×

شصت و پنج درصد کودکان بزهکاری که در کانون اصلاح و تربیت حضور دارند فرزندان خانواده های معتاد هستند

شصت و پنج درصد کودکان بزهکاری که در کانون اصلاح و تربیت حضور دارند فرزندان خانواده های معتاد هستند

شصت و پنج درصد کودکان بزهکاری که در کانون اصلاح و تربیت حضور دارند فرزندان خانواده های معتاد هستند

شصت-و-پنج-درصد-کودکان-بزهکاری-که-در-کانون-اصلاح-و-تربیت-حضور-دارند-فرزندان-خانواده-های-معتاد-هستند

به گزارش خبرنگار اجتماعی ایرنا، 'غلامحسین اسماعیلی' روز دوشنبه در نخستین همایش آمار جنایی ،بازدارنده و کارآمد کردن مجازات حبس را مستلزم برداشتن گام های موثر دانست و افزود:لازم است زندان جایگاه متجاوزین به نوامیس، اراذل و اوباش و افرادی که وجودشان برای جامعه خطرناک است، باشد و نه آنکه هر فردی به واسطه هر جرم اندکی راهی زندان شود.

ویتاکید کرد:زندانیان و مجرمان دربند باید با اقدامات فرهنگی و آموزشی و برنامه ریزی های لازم اصلاح شده تا دیگر شاهد بروز جرایم از سوی این افراد نباشیم.
رییس سازمان زندان‌ها و اقدامات تامینی و تربیتی کشور با بیان اینکه آمار جرم و جنایت در ایران نسبت به سایر کشورها بسیار پایین است گفت :شلوغی مجتمع‌های قضایی را نقض نمی‌کنم اما اصل آمار جرم و جنایت نسبت به دیگر کشورها خیلی کمتر است.

اسماعیلی با اشاره به اهمیت به نقش اطلاعات آماری در حوزه پیشگیری ادامه داد:آمار و اطلاعات جنایی جایگاه خود را باز کرده و به سمتی می‌رویم که با بهره‌گیری از آمار در برنامه‌ریزی‌های کشور مخصوصا حوزه پیشگیری از جرم گام‌های موثری برداریم.

به گفته وی:یکی از دستگاه‌هایی هستیم که نسبت به دیگر ارگان‌ها سابقه طولانی در جمع‌آوری اطلاعات و آمار داشته و هم درباره جامعه مورد نظر آمار دقیق‌تری در اختیار داریم.

وی با بیان اینکه در قوه قضاییه با ایجاد سیستم CMS آمار دقیقی نسبت به اطلاعات قضایی کشور به دست آمده است، گفت: در تحلیل محتوا باید گام‌های بلندی برداشته شود و شناخت دقیقی از آسیب‌های جامعه به دست آوریم تا زمینه برنامه‌ریزی ارتقاء امنیت و کاهش جرم و جنایت را فراهم کند. تحلیل آمار ما را متوجه این می‌کند که در حوزه‌های مختلف با وضعیت موجود نیازمند بازنگری در عملکرد‌ها هستیم.

اسماعیلی بابیان اینکه آمریکا بیشترین جرم و جنایت را در دنیا دارد گفت: این کشور به ازای هر یکصد هزار نفر 700 زندانی دارد که این آمار با رتبه دوم و سوم جهانی فاصله بسیار زیادی دارد. خیلی از کشورهایی هم که در این زمینه از آنها تعریف می‌شود آمار جنایاتشان از ایران بیشتر است.

رییس سازمان زندان‌ها با بیان اینکه آمار کشور ما نسبت به آمارهای جهانی زیاد نیست اما همین امر برای ایران اسلامی و فرهنگ و تمدن مردم ما زیاد است، گفت: بزرگترین مشکل ما مواد مخدر است و اگر این تعداد را هم نداشتیم وضعمان خیلی بهتر از بسیاری کشورها بود.

اسماعیلی گفت: بعد از انقلاب به تعداد بسیار معدود در کشور زندان ساختیم و اگر فقط زندانیان مواد مخدر نبودند زندان‌های قبل از انقلاب برای نگهداری تمام زندانیان امروز کافی بود.

وی با بیان اینکه باید در این زمینه فعالیت‌های فرهنگی و اجتماعی را با تلاش جدی انجام دهیم تا نتایج خوبی را ببینیم گفت: این موضوع به یک تلنگر دیگر نیاز دارد که نتیجه خوب آن را ببینیم.

اسماعیلی درباره 10 جرم اول کشور از حیث ورود به محاکم گفت: عنوان مجرمانه توهین در جایگاه سوم قرار دارد که این موضوع واقعا جای افسوس دارد.
رییس سازمان زندانهای کشور با بیان اینکه در قانون جدید جرایم رانندگی اگر کسی پلاک خودروی خود را مخدوش کرد به شش ماه تا دو سال زندان محکوم می‌شود گفت: مگر این فرد جنایت یا خلاف بزرگی مرتکب شده که چنین حکمی صادر می شود، آیا نمی توان خودرو او را توقیف کرد.

اسماعیلی با بیان اینکه در گذشته توجه کافی به آمار و به خصوص آمار جنایی نمی شد گفت: اگر هم آمارهای پراکنده‎ای منتشر می‌شد دقیق نبود و استفاده هم نمی شد. یادم هست که فردی می گفت سه چیز در کشور ما اصلاح پذیر نیست یکی آمار و دوم وقت جلسات و سوم بلندگوها که همیشه خراب است.
اسماعیلی افزود: با توجه به فرهنگ اعتقادات اسلامی در ایران نباید شاهد همین جرم و جنایت موجود در کشور باشیم. البته اگر جرایم مواد مخدر را نداشتیم وضعیت بسیار مطلوب بود.

اسماعیلی افزود: موضوع قضازدایی مهمترین مورد در کنار پیشگیری از وقوع جرم است.
رییس سازمان زندانهای کشور گفت: وقتی که می بینم متکدیان به عنوان مجرم در زندان به سر می برند و یا اینکه فرد نداری که از صندوق صدقات برای برداشتن یکهزار تومان به زندان می افتد بسیار تاسف بار است چرا که جرم زدایی در قانون هنوز اصلاح و تعریف نشده است.
وی گفت: نمونه دیگر اینکه آقای محمدی زاده رییس سازمان محیط زیست اعلام کرده برای صیدهای‌غیر مجاز باید مجازات سنگین در نظر گرفت و مجرم را به زندان انداخت.

وی افزود: با یک کار فرهنگی در مدارس و دانشگاه‌ها این موضوع برطرف می‌شود و اصلا بحث پیچیده‌ای نخواهد بود که نتوانیم آن را برطرف کنیم ولی آسیب مربوط به آن این است که چرا با یک پرخاش کوچک به سرعت پرونده قضایی تشکیل شده و این کار متاسفانه به یک فرهنگ تبدیل شده است.
وی افزود: آنچه که نیاز به تداوم دارد مساله قضازدایی است و خیلی از این موارد را باید از حیطه وظیفه دستگاه قضایی بیرون برد.

رییس سازمان زندان‌ها مساله دیگر را جرم‌زدایی عنوان کرد و گفت: باید وصف بسیاری از اسماعیلی افزود: در زندان مثلا فردی را داریم که هزار تومان از صندوق صدقات آن هم با هزار سختی سرقت کرده است و به اعتقاد من او حق خود را از صندوق برداشته است .

وی همچنین با اشاره به اظهار نظر محمدی‌زاده رییس سازمان محیط زیست درباره اینکه باید مجازات‌هایی صید غیرمجاز را افزایش دهیم، گفت: نتیجه این نگرش‌ها و برگزاری این همایش‌ها باید به گونه‌ای باشد که ما را به سمت تغییر فرهنگ‌ها هدایت کند.

    

پست های مرتبط

افزودن نظر

مشترک شدن در خبرنامه!

برای دریافت آخرین به روز رسانی ها و اطلاعات ، مشترک شوید.