×

تغذیه با شیر مادر سالانه جلوی مرگ 700 هزار کودک را می گیرد

تغذیه با شیر مادر سالانه جلوی مرگ 700 هزار کودک را می گیرد

همایش کشوری بزرگداشت هفته جهانی تغذیه کودک با شیر مادر با شعار «تغذیه با شیر مادر یک عمر سلامتی» روز گذشته در دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی برگزار شد

تغذیه-با-شیر-مادر-سالانه-جلوی-مرگ-700-هزار-کودک-را-می-گیرد

همایش کشوری بزرگداشت هفته جهانی تغذیه کودک با شیر مادر با شعار «تغذیه با شیر مادر یک عمر سلامتی» روز گذشته در دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی برگزار شد.

در ابتدای این مراسم دکتر پیوندی، رییس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در سخنانی اعلام کرد تغذیه با شیر مادر در هفته نخست، سالانه جلوی مرگ 700 هزار کودک را می‌گیرد و سلامت کودک و شادابی جامعه را به همراه دارد.

وزیر بهداشت در این مراسم گفت: شیردهی مادران منجر به کاهش سرطان‌های مرتبط با زنان می‌شود. دکتر سیدحسن قاضی‌زاده هاشمی تغذیه با شیر مادر در 2 سال اول زندگی کودکان را منشأ اثرات مثبت عنوان کرد و گفت: تغذیه با شیر مادر در 6 ماهه اول زندگی از امراض جسمی و روحی در دراز مدت پیشگیری می‌کند. وی با اشاره به اینکه شیردهی در مادران می‌تواند منجر به کاهش سرطان‌های زنان شود، افزود: همچنین شیردهی باعث کاهش دیابت در مادران نیز می‌شود.

وزیر بهداشت با اشاره به مسئولیت‌های پدر و مادر نسبت به فرزندانشان اعم از انتخاب نام مناسب و تغذیه مناسب و حلال اظهار داشت: تغذیه پاک و لقمه حلال در فرهنگ ما مسلمانان بسیار مهم است زیرا در رشد جسمی و روحی کودکان بسیار تاثیر دارد. مبادا زندگی مدرنیزه و خودخواهی‌های ما مانع تغذیه کودکانمان با شیر مادر شود یا در انتخاب اسم کودکان دقت کافی نکنیم.

دکتر هاشمی با اشاره به مزایای شیر مادر و ضرورت ترویج تغذیه با شیرمادر در جامعه اظهار کرد: پرداختن به این موضوع بخشی از فرهنگ ما است و درسالی که به نام سال فرهنگ و اقتصاد با عزم ملی و مدیریت جهادی نامگذاری شده است نباید صرفا به اقدامات نمادین در این خصوص بسنده کنیم و باید در این زمینه فرهنگ‌سازی صورت گیرد. وزیر بهداشت تاکید کرد: مادران نباید به خاطر باورهای غلط نسبت به شیردهی از تغذیه کودک با شیر مادر خودداری کنند.

 وظیفه رسانه‌ها در فرهنگسازی تغذیه با شیر مادر

دکتر هاشمی در بخش دیگری از سخنان خود بر ضرورت فرهنگ‌سازی تغذیه کودک با شیر مادر از طریق رسانه‌های گروهی، فرهیختگان، روحانیون، دانشگاهیان و دیگر سازمان‌ها و دستگاه‌ها تاکید کرد و گفت: تغذیه کودک با شیرمادر ضمن این که یک توصیه دینی و فرهنگی است باید به‌عنوان یک راهبرد بهداشتی برای پیشگیری از بیماری‌های واگیر و غیرواگیر در دراز مدت نیز در دستور کار سیاستگذاران و تصمیم‌گیران باشد.

وی با اشاره به این که قبل از توصیه‌هایwho (سازمان بهداشت جهانی) در خصوص تغذیه با شیر مادر ، 1400 سال پیش در تعالیم دینی اسلام این امر توصیه شده است، از تلاش‌های صورت گرفته توسط وزارت بهداشت، مجلس و دولت برای حمایت از مادران شیرده در طول سه دهه گذشته تقدیر و اظهار امیدواری کرد که این امر با همت دکتر سیاری معاون بهداشت وزارت بهداشت مضاعف شود.

  وضع قانون برای تسهیل شیردهی

وزیر بهداشت در ادامه از وجود مشوق‌هایی از سوی وزارت بهداشت برای ترویج تغذیه کودک با شیر مادر خبر داد و گفت: دولت و همه دستگاه‌ها نیز باید در ترویج تغذیه با شیر مادر همکاری کنند. دکتر هاشمی با اشاره به اینکه تنها تغذیه کودک در 6 ماهه اول باید به‌وسیله شیر مادر باشد، افزود: مکمل‌های غذایی باید از ماه ششم به بعد به شیر مادر افزوده شود و از سال اول به بعد شیر مادر باید در کنار غذاها به کودک داده شود و در سال دوم شیر مادر به 30 درصد کاهش پیدا کند.

وزیر بهداشت با اشاره به در نظر گرفته شدن حقوق و امتیازاتی برای مادرانی که در آمریکا و اروپا در دوران شیردهی هستند، تاکید کرد: دولت و مجلس باید برای تسهیل شیردهی مادران قانون وضع کنند و همه دستگاه‌ها و سازمان‌ها نیز باید در اجرای این قانون و تسهیل و ترویج تغذیه با شیر مادر تلاش و همکاری کنند.

وزیر بهداشت همچنین با تقدیر از زحمات دکتر مرندی وزیر اسبق بهداشت، وی را وزیر شیر مادر نامید و گفت: همه جوامع بعد از خدا، مادر و پدر سلامتی‌شان را مدیون وی هستند. وی همچنین تاکید کرد: همه اقشار باید برای ترویج تغذیه با شیر مادر تلاش کنند و ما باید در ترویج تغذیه با شیر مادر پیروز باشیم.

رژیم شیردهی باعث کاهش شیر مادر می‌شود

وزیر اسبق بهداشت اعلام کرد: رژیم شیردهی که برای تناسب اندام مادران توسط متخصصین تغذیه ترویج می‌شود فقط اسم است و در حقیقت باعث کاهش شیر مادر خواهد شد. دکتر علیرضا مرندی، وزیر اسبق بهداشت و رئیس کمیته کشوری ترویج تغذیه با شیر مادر گفت: گاهی اوقات اعتقادات قدیمی باعث می‌شود مثلا به خاطر زردی نوزاد به سمت شیر خشک برویم درحالی که حتی اگر زردی نوزاد به دلیل شیر مادر باشد نباید آن را قطع کرد.

وی با انتقاد از اینکه آموزش‌های لازم به دانشجویان پزشکی داده نمی‌شود و در کارهای آموزشی اثری دیده نمی‌شود، افزود: تبلیغات شیرخشک نیز مادران را گمراه می‌کند و آنها فکر می‌کنند که باید از شیر خشک استفاده کنند. مرندی همچنین با بیان اینکه رژیم‌های شیردهی منجر به کاهش شیر مادر می‌شوند، تاکید کرد: گاهی مادران برای تناسب اندامشان به سمت ورزش‌های سنگین می‌روند که این درست نیست و مادر باید خصوصا در روزهای اول خواب و استراحت کافی داشته باشد. وی همچنین با بیان اینکه تحصیلات، توقعات را بالا برده و مانع ازدواج می‌شود گفت: همچنین تحصیلات باعث شده تغذیه فرزند با شیر مادر کاهش یابد. وزیر اسبق بهداشت همچنین با بیان اینکه باید از ورود غیرضروری شیرهای رژیمی جلوگیری شود، تاکید کرد: اگر واردات شیر رژیمی لازم است باید مشخص کنیم که موارد استفاده از آن در چه زمان‌هایی است. وی همچنین با اشاره به اینکه بیمارستان‌های خصوصی دو ضربه بزرگ را به بهداشت کشور زده‌اند گفت: یکی از این موارد آمار سزارین بالا در این بیمارستان‌های خصوصی و دیگری کاهش تغذیه با شیر مادر است که توصیه می‌کنم وزارت بهداشت در رتبه‌بندی بیمارستان‌های خصوصی این موضوع را در نظر بگیرد.

منبع : روزنامه حمایت

    

پست های مرتبط

افزودن نظر

مشترک شدن در خبرنامه!

برای دریافت آخرین به روز رسانی ها و اطلاعات ، مشترک شوید.