×

کاتوزیان شغل وکالت باید برای دارندگان لیسانس حقوق باشد

کاتوزیان شغل وکالت باید برای دارندگان لیسانس حقوق باشد

پدر علم حقوق ایران تاکید کرد که امروزه کانون‌ها با ایستادگی و مقاومت به مسیری می‌روند که منجر به استقلال آن‌ها می‌شود و هیچ منطقی برای جلوگیری از حضور اقلیت‌های مذهبی در هیات مدیره کانون‌های وکلا وجود ندارد

کاتوزیان-شغل-وکالت-باید-برای-دارندگان-لیسانس-حقوق-باشد وکیل 

پدر علم حقوق ایران تاکید کرد که امروزه کانون‌ها با ایستادگی و مقاومت به مسیری می‌روند که منجر به استقلال آن‌ها می‌شود و هیچ منطقی برای جلوگیری از حضور اقلیت‌های مذهبی در هیات مدیره کانون‌های وکلا وجود ندارد.

 امیرناصر کاتوزیان در مراسم افتتاحیه بیست و دومین همایش اسکودا در مشهد گفت: نکته دیگر در مورد نگرانی وکلا برای استقلال بیشتر باید متوجه پیوندهای ناموزونی مانند مرکز مشاوران قوه قضاییه (ماده 187) باشد و باید کاری کنیم که اعضای آن را زیر پرو بال خود بگیریم و از طرف دیگر عضویت آنها بدون ضابطه خلاف قانون است و پیشنهاد می کنم یک مهلت 5 ساله برای کارآموزی به آنها داده شود.

وی افزود: نکته‌ای که کانون‌ها همیشه در مورد آن ساکت هستند، وکالت کسانی است که دارای لیسانس حقوق نیستند و من همیشه دیده‌ام که کانون‌ها در این زمینه ساکتند. در صورتی که هدف باید این باشد که شغل وکالت به کسانی اختصاص داده شود که دارای لیسانس حقوق باشند. مدارس فقه و حقوق را ملاحظه کنید چند واحد حقوق خوانده‌اند آیا لیاقت دارند که وکیل شوند یا خیر؟ باید این موضوع بررسی شود

در ادامه این همایش بهمن کشاورز، رئیس اتحادیه سراسری کانون‌های وکلای دادگستری ایران گفت: ویژگی مهم این همایش حضور اساتیدی است که صرف حضورشان نه تنها یک رویداد است بلکه باعث سرافرازی ماست.

وی با بیان اینکه ویژگی مهم دیگر این همایش، موضوع قانونی است که سرنوشت وکلا و حق دفاع مردم را رقم خواهد زد، گفت: مطمئن باشید همکاران شما در کانون‌های کشور و در اتحادیه به هیچ وجه در مورد این قانون منفعل نبوده اند و آنچه که در این همایش اتفاق خواهد افتاد جای ویژه ای در تاریخ قضایی ایران خواهد داشت و نتیجه انتخابات کانون مرکز نشان داد که تمایل به سمت استفاده از مدیریت نیروهای جوان است و حکم عقل جز این نیست.

کشاورز افزود: هدف این همایش رسیدن به یک متنی است از یک قانون پیشرو مطابق با ضوابط بین المللی که به دولت محترم و کمیسیون قضایی مجلس تقدیم کنیم که همه از وجود آن سرافراز باشند.

وی ادامه داد: با توجه به در پیش بودن انتخابات چند کانون مجددا موضوع تایید یا عدم تایید کاندیداها مطرح شده است که بنده با 70 سال سن و 43 سال سابقه کار حرفه بالاخره متوجه این نشدم که چگونه افرادی مکرر بی‌صلاحیت تشخیص داده می شوند و بعد ذی صلاحیت تشخیص داده می شوند، ولی به ما نشان می دهد که استقلال کانون‌ها مطلبی بسیار جدی است و جنبه تفننی یا شعار ندارد، اگر مردم حق دفاعی دارند و اگر باید این حق دفاع بوسیله وکلا اعمال شود آنگاه باید بپذیریم که ویژگیهای این وکیل باید این باشد که در مقررات بین المللی آمده است.

وی با اشاره به قانون مجازات اسلامی ادامه داد: قانون مجازات اسلامی مدتی است که درحال اجراء بوده و مشکلات آن آشکارشده است و کانونها از لحاظ آموزش باید همه را از طریق اساتید بزرگ آموزش دهند.

کشاورز با بیان این که قانون آئین دادرسی کیفری که در 23 آبان سال جاری لازم الاجرا خواهد شد قانون بسیار خوبی است، خاطرنشان کرد: موارد بسیار مترقی در این قانون پیش بینی شده است. با توجه به اینکه به مقولات کاملا جدیدی در آن برمی خوریم مانند حقوق متهم، اعضای خانواده‌های فرد زیان دیده و خانواده‌های متهم، مجرم و ... .

وی با تاکید بر اینکه کانون‌ها و اتحادیه نمی توانند سیاسی باشند و نباید سیاسی باشند، گفت: مطلبی که مطرح است و جنبه سیاسی ندارد بحث مذاکرات 5+1 است که متخصصین وکلا باید خدمات تخصصی خود را در اختیار مسئولان قرار دهند که این یک وظیفه است.

وی در پایان تقاضا کرد که وکلای دربند و کسانی که دارای مشکل قضایی‌اند سریعتر مشکل‌شان حل شود و گفت: هربار که به یاد این همکاران می افتیم احساس گناه داریم اگر هم چیزی بوده با گذشت زمان دیگر باید حل شده باشد و امیدوارم مقامات قضایی در این خصوص کمک کنند.

منبع : ایسنا

    

پست های مرتبط

افزودن نظر

مشترک شدن در خبرنامه!

برای دریافت آخرین به روز رسانی ها و اطلاعات ، مشترک شوید.