×

دولت 120 میلیارد تومان برای زندانیان بدهکار اختصاص داد

دولت 120 میلیارد تومان برای زندانیان بدهکار اختصاص داد

دولت 120 میلیارد تومان برای زندانیان بدهکار اختصاص داد

دولت-120-میلیارد-تومان-برای-زندانیان-بدهکار-اختصاص-داد

با تاکید بر رهنمودهای مقام معظم رهبری خطاب به مسئولان قضایی

گروه اجتماعی رئیس ستاد دیه کشور در حالی از وجود 12 هزار و 500 زندانی بدهکار دیه در زندان ها و همچنین افزایش روزافزون زندانیان مهریه و چک های بلامحل خبر می دهد که اواخر هفته گذشته رهبر معظم انقلاب در دیدار رئیس، مسئولان عالی و قضات قوه قضائیه با تاکید بر لزوم کاهش توسل به زندان در مجازات ها، به عنوان یک سیاست جاری در قوه قضائیه خاطرنشان کردند: باید تا آنجا که ممکن است مجازات زندان به حداقل برسد، زیرا زندان یک پدیده نامطلوب است و تبعات گسترده ای برای زندانیان، خانواده های آنان و حتی محیط کار افراد دارد.


به اعتقاد جمع کثیری از صاحب نظران حقوقی و تحلیلگران اجتماعی، رهنمودهای حکیمانه و مدبرانه معظم له که نشان از اشراف، آگاهی و تسلط ایشان بر عملکرد قوه قضایی دارد، نه تنها موجب ارتقا و رشد دستگاه قضایی خواهد شد، بلکه نقشه راه و مسیر حرکت را برای مسئولان قوه قضائیه در خدمت به مردم و حل مشکلات قضایی و حقوقی اقشار مختلف جامعه تبیین کرده است.
آنها می افزایند: در این راه وظیفه سیاستگذاران و برنامه ریزان دستگاه قضایی است تا رهنمودهای معظم له را سرلوحه برنامه ها و رویکرد اصلی اقدامات خود در سال جاری قرار دهند.


این گروه از تحلیلگران اجتماعی و صاحب نظران حقوقی بر این باورند که در بخشی از بیانات و رهنمودهای حکیمانه مقام معظم رهبری خطاب به مسئولان قضایی کشور بر اهمیت حفظ کانون خانواده و صیانت از حقوق شهروندی افراد تاکید شده است که ضرورت دارد قضات قوه قضائیه با مبنا قرار دادن تاکیدات مقام معظم رهبری مبنی بر لزوم کاهش توسل به زندان در مجازات ها نسبت به محقق کردن این رهنمودها اقدامات موثر و گام های عملی بردارند.

حمایت جدی دولت از زندانیان بدهکار

دولت نیز در راستای حمایت از زندانیان بدهکار و به منظور کمک به تحکیم پیوند خانواده ها امسال بودجه قابل توجهی را به این امر اختصاص داده است.
به گفته سید اسدالله جولایی رئیس ستاد دیه کشور امسال با تاکید رئیس جمهور از سوی دولت 120 میلیارد تومان اعتبار برای کمک به ستاد دیه اختصاص داده شده است.
وی شمار زندانیان بدهکار دیه را تا پایان خرداد ماه امسال 12 هزار و 500 نفر اعلام کرد و گفت: در صورت وقوع حادثه ابتدا شرکت های بیمه موظف به پرداخت خسارت هستند و در صورتی که بیمه نتواند پرداخت کند صندوق تامین خسارتهای بدنی که هم اکنون موجودی بسیار خوبی دارد موظف به پرداخت است اما در صورتی که این صندوق هم توانایی پرداخت خسارت را نداشته باشد ستاد دیه مازاد مبلغ خسارت را پرداخت می کند.


جولایی درباره این که برخی از کلانتری ها به رغم تاکید قانون که بیمه نامه را نوعی وثیقه می داند، آن را قبول نکرده و راننده را پس از وقوع حادثه بازداشت می کنند، افزود: طبق قانون اگر راننده مرتکب تخلفاتی مانند سرعت غیر مجاز و ورود ممنوع نشود و مدارک خود را شامل گواهینامه، بیمه نامه و کارت خودرو همراه داشته باشد کلانتری ها موظف هستند در صورت وقوع حادثه، بیمه نامه را به عنوان وثیقه قبول کنند.
جولایی در ادامه از افزایش زندانیان مهریه در سال های اخیر خبر داد و گفت: این مسئله باید از مردم سوال شود که چرا مهریه های بالاتر از حد توان زوج را تعیین می کنند؟


رئیس ستاد دیه کشور افزود: در دو سال 89 و90، 20هزار کانون خانواده به دلیل شکایت زوجه علیه همسر برای دریافت مهریه از هم پاشیده است.
وی گفت: باید ضرب المثل «کی داده کی گرفته» در تعیین مهریه های بالااز میان خانواده های ایرانی حذف شود زیرا شاهد هستیم که خانواده ای مهریه را می دهد و طرف مقابل هم می گیرد.


رئیس ستاد دیه کشور همچنین از افزایش زندانیان ناشی از صدور چک های بلامحل غیر از کلاهبرداری خبر داد و از خیرین و نیکوکاران خواست کمک های خود را برای آزادی زندانیان جرایم مالی غیرعمد به حساب 7474 جام بانک ملت به نام ستاد دیه در سراسر کشور واریز کنند.
   
 روزنامه ایران، شماره 5114 به تاریخ 10/4/91، صفحه 4 (اجتماعی)

    

پست های مرتبط

افزودن نظر

مشترک شدن در خبرنامه!

برای دریافت آخرین به روز رسانی ها و اطلاعات ، مشترک شوید.