال 80 تعداد کودکان زیر 18 سال 24 میلیون بوده که از این تعداد 18 میلیون برای مدرسه ثبت‌نام کرده‌اند. در عین حال در سرشماری سال 85 مشخص شده که حدود18 میلیون کودک زیر 18 سال در کشور وجود دارد که حدود 15 میلیون از آنها برای مدرسه ثبت‌نام شده‌اند که با وجود تفاوت سه میلیونی می‌توان اعلام کرد که ایران بیش از دو میلیون کودک کار دارد.

یک میلیون کودک هرگز به مدرسه نمی‌روند

عضو کمیته هماهنگی شبکه یاری کودکان ایران تصریح کرد: کودکان کار از اساسی‌ترین حق خود که آموزش بوده محروم می‌شوند به طوری که یک میلیون از کودکان با وجود آنکه باید برای رفتن به مدرسه اقدام کنند هم‌چنان مشغول به کار هستند و مطابق با آخرین آمارها سه میلیون کودک بازمانده از تحصیل و ترک تحصیل کرده وجود دارد که به دلیل فشارهای اقتصادی موجود و خانواده خود، راهی جز اشتغال ندارد.

قاسم زاده ادامه داد:آموزش و پرورش 95 درصد کودکان را تحت پوشش خود قرار داده و 5 درصد باقی مانده شامل همان کودکانی می شوند که هرگز روی مدرسه را نمی‌بینند که اگرچه این آمار نسبت به برخی کشورهای جهان سوم آمار خوبی است. اما با وجود تاکید وزارت آموزش و پرورش در دفتر «آموزش برای همه»‌که بر روی آموزش همگانی اصرار داشته، این رقم‌ها هم تاسف دارد که اعلام کنیم حدود چهار میلیون کودک بازمانده از تحصیل در ایران وجود دارد.

عضو کمیته هماهنگی شبکه یاری کودکان ایران به کودکان بالای 15 سال اشاره و خاطر نشان کرد: در قانون کار به کودکان ونوجوانان تحت عنوان کارگران نوجوان تعدادی مواد قانونی اختصاص داده شده که بر این اساس یک پرونده پزشکی برای کودکان تشکیل می‌شود و مطابق با آن کودک سالی یک بار معاینه پزشکی می‌شود اما این مسئله به کودک کمکی نکرده و از مشکلات کودک کم نمی‌کند.

او با بیان اینکه آن بخش از قانون کار که به ساعات کار کودکان،‌ارایه خدمات بهداشتی و منع کار دشوار برای کودکان اختصاص دارد، نیاز به تغییر اساسی دارد عنوان کر: اگرچه منع کارهای دشوار برای کودکان در قوانین اشاره شده اما علاوه بر ناقص بودن قوانین به همین قانون ناقص هم عمل نمی‌شود.

قاسم‌زاده ادامه داد: اگرچه ایران پای مقابله‌نامه «منع بدترین اشکال کار برای کودکان» را پذیرفته اما در عمل به آن عمل نکرده و شاهد کار گسترده کودکان در مراکزی هستیم که به سلامت آنها آسیب جدی وارد می‌کند. علی‌رغم اینکه در مقابله‌نامه طی چند ماده اشاره شده که اگر کودکان مجبور به کار بودند، کارهایی به سلامت آنها آسیب نرساندانجام دهند.

به گفته عضو کمیته هماهنگی شبکه یاری کودکان ایران جمهوری اسلامی ایران به طور صوری پای این مقابله‌نامه را امضا کرده و حتی پیرامون آن مانور تبلیغاتی هم می‌دهد اما وقتی این مقابله‌نامه به طور صوری امضا شده که به پای اجرا هم نمی‌رود، کمک شایانی به کودکان مجبور به کار نمی‌کند.باید مطابق با این مقابله‌نامه نوع کار کودک عوض شده و کودک بتواند همراه با کار به تحصیل نیز بپردازد اما اغلب کودکان کار فاقد این شرایط هستند ودر کنار کار کردن به بخشی از حقوق مسلم خود برای تحصیل هم نمی‌رسند.

    

پست های مرتبط

افزودن نظر

مشترک شدن در خبرنامه!

برای دریافت آخرین به روز رسانی ها و اطلاعات ، مشترک شوید.