×

اداره زندان زنان با کمک زنان زندانیان

اداره زندان زنان با کمک زنان زندانیان

بعد از انقلاب در اردیبهشت ماه سال 1358 اولین تصمیم شورای انقلاب در خصوص زندان‌ها در قالب مصوبه، اتخاذ و زندان‌ها به طور کامل از سیستم اجرایی به بدنه دستگاه قضایی متصل شد

اداره-زندان-زنان-با-کمک-زنان-زندانیان وکیل 

بعد از انقلاب در اردیبهشت ماه سال 1358 اولین تصمیم شورای انقلاب در خصوص زندان‌ها در قالب مصوبه، اتخاذ و زندان‌ها به طور کامل از سیستم اجرایی به بدنه دستگاه قضایی متصل شد.

زندان به عنوان جایی برای نگهداری محکومان و متهمان در دنیا به‌کار می رود که این امر در ایران نیز از گذشته‌های دور مرسوم بوده و متخلفان و مجرمان را به منظور دور نگه داشتن از مردم در زندان نگهداری می‌کردند. در ایران معاصر و پس از برقراری حکومت قاجار، قدیمی‌ترین زندان بزرگ در تهران تاسیس شد. این زندان به نام انبارشاهی بود که زیر نقاره خانه‌ ارگ یعنی محل فعلی بانک ملی بازار قرار داشت و زیر نظر حاجب الدوله (رئیس تشریفات) اداره می‌شد و زندانیان از جیره ناچیز هفتگی استفاده می‌کردند.

بعد از انقلاب در اردیبهشت ماه سال 1358 اولین تصمیم شورای انقلاب در خصوص زندان‌ها در قالب مصوبه، اتخاذ و زندان‌ها به طور کامل از سیستم اجرایی به بدنه دستگاه قضایی متصل شد. این سازمان پس از مدتی و با تشکیل شورای عالی قضایی مسئولیت اداره زندان‌ها به این شورا سپرده شد.

در ابتدا زندان‌ها به وزارت دادگستری واگذار شد و پس از مدتی با تایید مجلس در سال 1366 سازمان زندان‌ها تاسیس شد. در ابتدا زندان‌ها در همه کشور دارای بندهای متعدد بودند که زنان نیز در یکی از بندهای آن‌ها به صورت جداگانه نگهداری می‌شدند و زندانیان اعم از زیر 18سال و بالای 18 سال با هم تحمل کیفر می‌کردند که این امر آسیب‌های فراوانی در پی داشت.در اردیبهشت ماه سال 90 با تاکید سازمان زندان‌ها برای طبقه بندی زندانیان زن محلی در شهرری به عنوان زندان زنان تاسیس شد که برای اولین بار در کشور این طرح به اجرا درآمد و در خاور میانه جزو معدود کشورهای دارای زندان جداگانه مخصوص زنان بود.

در این زندان 95 درصد اداره زندان به‌دست زنان اداره می‌شود و از پلیس زن نیز برای حفاظت از بندها استفاده می شود. این زندان توانسته باوجود نگهداری از زندانیان زن آن‌ها را از نظر مهارت‌های فنی و حرفه‌ای به توانمندی زیادی برساند و تعداد قابل توجهی برای این زندانیان مدرک فنی و حرفه ای صادر کرده است تا آن‌ها بتوانند بعد از آزادی اشتغال خانگی و پایداری را برای عدم بازگشت مجدد به زندان فراهم کنند.

در این زندان برای ادامه تحصیل زندانیان زن، هنرستانی تاسیس شد تا زندانیان بتوانند علاوه بر یادگیری مهارت‌های فنی و حرفه‌ای مدرک تحصیلی خود را هم ارتقا بخشند که این امر توانسته است در اصلاح این افراد و بازگشت سعادتمندانه آن‌ها به جامعه کمک زیادی کند.

حسن تویسرکانی
*روزنامه نگار

 

منبع : پایگاه خبری رسانه قانون

    

پست های مرتبط

افزودن نظر

مشترک شدن در خبرنامه!

برای دریافت آخرین به روز رسانی ها و اطلاعات ، مشترک شوید.