×

پس از ماهها زاینده رود زنده شد-اصفهان جانی دوباره می‌گیرد

پس از ماهها زاینده رود زنده شد-اصفهان جانی دوباره می‌گیرد

پس از ماهها زاینده رود زنده شد-اصفهان جانی دوباره می‌گیرد

پس-از-ماهها-زاینده-رود-زنده-شد-اصفهان-جانی-دوباره-می‌گیرد

اصفهان - خبرگزاری مهر: زاینده‌رود با جاری شدن آب پس از چندین ماه جانی دوباره خواهد گرفت و کشاورزان شرق اصفهان نیز پس از دو سال می‌توانند بخشی از کشت پاییزه خود را آغاز کنند.

به گزارش خبرنگار مهر در اصفهان، از میهمانی گوسفندان گرسنه در بستر نیمه جان زاینده‌رود گرفته تا خوردن جوجه کباب در بستر زاینده رود از جمله مسائل قابل توجهی است که این رودخانه در مدت خشکسالی خود تجربه کرد.

چوپان گله‌ای که در بستر رودخانه خشک زاینده رود گله داری می کرد و هر روز10 کیلومتر راه می پیمود از امروز باید چاره دیگری بیندیشد چرا که زاینده رود حیاتی دوباره می یابد.

کشاورزانی هم که از دو سال قبل به قول خودشان قطره ای آب به زمینهایشان نرسیده می توانند به تامین بخشی از آب مورد نیاز خود دلخوش باشد.

دیگر بساط جوجه کباب خوردن و بازیهای کودکانه و برگزاری مسابقه نقاشی در بستر خشک زاینده رود پایان یافته و از امروز زاینده رود، زنده رود است تا چشمان نگران شهروندان و مسافران این شهر دیگر دنبال چراها نگردند.

کم کم می توان به خوردن برنج زاینده رود به جای جوجه کباب بستر آن دل خوش کرد. در هر صورت زاینده رود با سپری کردن روزهای سخت خود، اکنون در انتظار رسیدن آب به اصفهان است تا با جاری شدن در سطح شهر، ‌مادی‌ها و کانال‌ها بتواند روزی رسان کشاورزان شرق اصفهان باشد و علاوه بر آن حیات اصفهان را نیز به آن بازگردانند.

در حال حاضر آب زاینده رود نزدیک به بیشه ناژوان اصفهان است و پیش بینی می‌شود روز آینده پل‌های تاریخی سی و سه پل و خواجو بار دیگر شاهد جاری شدن آب باشد.

در همین خصوص یکی از شهروندان اصفهانی که در این خطه به زاینده رود می‌نگریست به خبرنگار مهر گفت: در زمان سکوت زاینده رود شهر اصفهان نیز دچار نوعی خاموشی شده بود که خوشبختانه با جاری شدن آب در زاینده رود اکنون شاهد حیات دوباره این شهر تاریخی خواهیم بود.

وی ادامه داد: خوشبختانه اکنون جریان آب در حال حرکت به سمت شهر اصفهان است که این امر می‌تواند حیاتی دوباره به پارک‌های سطح شهر اصفهان ببخشد.

یک دانشجوی اصفهانی نیز به مهر گفت:‌ در هر صورت زاینده رود در زمانی خشکی خود علاوه بر وارد کردن خسارت به کشاورزان لطمات زیادی را نیز به صنعت توریست استان وارد کرد و انتظار می‌رود این صعنت مجددا در سطح استان احیا شود.

یکی کشاورز اصفهانی نیز در خصوص جاری شدن آب زاینده رود و اختصاص آن به کشاورزان گفت: در دو سالی که اصفهان شاهد خشکسالی بود کشاورزان شرق اصفهان روزگار سختی را سپری کردند تا در نهایت اکنون شاهد احیاء مجدد زاینده رود هستیم.

این کشاورز اصفهانی ادامه داد: انتظار می‌رود تا با احیاء زاینده رود، شاهد احیاء زندگی سخت کشاورزان نیز باشیم تا آنان نیز بتوانند از این طریق زندگی خود را با کاشت محصولات کشت پاییزه احیاء نمایند.

در خصوص جاری شدن آب زاینده رود و مدت زمان جریان آب در بستر رودخانه مدیر کل حوادث غیر مترقبه استان اصفهان به خبرنگار مهر گفت:‌ بر اساس مصوبات شورای هماهنگی مدیریت بحران آب زاینده رود در فصل تابستان، قرار شد تا آب زاینده‌رود برای کشت غله به کشاورزان شرق اصفهان تخصیص یابد.

منصور شیشه فروش ادامه داد: همچنین در طول فصل تابستان نیز طی چهار نوبت به باغات آب رسانی و تامین آب شرب مناطق مختلف حاشیه زاینده رود و 40 شهر پیگیری و تامین آب نیروگاه برق نیز مدیریت شد.

وی در ادامه با اشاره به اینکه اصفهان در دو سال زراعی شاهد کاهش بارندگی بود افزود:‌ با مدیریت های انجام شده اکنون قرار است در 16 آبان آب در شبکه رودشت آب تحویل کشاورزان شود و پس از آن نیز در 18 آبان آب زاینده رود در منطقه کانالهای آبشار به کشاورزان تحویل دهیم.

شیشه فروش با اشاره به مثبت ارزیابی کردن جاری شدن آب در زاینده رود یادآور شد:‌ اکنون چاه‌های فلمن آب‌گیری می‌شود و چاه‌های که در 6 ماه گذشته نیز کم آب بوده تغذیه می‌شود.

مدیر کل حوادث غیر مترقبه استانداری اصفهان همچنین در خصوص مدت زمان جاری شدن آب در زاینده رود نیز اظهار داشت: به مدت 28 روز آب تحویل کشاورزان خواهد شد که البته پس از آن نیز مدتی آب در رودخانه خواهد ماند ولی جاری شدن مجدد آب در زاینده رود بستگی به شرایط جوی دارد.

شیشه فروش خاطر نشان کرد: با توجه به اینکه اکنون در شرایط خشک سالی به سر می‌بریم قطعا همه کشت‌ها انجام نمی‌شود و پیش بینی می شود بین 50 تا 70 درصد کشت انجام شود.

بازگشایی بندهای زاینده رود در مسیر ناژوان، پلهای فلزی، آذر و فردوسی

سید مرتضی سقاییان نژاد نیز در این خصوص اظهار داشت: بر اساس جلسات متعدد با تاکید و امضاء استاندار دستورالعملی تدوین که براساس آن مقرر شد بندهای رودخانه در ناژوان، فردوسی، آذر و پل ‌فلزی گشایش یابد.

سقائیان نژاد تاکید کرد: شهرداری به عنوان احقاق حق قانونی شهر به مراجع قضایی از عاملانی که در این امر دخیل بوده و سهم اصفهان را نادیده گرفته‌اند شکایت کرده است و تا حصول نتیجه این مهم را بررسی خواهد کرد

وی با اشاره به بازشدن بند رودخانه در ناژوان تصریح کرد: بر طبق دستورالعمل سدهای مذکور به صورت موقتی جهت آبرسانی به کشاورزان شرق برای کشت پاییزه بازگشایی خواهد شد.

شهردار اصفهان با بیان اینکه هر تغییری در رودخانه منجر به دگرگونی اکوسیستم اصفهان می شود، اظهارداشت: این تغییرات تمام ابعاد اقتصادی، سیاسی، فرهنگی و اجتماعی این کلان شهر را در بر می‌گیرد و فقط قطع آب و محور تمدنی رودخانه مد نظر نیست بلکه مباحث روحی و روانی، مدنیت، بهداشت و سلامتی را تهدید می‌کند، همچنین کاهش تعداد توریست و رشد بیکاری را نیز تحت تاثیر قرار می‌دهد.

وی با اشاره به اینکه لازم است از این تغییرات در اکوسیستم شهر اصفهان جلوگیری شود ادامه داد: زاینده رود با مدنیت اصفهان عجین شده و همانند رودخانه فصلی قم نیست، لذا لازم است دست اندرکاران با جامعیت برنامه‌ریزی کنند تا به هیچ وجه زاینده رود عاری از آب نباشد.

شهردار اصفهان احداث تونل سوم و اجرای طرح بهشت آباد را از مباحث زیربنایی منابع آب زاینده رود دانست و ادامه داد: تامین آب رودخانه باید به صورت زیر بنایی و با مدیریت قوی پیگیری شود.

وی به روند شکایت شهرداری از عاملان برداشت بی‌رویه آب و عدم رعایت حق آبه این رودخانه به مراجع قضایی اشاره و خاطر نشان کرد: در این خصوص به دنبال مستندات قوی‌تر هستیم تا از حق قانونی زاینده رود بیشتر حفظ و حراست نماییم.

خبرگزاری مهر

 

    

پست های مرتبط

افزودن نظر

مشترک شدن در خبرنامه!

برای دریافت آخرین به روز رسانی ها و اطلاعات ، مشترک شوید.