×

دیوان عدالت اداری پیگیر مصوبه استعمال دخانیات در قهوه‌ خانه‌ هاست

دیوان عدالت اداری پیگیر مصوبه استعمال دخانیات در قهوه‌ خانه‌ هاست

دیوان عدالت اداری پیگیر مصوبه استعمال دخانیات در قهوه‌ خانه‌ هاست

دیوان-عدالت-اداری-پیگیر-مصوبه-استعمال-دخانیات-در-قهوه‌-خانه‌-هاست وکیل 

معاون اول قوه قضاییه با بیان اینکه قاچاق کالا به ضرر اقتصاد ملی است، تاکید کرد: قاچاق کالا تولید ملی را به مخاطره می‌اندازد و اقتصاد ملی را تهدید می‌کند؛ لذا باید از قاچاق کالا پیشگیری شود.

به گزارش خبرنگار حقوقی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، حجت‌الاسلام و المسلمین سید ابراهیم رییسی در حاشیه همایش ملی مسئولان انتظامی سازمان‌های نظام پزشکی سراسر کشور در جمع خبرنگاران در پاسخ به سوالی در مورد مصوبه اخیر دولت مبنی بر مجاز بودن استعمال مواد دخانی در قهوه‌خانه‌ها، تصریح کرد: رییس دیوان عدالت اداری در حال پیگیری موضوع است.

وی در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر عدم تشکیل شورای عالی سلامت و پیگیری‌های قضایی در این زمینه، اظهار کرد: در جریان این موضوع نیستم.

معاون اول قوه قضاییه در پاسخ به سوالی دیگر در مورد اقدام دستگاه قضایی در قبال قاچاق لوازم بهداشتی و آرایشی، گفت: قاچاق کالا تولید ملی را به مخاطره می‌اندازد و اقتصاد ملی را تهدید می‌کند؛ لذا باید از قاچاق کالا پیشگیری شود. تصمیم‌گیری‌های اقتصادی باید به نحوی باشد که برای قاچاقچی کالا، قاچاق کالا صرف نکند تا ما شاهد کاهش قاچاق کالا در کشور باشیم.

رییسی ادامه داد: مساله قاچاق کالا مساله بسیار مهمی است که بدون شک اقتصاد ملی را اگر به آن توجه جدی نشود، تهدید می‌کند و جا دارد که بخش‌های مختلف کشور توجه جدی نسبت به موضوع قاچاق کالا داشته باشند زیرا این مساله می‌تواند یک تهدید جدی علیه تولید و اقتصاد ملی باشد.

وی افزود: ما طبق قانون با قاچاق برخورد می‌کنیم. در حال حاضر در نقاط مرزی کشور پرونده‌های قاچاق کالا در حال بررسی است. متاسفانه بیشترین حجم قاچاق کالا در نقاط مرزی وجود دارد که پرونده‌های آن در دادگستری و دادگاه‌های انقلاب در حال رسیدگی است. کالاهایی که قاچاق باشند، ضبط می‌شوند و علی‌القاعده جریمه‌هایی هم به فرد قاچاقچی تعلق می‌گیرد. باید گفت که درباره مساله قاچاق کالا باید به صورت ملی تصمیم‌گیری شود.

معاون اول قوه قضاییه با اشاره به منویات مقام معظم رهبری در زمینه مبارزه با قاچاق کالا خاطرنشان کرد: این عزم ملی در گروی اقدام هر سه قوه است و لذا ستاد مبارزه با قاچاق کالا موظف است سیاست‌ها را دنبال و قوانین و مقررات را در ارتباط با قاچاق کالا اجرا کند.

رییسی درباره اینکه آیا قاچاق کالا در کشور رو به افزایش است یا کاهش؟ گفت: برای ارزیابی این موضوع ستاد قاچاق کالا باید نظر خود را بگوید. ما ارزیابی‌های خود را در همه نقاط کشور به ویژه در نقاط مرزی انجام می‌دهیم زیرا بیشترین پرونده‌های نقاط مرزی کشور را در بعد پرونده‌های اقتصادی متاسفانه قاچاق کالا تشکیل می‌دهد.

وی اظهار کرد: مواد مخدر قانون خاص دارد و پلیس مبارزه با مواد مخدر ماموریت برخورد با مواد مخدر را دارد ولی در مورد مساله قاچاق کالا به دلیل اینکه این مساله در ساز و کارهای اقتصادی است، باید در نظام مالی و پولی سیاست‌گذاری به نحوی باشد که قاچاق کالا برای قاچاقچی صرف نکند و مساله دیگر در این زمینه این است که باید اقدامات انتظامی و قضایی انجام شود.

معاون اول قوه قضاییه یادآور شد: بعد از تسلط آمریکایی‌ها و ناتو در افغانستان شاهد افزایش تولید مواد مخدر در کشور هستیم، یعنی طبق آمار سازمان ملل، تولید مواد مخدر تا 40 برابر افزایش یافته است. در واقع این مساله در جهت کمیت است و از نظر کیفیت باید گفت که مواد مخدر سنتی تبدیل به مواد مخدر صنعتی شده است و این بسیار خانمان‌سوز است.

رییسی با بیان اینکه اقدام آمریکایی‌ها و ناتو دقیقا جنایت علیه بشریت است، تصریح کرد: دادگاه‌های بین‌الملل باید به این جنایت امریکایی ها و ناتو رسیدگی کنند زیرا این کار توسط چند تا افغانی انجام نمی شود و با حمایت جدی ناتو این کار صورت می گیرد. طبیعتا ما در دستگاه قضایی به پرونده‌های مواد مخدر رسیدگی می‌کنیم ولی این یک بخش قضیه است و در رابطه با مبارزه با مواد مخدر باید یک دیپلماسی داشته باشیم که تمام کشورهای جهان را علیه آمریکایی‌ها و ناتو بسیج کند و در سازمان‌های بین‌المللی به نحوی کیفرخواست و ادعانامه علیه کشورهایی صادر شود که امروز در حال تولید مواد مخدر هستند.

وی در پایان در پاسخ به سوال دیگری در مورد عملکرد سازمان نظام پزشکی در حوزه انتظامی، خاطرنشان کرد: قانونگذار برای اینکه مقررات و اخلاق در حرفه پزشکی رعایت شود، ساز و کارهایی را پیش‌بینی کرده که این ساز و کارها می‌تواند برای سازمان نظام پزشکی تاثیرگذار باشد. در این زمینه گام‌های خوبی هم در سازمان نظام پزشکی و در دادسراهای انتظامی و هیات‌های رسیدگی به تخلفات برداشته‌ایم اما باید اقدامات، صبغه پیشگیرانه داشته باشد و این مساله هم مربوط به دوره آموزش‌های پزشکی و هم دوره کارآموزی می‌شود.

    

پست های مرتبط

افزودن نظر

مشترک شدن در خبرنامه!

برای دریافت آخرین به روز رسانی ها و اطلاعات ، مشترک شوید.