×

هدفمند کردن یارانه‌ دارو از لایحه حذف شد

هدفمند کردن یارانه‌ دارو از لایحه حذف شد

هدفمند کردن یارانه‌ دارو از لایحه حذف شد

هدفمند-کردن-یارانه‌-دارو-از-لایحه-حذف-شد

بررسی لایحه هدفمندکردن یارانه‌ها

خبرگزاری دانشجویان ایران - تهران

شهرزاد نماینده اصفهان برای حذف هدفمندکردن یارانه‌ی دارو در این لایحه موافقت کردند.

به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، بر اساس ماده‌ی 4 لایحه هدفمند کردن یارانه‌ها دولت موظف شده است تا به تدریج و حداکثر تا پایان برنامه‌ی پنج ساله‌ی پنجم توسعه‌ی اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران، نسبت به هدفمندکردن یارانه‌ی گندم، برنج، روغن، شیر، شکر، ‌دارو، ‌خدمات پستی، ‌خدمات هواپیمایی، ‌خدمات ریلی، (مسافری) و نهادهای کشاورزی(بذر، کود و نهال) اقدام نماید.

بنا بر این گزارش شهرزاد نماینده‌ی اصفهان در توضیح پیشنهاد خود گفت: با هدفمند کردن یارانه‌ها کاملا موافقم، اما هدفمند کردن یارانه‌ی دارو به ضرر است و بحثی که در مورد دارو مطرح می‌شود این است که ما کنترل دارو را مدنظر قرار دهیم، چرا که به لحاظ مکانیزم‌های دولتی نمی‌توانیم دارو را هدفمند کنیم، اگر داروی اضافی مصرف می‌شود برای کنترل آن باید کار خاص خود را کرد.

وی ادامه داد:‌ درصدی از بیماران سرطانی با مصرف این داروهای جدید ممکن است عمرشان چندماه بیشتر افزایش یابد. همانطور که طبق برنامه‌ی چهارم در مورد نسبت سهم مردم و دولت نرسیدیم و قرار بود این نسبت 30 به 70 باشد، اما در حال حاضر معکوس است نمی‌توان در کوتاه‌مدت نظام تامین اجتماعی را در بخش درمان در نظر بگیریم و باید اجازه بگیریم مساله‌ی دارو که اورژانسی است و کالای لوکسی نیست و جزء کالاهایی نیست که به یک قشر پول بیشتر بدهیم و به یک قشر پول کمتر مدنظر قرار دهیم.

وی خواستار محول کردن بحث دارو به کمیته‌های وزارت بهداشت شد و گفت:‌ این بحث صد در صد علمی است و دارو را در کنار سایر خدمات نباید قرار داد چرا که دچار مشکل می‌شود.

وی در ادامه گفت: اگر در این قضیه دولت عقب‌نشینی می‌کند نشان از آن است که ما آن را تنها می‌گذاریم که عقب‌نشینی می‌کند که به طور نمونه باید در طرح قانون مالیات بر ارزش افزوده نیز گفت ما باید همه بسیج شویم و فرهنگ‌سازی کنیم تا دولت عقب‌نشینی نکند.

به گزارش ایسنا، غضنفر‌آبادی در مخالفت خود با این پیشنهاد گفت: در حال حاضر داروهای یارانه‌ای در ناصرخسرو یافت می‌شود و ما می‌خواهیم این فساد را جمع کنیم، بنابراین باید پرسید که کدام داروخانه است که داروی یارانه‌ای را درست و صحیح به مردم می‌دهد، در حالی که در این لایحه و در این بند آن در مورد موضوع دارو تصمیم شایسته‌ای گرفته شده است که اگر حذف شود همان بحث ناصرخسرو پیش خواهد آمد.

مهدی مفتح نیز به عنوان موافق پیشنهاد حذف کلمه‌ی دارو از این ماده گفت: در کمیسیون ویژه هم در این مورد بحث می‌شد و یکی از نگرانی‌ها در مورد اجرای این لایحه همین مساله بود و عنوان می‌شد که تجربه هم در کشورهای دیگر نشان داده، وقتی یارانه‌ی کالاها برداشته می‌شود در این دوران تنها موردی که آسیب می‌بیند سلامت است و اولین هزینه‌ای که خانوارها پرداخت نمی‌کنند سلامت است به طوری که دارو نمی‌خرند و درمان نمی‌کنند. بنابراین می‌توان با توجه به این تجربه‌ها در کشور خود هم حدس بزنیم که بخش سلامت در اجرای این لایحه در پنج سال گذار آسیب می‌بیند و مردم برای سلامت در صورتی که قیمت‌ها واقعی شود هزینه نمی‌کنند.

وی ادامه داد: واقعی شدن قیمت دارو را به تاخیر بیندازیم و حداقل نسبت به دارو برای حفظ سلامت هم‌میهنانمان توجه بیشتری داشته و آن را می‌توان در برنامه‌ی پنجم نیز مطرح و بررسی کرد.

مفتح با طرح این سوال که اگر سیستم اجرا و نظارت و داروی یارانه‌ای در ناصرخسرو پیدا می‌شود آیا باید صورت‌مساله را پاک کرد، گفت: برخی افراد که مجبورند که داروهای گران‌قیمت تهیه کنند در این شرایط با مشکل روبرو می‌شوند در حالی که یارانه‌ی دارو در بودجه آنقدر زیاد نیست و در بودجه‌ی امسال 320 میلیارد تومان برای یارانه‌ی دارو لحاظ شد.

مفتح خواستار باقیماندن دارو در همین شرایطی که وجود دارد شد و افزود: وضعیت دارو را می‌توان در برنامه‌ی پنجم رسیدگی کرد.

به گزارش ایسنا، ‌دلخوش سخنگوی کمیسیون ویژه نیز در مخالفت خود با این پیشنهاد با بیان اینکه در این لایحه هزینه‌ی سلامت پیش‌بینی شده و در ماده‌ی 8 آن به این امر اشاره شده است، گفت: بخش زیادی از دارو قاچاق می‌شود، بنابراین شما که به فکر سلامت هستید باید این امر را در نظر بگیرید ما که کلمه‌ی حذف یارانه را مطرح نکردیم، بلکه منظورمان هدفمند کردن است چرا که بسیاری از پزشکان به بیماران بیشتر از حد دارو تجویز می‌کنند و باید پرسید این 320 میلیارد یارانه‌ی دارو کجا رفته است؟

وی تاکید کرد: فرهنگ مصرف دارو در جامعه با بی‌نظمی همراه بوده و قاچاق دارو نیز در کشور به وفور انجام می‌شود و پول ملت از کشور خارج می‌شود.

به گزارش ایسنا،‌ پس از ارائه‌ی پیشنهاد و سخنان موافقان و مخالفان، نمایندگان به حذف کلمه‌ی "دارو" از این ماده رای دادند بنابراین هدفمند کردن یارانه‌ی دارو جزو موارد عنوان شده در این لایحه نیست.

نمایندگان مجلس با پیشنه

    

پست های مرتبط

افزودن نظر

مشترک شدن در خبرنامه!

برای دریافت آخرین به روز رسانی ها و اطلاعات ، مشترک شوید.