×

آیا به غیر از موارد رد دادرس میتوان به جهت وجود مصلحت پروندهای را از قاضی و یا شعبه مرجوع الیه اخذ و به قاضی و یا شعبه دیگر ارجاع نمود یا خیر؟

آیا به غیر از موارد رد دادرس میتوان به جهت وجود مصلحت پروندهای را از قاضی و یا شعبه مرجوع الیه اخذ و به قاضی و یا شعبه دیگر ارجاع نمود یا خیر؟

آیا به غیر از موارد رد دادرس میتوان به جهت وجود مصلحت پرونده هایی را از قاضی و یا شعبه مرجوع الیه اخذ و به قاضی و یا شعبه دیگر ارجاع نمود یا خیر ؟

آیا-به-غیر-از-موارد-رد-دادرس-میتوان-به-جهت-وجود-مصلحت-پروندهای-را-از-قاضی-و-یا-شعبه-مرجوع-الیه-اخذ-و-به-قاضی-و-یا-شعبه-دیگر-ارجاع-نمود-یا-خیر؟

نشست قضایی مورخ 13/4/1392 دادگستری استان قم

تعداد شرکت کنندگان در جلسه: 9 نفر

نظر اکثریت (با ذکر مبانی استدلال):

امکان اخذ و ارجاع پرونده به شعبه و یا قاضی دیگر به جهت وجود مصلحت وجود دارد؛ زیرا امکان اخذ و ارجاع از تبعات منفی جلوگیری خواهد کرد و وقتی رئیس کل دادگستری میتواند شعب را زیاد یا کم کند به طریق اولی میتواند پروندهای را از شعبه و یا قاضی اخذ و به شعبه و یا قاضی دیگر ارجاع نماید؛ لذا به موجب مواد 4 و 5 (بند د) آیین نامه قانون تشکیل دادگاههای عمومی و انقلاب این عمل امکان دارد و باید رئیس کل مبسوطالید باشد تا بتواند تدبیر کند و از همه مهمتر این که اصل بر جواز است و برای امکان، عدم منع قانونی کفایت میکند. آیین دادرسی برای تسهیل در امر رسیدگی است و فرقی بین دادگاههای بدوی و تجدیدنظر وجود ندارد.

نظر اقلیت (با ذکر مبانی استدلال):

امکان اخذ پرونده ارجاع شده به شعبه و قاضی و ارجاع به شعبه و یا قاضی دیگر وجود ندارد؛ زیرا استقلال قاضی را زیر سؤال میبرد و باعث اطاله دادرسی میشود؛ البته میتوان پرونده ارجاع شده به قاضی را اخذ و به قاضی دیگری به جهت مصلحت ارجاع داد. مجوز قانونی مصرح و بدون ابهام نداریم.

نظرهای ابرازی (در صورت وجود نظرهای مختلف فقط این قسمت تکمیل شود با ذکر مبانی استدلال):

رویه عملی معمول به وجود دارد؛ البته این موضوع قبل از ارجاع میباشد. نه دستورالعمل داریم و نه قانون.

منبع : دادگستری کل استان قم

    

پست های مرتبط

افزودن نظر

مشترک شدن در خبرنامه!

برای دریافت آخرین به روز رسانی ها و اطلاعات ، مشترک شوید.