×

دادرسی الکترونیک سرعت رسیدگی به پرونده ها را بیشتر می کند

دادرسی الکترونیک سرعت رسیدگی به پرونده ها را بیشتر می کند

رییس کل دادگستری استان گیلان گفت شاخص‌های دادرسی عادلانه را می‌توان از طریق ارتقای نظام قضایی محقق کرد

دادرسی-الکترونیک-سرعت-رسیدگی-به-پرونده-ها-را-بیشتر-می-کند وکیل 

 رییس کل دادگستری استان گیلان گفت: شاخص‌های دادرسی عادلانه را می‌توان از طریق ارتقای نظام قضایی محقق کرد.

احمد سیاوش‌پور افزود: نظام قضایی در هر کشور برای بسط و توسعه عدالت در همه شئون پیش‌بینی شده است و از سوی دیگر مردم در هر جامعه‌ای به ویژه جامعه اسلامی ایران از قوه قضاییه این انتظار را دارند که محاکم قضایی به دعاوی مطروحه آنها هم از حیث سرعت و هم کیفیت به شکلی مطلوب رسیدگی کند. از این‌رو، ارتقای سطح کیفی فعالیت‌های قوه قضاییه بارها مورد تاکید قرار گرفته و در اسناد بالادستی نیز با در نظر گرفتن برنامه‌های ویژه به این موضوع توجه شده است. وی در ادامه به بررسی اهمیت شاخص‌های دادرسی عادلانه و ارتقای نظام قضایی از طریق دادرسی عادلانه پرداخت و این شاخص‌ها را در قالب 8 بند تشریح کرد.وی اتقان آرا را یکی از مهمترین این شاخص‌ها دانست و تصریح کرد: استانداردسازی در نصاب پرونده‌های رسیدگی به نسبت شعبه و قاضی به این معنا که یک قاضی در طول روز و در یک ماه قادر است به چند پرونده با رعایت تشریفات قانونی و قواعد و اصول حاکم، با کیفیت رسیدگی کند؟ از شاخص‌های مهم در این زمینه است. در این موضوع مواردی مانند عناوین خاصه و شکایات، مدت زمان و امکانات و عوامل مرتبط با دادرسی باید مدنظر باشد.

مقام ارشد قضایی استان گیلان تخصصی کردن شعب محاکم قضایی را از دیگر شاخص‌های دادرسی عادلانه عنوان و خاطرنشان کرد: با توجه به تنوع موضوعی و متناسب با دانش و نوآوری‌های ‌روز و استانداردهای بین‌المللی همانند سایر علوم باید امور قضایی هم تخصصی شود که در این خصوص علاقه و ذوق قاضی هم می‌تواند موثر باشد.

سیاوش‌پور در ادامه سومین شاخص دادرسی عادلانه را ارایه آموزش‌های لازم چه قبل و چه حین انجام کار به ویژه آموزش به شیوه کاربردی و کارگاهی بیان کرد و افزود: تحقق این موضوع از ضرورت‌های دستیابی به این شاخص‌هاست. همان طور که یک پزشک باید به طور مداوم با علوم و نوآوری‌ها خود را به‌روز کند قاضی نیز باید به طور مستمر با علم حقوق که دامنه گسترده‌ای دارد، آشنا باشد. وی آموزش به تجهیز سایر عوامل مرتبط با کار رسیدگی به پرونده‌ها به ویژه در امور کیفری را هم در ارتقای نظام قضایی مهم ارزیابی کرد و گفت: این عوامل اجرایی در بررسی پرونده‌ها می‌تواند شامل ضابطان، کارشناسان، کادر اداری و دفتری، دادورزان و سایران باشد.

  تسریع و کیفیت‌بخشی در رسیدگی به پرونده‌ها

رییس کل دادگستری استان گیلان همچنین با بیان اینکه بهره‌مندی از سیستم دادرسی الکترونیک و امکانات سخت‌افزاری و نرم‌افزاری هم از دیگر موارد قابل توجه برای تحقق دادرسی عادلانه است، خاطرنشان کرد: با استفاده از این روش‌ها می‌توان رسیدگی به پرونده‌های ارجاعی به مراجع قضایی را تسریع کرد که البته ارتقای سطح کیفی نیز باید مد نظر قرار بگیرد. وی ارتقای نظارت و کیفیت‌بخشی به شیوه‌های نظارت قضایی از طریق مراجع عالی قضایی را ششمین شاخص دادرسی عادلانه و ارتقای نظام قضایی عنوان کرد و افزود: این مراجع عالی قضایی شامل دیوان عالی کشور و دادسرای این دیوان همچنین محاکم تجدیدنظر و سایر مراجع نظارتی می‌شود.

  ایجاد انگیزه در قضات

سیاوش‌پور در ادامه سخنانش تشویق قضات توانمند و ایجاد انگیزه در آنان برای ارایه کار بهتر را هم یکی دیگر از موضوع‌های مهم برای دستیابی به دادرسی عادلانه در نظام قضایی کشور بیان و تاکید کرد: با تعیین شاخص‌های کیفیت‌سنجی می‌توان قضات را به انجام فعالیت‌ها به شکل کیفی‌تر ترغیب و رسیدگی پرونده‌ها را به عدالت نزدیک کرد. این مقام مسئول با تاکید بر اینکه باید در جذب قضات با استعداد و علاقه‌مند به این حرفه دقت کرد، گفت: در صورتی می‌توان اتقان آرا و تحقق اهداف نهایی نظام قضایی را شاهد بود که انگیزه کافی در قضات برای رسیدگی و بررسی پرونده‌ها وجود داشته باشد بنابراین این موضوع یکی از عوامل موثر در یک دادرسی عادلانه محسوب می‌شود. وی با اشاره به اصل 156 قانون اساسی، یکی از وظایف قوه قضاییه را رسیدگی به موقع به پرونده‌ها و فراهم کردن دادرسی عادلانه دانست و خاطرنشان کرد: یکی از روش‌های دستیابی به دادرسی عادلانه پیشگیری از ورود پرونده‌ها به محاکم دادگستری است که برای تحقق آن، فعال‌سازی معاونت پیشگیری از وقوع جرم راهکار مناسبی به نظر می‌رسد. منبع:روزنامه حمایت

منبع : روزنامه حمایت

    

پست های مرتبط

افزودن نظر

مشترک شدن در خبرنامه!

برای دریافت آخرین به روز رسانی ها و اطلاعات ، مشترک شوید.