×

وضعیت مالکیت معنوی در ایران مطلوب است

وضعیت مالکیت معنوی در ایران مطلوب است

وضعیت مالکیت معنوی در ایران مطلوب است

وضعیت-مالکیت-معنوی-در-ایران-مطلوب-است

معاون دبیر کل سازمان جهانی مالکیت معنوی                                         

تهران - معاون دبیر کل سازمان جهانی مالکیت معنوی سازمان ملل، وضعیت مالکیت معنوی در ایران را بسیار مطلوب ارزیابی کرد و گفت: ایران باید با علائم تجاری خود در بازارهای جهانی حضور یابد.

به گزارش خبرنگار اجتماعی ایرنا، 'جفری جیدوفر اونیاما' روز شنبه در نشست خبری که در محل سازمان ثبت اسناد و املاک کشور برگزار شد، افزود: مالکیت معنوی قراردادی میان جامعه و مخترعین است، به این معنا که جامعه ضمن حمایت از مخترعین و نوآوران، از اختراعات آنها نیز بهره برداری می کند.


وی در ادامه اظهار داشت: جامعه از اختراعات برخی از مخترعینی که ممکن است هم اکنون در قید حیات نباشند، بهره برداری می کند و این امر اهمیت نوآوری را نشان می دهد.
معاون دبیر کل سازمان جهانی مالکیت معنوی یادآور شد اگر مالکیت معنوی نبود، مخترعین می ترسیدند اختراعات خود را فاش کرده و در اختیار جوامع برای بهره برداری قرار دهند، ضمن اینکه مالکیت معنوی زحمات مخترعین را جبران می کند.

اونیاما خاطر نشان کرد با حمایت از آی پی به دنبال ایجاد تعادل هستیم تا مخترعین هراسی نداشته باشند و حق آنها از سوی برخی افراد سودجو پایمال نشود.
وی با یادآوری اینکه ثبت مالکیت صنعتی موجب فاش شدن یک اختراع می شود، اضافه کرد: مخترع باید چگونگی اختراع خود را برای بهره برداری در اختیار جامعه قرار دهد در غیر این صورت شانسی به وی داده نخواهد شد.

معاون دبیر کل سازمان جهانی مالکیت معنوی در ادامه در پاسخ به سوال خبرنگار ایرنا در مورد چگونگی حمایت این سازمان از مخترعین، بیان داشت: وای پو یک سازمان تخصصی و بین المللی است که خود از مخترعین حمایت نمی کند بلکه این حمایت از سوی کشورها در محدوده جغرافیایی آنها صورت می گیرد.
اونیاما با بیان اینکه مالکیت معنوی یک مالکیت ملموس نیست، ادامه داد: مالکیت معنوی یک منفعتی است که شخصی می تواند مالکش شود ولی قابل لمس نیست.
وی گفت: ایده های غیرقابل لمس مالکیت معنوی را می توان به راحتی از مرز خارج و وارد کشورهای دیگر کرد، در واقع کشورها تصمیم می گیرند تا با ایجاد سازمان جهانی مالکیت معنوی از افکار مخترعین حمایت شود.

معاون دبیر کل سازمان جهانی مالکیت معنوی با بیان اینکه وظیفه سیستم مادرید، تسهیل ثبت علائم تجاری در کشورها است، افزود: مالک یک دانش اگر اختراع خود را به ثبت نرساند، دیگران سوءاستفاده کرده و محصول تقلبی را به جای محصول اصلی به مردم ارایه می دهد و موجب به هدر رفتن زحمات مخترع می شوند.
وی بیان کرد: ایران در سال گذشته از نظر تعداد ثبت علائم تجاری در رده 37 کشور جهان بوده که با ثبت محصولات تجاری خود در خارج از کشور، آنها را مورد حمایت قرار داده است.
معاون دبیر کل سازمان جهانی مالکیت معنوی یادآور شد ایران باید با استفاده از سیستم مادرید، اختراعات خود را به ثبت برساند و برای ارتقای تجارتش در بازارهای جهانی با علائم تجاری حضور یابد.

    

پست های مرتبط

نظرات (1)

  • زهرا اطهری1391-05-19 پاسخ

    سلام وقت شما بخیر عذر خواهم مصدع اوقات شما میشوم بنده اطهری دانشجوی حقوق دانشگاه فردوسی هستم با توجه به علاقه ام به مالکیت فکری وارد مباحث این رشته شدم بنا به دلایلی متاسفانه حداقل در استان ما در رابطه با اجرای حقوق مالکیت فکری تردید وجود داره برای اثبات اینکه این نظام حقوقی وجود خارجی داره نیازمند نمونه های دعاوی مالکیت فکری خصوصا در حوزه های نقض حق اختراع و طرح صنعتی و نام و علائم تجاری هستم منابع بسیاری رو در مشهد گشتم ولی چیزی متاسفانه پیدا نکردم تنها یکی کتاب قدیمی تو کتابخونه بود که نیاز به خریدش که داشتم نسخه منطبق با قانون 86 رو پیدا نکردم در پایگاه شما مقداری لینک پیدا کردم که به نظرم پاسخ سوالم بود اما باز نشد با توجه به اینکه در حال حاضر به دادگاههای مربوطه در تهران هم دسترسی ندارم اگر ممکن هست کمکم کنید به شدت احتیاج دارم با تشکر

افزودن نظر

مشترک شدن در خبرنامه!

برای دریافت آخرین به روز رسانی ها و اطلاعات ، مشترک شوید.