×

توانمند سازی زنان برای کاهش فقر

توانمند سازی زنان برای کاهش فقر

لایحه جدیدی با هدف حمایت از این قشر در حال آماده شدن است که در آن تلاش بر توانمند سازی زنان سرپرست خانوار داریم تا روی پای خود بایستند و وا بسته دولت نباشند

توانمند-سازی-زنان-برای-کاهش-فقر

شهین‌دخت مولاوردی، معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده

لایحه جدیدی با هدف حمایت از این قشر در حال آماده شدن است که در آن تلاش بر توانمند سازی زنان سرپرست خانوار داریم تا روی پای خود بایستند و وا بسته دولت نباشند.

این روزها نقش فعال زنان در اداره کشور برکسی پوشیده نیست، اما همه زنان دارای توانایی‌های لازم برای اداره زندگی خود و فرزندانشان نیستند. درشرایط اقتصادی نامناسب این روزهای کشور، زنان سرپرست‌خانوار با وجود نیاز، توانایی‌های لازم برای اداره زندگی خود و فرزندانشان را ندارند. زنان سرپرست خانوار از جمله گروه‌های آسیب‌پذیری هستند که بر اثر عواملی چون طلاق، فوت، اعتیاد همسر، از کارافتادگی همسر و رها شدن توسط مردان، باید به تنهایی مسئول اداره زندگی باشند. این زنان به یکباره با جهان دیگری روبه‌رو می‌شوند که برایشان بسیار غریب است و از ترس انواع سوءنیت‌ها و سوءاستفاده‌ها قادر به دریافت کمک نیستند.نمی‌توان چشمان را براین واقعیت بست که زنان بیوه در صورت رها شدن در جامعه در سایه نبود حمایت های مادی و معنوی ممکن است به سمت اعمال مجرمانه متمایل شوند. این یک حقیقت است که زنان سرپرست خانوار در جامعه ما فشارهای زیادی تحمل می کنند، این فشارها برکارکرد اجتماعی  واقتصادی آنها نیز تأثیر می‌گذارد. بنابراین با افت کیفیت زندگی و رضایت از آن مواجه می‌شوند. به هر حال تجربه بیوگی اگر چه نقاط اشتراکی در بین زنان سرپرست خانوار است اما برای هر کس می‌تواند تجربه‌ای متفاوت از دیگری باشد به این معنا که پارامترهایی نظیر پایگاه اقتصادی واجتماعی  فرد، سن، دفعات تجربه، باورهای اعتقادی و ... در کیفیت این تجربه تاثیر می‌گذارد. بسیار دیده شده است که زنان آسیب دیده و شکست خورده در زندگی طعمه مردان خیابانی می‌شوند که این باعث بی اعتمادی وایجاد ناامنی هرچه بیشتر این زنان آسیب دیده در محیط اجتماع و بدبینی آن‌ها نسبت به کمک دیگران می‌شود. طی چند ماه اخیر معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده تلاش بسیاری برای تدوین و اجرایی‌کردن برنامه ‌هایی در جهت توانمند‌سازی این قشر آسیب‌پذیر داشته است. این معاونت معتقد است آموزش حمایت زنان برای داشتن اشتغالی پایدار تاثیر بسزایی در بالابردن کیفیت زندگی آن‌ها خواهد داشت و کمک‌های مالی مقطعی دردی از مشکلات این قشر نخواهد کاست. براین اساس معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده درگفت‌گو با «قانون» عملکرد این معاونت برای بهبود شرایط زندگی زنان سرپرست خانوار را تشریح‌کرد.

ساماندهی امور اقتصادی و معیشتی زنان

شهین‌دخت مولاوردی، معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده با اشاره به اقدامات حمایتی صورت گرفته در معاونت امور زنان و خانواده رئیس جمهور، توضیح داد: در ماده 230قانون برنامه 5 توسعه وظایفی بر عهده این معاونت گذاشته شده‌است. در این راستا یکی از این  وظایف، بحث ساماندهی امور اقتصادی و معیشتی زنان با تاکید بر مشاغل خانگی و اولویت زنان سرپرست خانوار است. در دولت قبل بسته‌های اجرایی برنامه جامع توسعه امور زنان و خانواده نوشته شده بود که هنوز به مرحله اجرا نرسیده است که ما پیگیر اجرای آن هستیم.

    تشکیل کارگروه کاهش فقر میان زنان

این حقوقدان ادامه داد:در این راستا از طرف دیگر کارگروه کاهش فقر زنان که مستقیما با موضوع زنان سرپرست خانوار ارتباط پیدا می‌کند با موضوع زنان سرپرست خانوار تشکیل داده‌ایم.این کارگروه مشترک ما با وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی است که تقریبا جلسات آن شروع شده است  البته تفاهمنامه‌‌ای نیز در مورد حمایت‌های اجتماعی از زنان سرپرست خانوار با وزارت کار امضا شده و پیگیر مسائل این قشر هستیم و امیدواریم بتوانیم در جهت کاهش مشکلات آن‌ها قدمی برداریم. معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده خاطرنشان کرد: البته ما در صدد توان‌افزایی زنان سرپرست خانوار هستیم نه حمایت صرف.  در این راستا در حال بررسی سازمان‌های غیردولتی و خیریه که موضوع فعالیت و هدفشان حمایت از زنان سرپرست خانوار است، هستیم که این سازمان‌ها برنامه‌های خود را  ارائه داده‌اند.

    حمایت از زنان بد سرپرست در دستور کار نیست

وی همچنین در پاسخ به این سوال که این معاونت در مورد زنان بد سرپرست چه برنامه‌هایی دارد توضیح داد: در مورد زنان بد سرپرست  هنوز بررسی لازم انجام نشده است و فعلا  به صورت تخصصی بحث زنان بد سرپرست را در دستور کار خود قرار نداده‌ایم.
این حقوقدان تصریح کرد: کارگروه مشترک و مشابهی در وزارت کار، در مورد زنان بهبود یافته تشکیل داده‌ایم و تفاهمنامه‌ای هم در این زمینه امضا شده است. همچنین تفاهمنامه چهارجانبه با وزارت بهداشت، وزارت کشور، ستاد ملی مبارزه با مواد مخدر و معاونت امور زنان و خانواده رئیس جمهور به امضا رسیده در آن چارچوب وارد شدیم.

    بیمه زنان سرپرست خانوار در اولویت

وی در ادامه در مورد بیمه زنان سرپرست خانوار توضیح داد: در مورد بیمه زنان سرپرست خانوار باید گفت به دلیل اینکه وظیفه ذاتی سازمان بهزیستی است و این سازمان دارای دفتر توانمندسازی زنان سرپرست خانوار است درنتیجه بحث بیمه این زنان از این طریق انجام می‌شود. این حقوقدان عنوان کرد: تلاش‌هایی هم ما در معاونت برای بیمه زنان خانه‌دار انجام می‌دهیم. وی افزود: طبق آمار حدود 82 درصد از زنان سرپرست خانوار بیکار‌هستند و مسلما خانه‌دار محسوب می‌شوند در نتیجه ما مشغول پیگیری بیمه آن‌ها هستیم.  مولاوردی در پایان تاکید کرد: لایحه جدیدی با هدف حمایت از این قشر در حال آماده شدن است که  در آن  تلاش بر توانمند سازی زنان سرپرست خانوار داریم تا روی پای خود بایستند و وا بسته دولت نباشند.

منبع : پایگاه خبری رسانه قانون

    

پست های مرتبط

افزودن نظر

مشترک شدن در خبرنامه!

برای دریافت آخرین به روز رسانی ها و اطلاعات ، مشترک شوید.