×

توجه جدی به معضل کودکان خیابانی

توجه جدی به معضل کودکان خیابانی

هفتمین جلسه شورای هماهنگی مرجع ملی کنوانسیون حقوق کودک دیروز در سالن همایش ساختمان جدید سازمان تعزیرات حکومتی برگزار شد در ابتدای این جلسه «حجت‌الاسلام مصطفی پورمحمدی»، وزیر دادگستری حضور کنوانسیون حقوق کودک در عرصه بین‌الملل را مفید دانست و گفت این حضور می‌تواند جایگاه ایران بین کشورهای عضو حقوق بشر را تثبیت کند اما همه افرادی که در حوزه حقوق کودک دغدغه دارند و فعالیتی انجام می‌دهند باید بیش از هر موضوعی بازتاب و تاثیر آن در عرصه داخلی را مد نظر قرار دهند

توجه-جدی-به-معضل-کودکان-خیابانی وکیل 

 هفتمین جلسه شورای هماهنگی مرجع ملی کنوانسیون حقوق کودک دیروز در سالن همایش ساختمان جدید سازمان تعزیرات حکومتی برگزار شد.در ابتدای این جلسه «حجت‌الاسلام مصطفی پورمحمدی»، وزیر دادگستری حضور کنوانسیون حقوق کودک در عرصه بین‌الملل را مفید دانست و گفت: این حضور می‌تواند جایگاه ایران بین کشورهای عضو حقوق بشر را تثبیت کند اما همه افرادی که در حوزه حقوق کودک دغدغه دارند و فعالیتی انجام می‌دهند باید بیش از هر موضوعی بازتاب و تاثیر آن در عرصه داخلی را مد نظر قرار دهند.

مشکل پیگیری داریم

وی با بیان اینکه پرداختن به موضوع حقوق کودک نشان‌دهنده جایگاه حقوق انسان در یک جامعه است، گفت: بنای ما در وزارت دادگستری این است که بر این موضوع تاکید داشته باشیم. یکی از مشکلات ما در کشور بحث پیگیری و هماهنگی‌هاست، نخست باید ظرفیت‌ها را بشناسیم و بعد از آنها استفاده کنیم و این ظرفیت‌ها با استفاده از مراجع این‌چنینی به فعلیت می‌رسد.

به گفته وی باید ابتدا مشکلات داخلی را برطرف کنیم و برای این کار باید حوصله، تدبیر و صبر داشته باشیم و از مجرای درست وارد شویم. وزیر دادگستری با بیان اینکه تقویت نهادهایی مانند مرجع ملی کنوانسیون حقوق کودک به ارزش افزوده ملی کمک می‌کند، گفت: این فعالیت‌ها در کشور انجام می‌شود، اما به دلیل تجمیع نشدن آنها مشکلی را رفع نمی‌کند، باید همه به این نتیجه برسند که وجود مراجعی مانند کنوانسیون حقوق کودک بهره‌وری را افزایش می‌دهد. دراین مدتی که کنوانسیون حقوق کودک کار خود را آغاز کرده است و جلساتی برگزار می‌کند، دستاوردهای خوبی داشته است.

تاکید بر اهمیت پیگیری بحث کودکان خیابانی

پورمحمدی با تاکید بر اهمیت پیگیری بحث کودکان خیابانی گفت: ما باید زود به این مساله رسیدگی کنیم زیرا رها کردن آنان باعث می‌شود به شمار این کودکان افزوده شود. البته بخشی از این کودکان وارداتی هستند یعنی از کشورهایی مانند افغانستان و پاکستان به ایران می‌آیند اما در کل باید به عنوان یک معضل به این مشکل توجه و آن را برطرف کنیم.

ایجاد بانک اطلاعاتی از حقوق کودک

وی در باره ایجاد بانک اطلاعات و تهیه گزارش‌های مربوط به بحث حقوق کودک، از اینکه مسئولان در ارایه گزارش‌نویسی و ارایه اطلاعات کم‌کاری دارند، اظهار تاسف کرد و گفت: زمانی که در سازمان بازرسی مشغول به کار بودم برای کاهش فساد اداری از دستگاه‌ها خواستم گزارش، آیین‌نامه‌ها و مصوبات خود را ارایه کنند و به اجرای آن نظارت داشتم حالا به نظر می‌رسد در بخش حقوق کودک نیز باید دستگاه‌ها را ملزم به ارایه گزارش کنیم تا این مشکل برطرف شود.

پورمحمدی در این زمینه از دبیر مرجع ملی کنوانسیون حقوق کودک خواست پایگاهی طراحی و در آن سوال‌هایی به طور منظم مطرح شود و دستگاه‌ها به این سوال‌ها در زمینه حقوق کودک پاسخ دهند.

نقش وکلا در کاهش ضعف‌های حقوقی

وزیر دادگستری، نماینده کانون وکلای کشور در کارگروه کنوانسیون حقوق کودک را مخاطب قرار داد و گفت: طبق آمار دو سال پیش ما 70 هزار حقوقدان داریم و الآن هم می‌گویند به حدود 90 هزار رسیده است، پس برای کشوری که این تعداد حقوقدان دارد بد است که ایراد و ضعف حقوقی از ما بگیرند؛ این در حالی است که از عمر قانون مدنی ما 100 سال می‌گذرد و قانون اساسی ما جزو بهترین‌ قانون‌های دنیاست.

منشور حقوق شهروندی کامل نیست

وزیر دادگستری در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه پیش‌نویس منشور حقوق شهروندی ایرادهای زیادی دارد، گفت: دولت ادعای کامل بودن این پیش‌نویس را ندارد و این پیش‌نویس باید کامل شود. وی ادامه داد: رییس جمهور چون می‌خواست به وعده‌اش عمل کند و منشور را در اختیار همه بگذارد همان پیش‌نویس اولیه را منتشر کرد به همین دلیل این پیش نویس ایرادهای زیادی دارد.

وزیر دادگستری با بیان اینکه باید روی پیش‌نویس منشور حقوق شهروندی کار شود، گفت: یک بحث اساسی داریم و آن اینکه عمده مطالب در قانون اساسی و قوانین دیگر وجود دارد و اینها باید مستندسازی شوند. شاید برخی موارد نیز به قانون یا مصوبه دولت نیاز داشته باشد و در هر صورت باید اینها را تعقیب کنیم تا انجام شود.

بیشترآگاهی مردمی درباره حقوق کودک از رسانه‌هاست

در ادامه این جلسه دبیر مرجع ملی کنوانسیون حقوق کودک با ارایه گزارشی از عملکرد این مرجع گفت: حضور مرجع به عنوان نماینده‌ای از جمهوری اسلامی ایران در سازمان حقوق بشر بازتاب مطلوبی خواهد داشت.
«مظفر الوندی» با یادآوری تاثیرگذار بودن رسانه‌ها بخصوص صدا و سیما در آگاهی خانواده‌ها از حقوق کودک گفت: طبق آمار 75 درصد از مردم آموزش و آشنایی خود درباره حقوق کودک را از برنامه‌های صداوسیما دریافت می‌کنند.

به این ترتیب ضرورت دارد که کارگروه رسانه‌ای با حداقل بودجه مورد نیاز به بهترین نحو اطلاع‌رسانی کند.

الوندی درباره سالروز تصویب کنوانسیون حقوق کودک نیز گفت: یکی از کارهای خوبی که در این مقطع انجام شد شروع به کار آموزش برای ترویج مفاد کنوانسیون بود. ما با آموزش و پرورش و نهادهای دیگری که بتوانند کنوانسیون را آموزش و ترویج دهند همکاری می‌کنیم.

ایجاد رشته دانشگاهی با مضمون حقوق کودک

در ادامه این جلسه «محمد روشن»، رییس پژوهشکده دانشگاه شهید بهشتی با تاکید بر ساماندهی آیین‌نامه کودکان خیابانی گفت: از برنامه‌هایی که با همکاری دانشگاه شهید بهشتی در دستور کار است، ایجاد یک رشته دانشگاهی با مضمون حقوق کودک است تا با این گرایش میان رشته‌ای، بتوان حقوقدانانی با تخصص کودک آموزش داد.

منبع : روزنامه حمایت

    

پست های مرتبط

افزودن نظر

مشترک شدن در خبرنامه!

برای دریافت آخرین به روز رسانی ها و اطلاعات ، مشترک شوید.