×

کاهش قیمت شیشه درکشور به یک‌ششم

کاهش قیمت شیشه درکشور به یک‌ششم

کاهش قیمت شیشه درکشور به یک‌ششم

کاهش-قیمت-شیشه-درکشور-به-یک‌ششم

مصاحبه با آقای احمدی مقدم- فرمانده نیروی انتظامی کشور                                   

فرمانده نیروی انتظامی و دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر اعلام کرد: قیمت شیشه ظرف یکی دو سال گذشته به یک پنجم تا یک ششم کاهش پیدا کرده و ارزان شدن شدید این ماده موجب رشد قابل توجه مصرف آن در کشور شده است.

به گزارش خبرنگار «اجتماعی» خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، سردار اسماعیل احمدی‌مقدم روز دوشنبه در حاشیه در اولین گردهمایی سراسری سازمان‌های مردم نهاد فعال درمان و کاهش آسیب اعتیاد که توسط ستاد مبارزه با مواد مخدر در ستاد فرماندهی نیروی انتظامی برگزار شد در پاسخ به پرسشی در مورد علت افزایش گرایش به مصرف شیشه که هم اکنون رتبه اول مصرف در بین اعتیادآورهای صنعتی را داراست، ضمن بیان مطلب فوق، ضعف آگاهی در جامعه در مورد بی‌خطر بودن و اعتیادآور نبودن مصرف این ماده را عامل اصلی گسترش شیوع مصرف شیشه در کشور عنوان و تاکید کرد: باورهای غلط در مورد بی‌خطر بودن مصرف شیشه در حالیست که این ماده حتی بسیار خطرناک‌تر از مواد مخدر به لحاظ اعتیادآور بودن جسمی و روانی است.

سردار احمدی‌مقدم در ادامه با واکنش خبرنگاران در این زمینه که «یکی از علت‌های عمده شیوع مصرف شیشه در کشور، در دسترس قرار گرفتن آن است، نه صرفا ضعف آگاهی در جامعه»، مواجه شد که در پاسخ، اظهار کرد: در دسترس بودن مواد مهم است، اما مه‌متر از آن، مصرف کننده است، چرا که تا زمانی که مصرف کننده باشد، تولید کننده نیز خواهد بود.

وی در عین حال کاهش قیمت شیشه در کشور را یکی از عوامل گسترش مصرف آن در جامعه ذکر کرد.

40 درصد معتادان ایران مصرف‌کننده هرویین هستند.

فرمانده نیروی انتظامی در پاسخ به پرسشی در مورد علت شیوع زیاد مصرف کراک در ایران نیز، گفت: کراکی که اکنون در ایران مصرف می‌شود، هروئین فشرده با 95 درصد خلوص است و خلوص این ماده و به تبع آن آسیب‌های مصرف آن تا حدی بالا است که هروئین معمولی از 9 تا 10 کیلو تریاک به دست می‌آید، اما برای تولید کراک تبدیل حداقل 17 کیلو تریاک به هروئین لازم است که این امر به مراتب موجب سبک‌تر شدن ماده و افزایش گرایش به مصرف آن می‌شود. در عین حال که افزایش لابراتورهای صنعتی و پیش‌سازهای تولید هروئین در افغانستان نیز، افزایش تولید کراک و به تبع آن، عرضه بیشتر این ماده در داخل کشور را در پی داشته است.

سردار احمدی‌مقدم همچنین مطرح شدن برخی مباحث در این مورد که ایران در رتبه اول مصرف کراک (هرویین فشرده‌) در دنیا جای گرفته است را رد و بیان کرد: در اروپا عمده مصرف کنندگان مواد مخدر معتاد به هرویین هستند و این در حالیست که در ایران تنها 40 درصد مصرف‌کنندگان، معتاد به هرویین هستند، اما در عین حال مصرف کراک ایرانی یا همان هرویین فشرده به دلیل استنشاقی بودن و سرعت در مصرف، گرایش بیشتری پیدا کرده است.

وی در عین حال روند کشفیات مواد مخدری چون کراک در کشور را مطلوب ارزیابی کرد و گفت: در مورد کشفیات مواد مخدر اقدامات اطلاعاتی بسیاری انجام می‌شود و کشفیات دو سوم مواد مخدری که در ایران کشف می‌شود، بر اثر کارهای اطلاعاتی است که این موضوع پیشرفت پلیس ایران در این عرصه را نشان می‌دهد.

اجرای حدود با جدیت دنبال می‌شود

به گزارش ایسنا، فرمانده نیروی انتظامی در ادامه در پاسخ به پرسشی در مورد مطرح شدن برخی مباحث از سوی فرمانده کل سپاه پاسداران مبنی بر ضرورت اجرای قانون مجازات «حد» توسط نیروی انتظامی عنوان کرد: رسانه‌ها در این زمینه‌ها نباید به گونه‌ای برخورد کنند که گویی بیان احکام الهی موجب وهن است و چنین اظهاراتی تعجب‌آور تلقی شود، چرا که تاکیدی که در این زمینه صورت گرفته، این است که وقتی حدود اسلامی اجرا نشود، مجازات‌ها بازدارندگی نخواهد داشت و از این رو اجرای حدود الهی ضرورت دارد و با جدیت دنبال می‌شود.

معتادان حرفه‌ای برای دستیابی به مواد مشکل ندارند

دبیر کل ستاد مبارزه با مواد مخدر، در ادامه در پاسخ به پرسشی در مورد افزایش دسترسی به مواد مخدر تا آنجا که حتی به گفته برخی کارشناسان مواد مخدر به راحتی به درب خانه‌ها ارسال می‌شود، عنوان کرد: اگر ما می‌توانستیم جلوی عرضه کل مواد مخدر در کشور را بگیریم که دیگر مساله اعتیاد در جامعه حل می‌شد، اما نکته این جاست که تا زمانی که مصرف کننده وجود داشته باشد، عرضه کننده نیز خواهد بود و لذا اقدام اساسی ما باید آگاه کردن مردم و تحقق پیشگیری از اعتیاد در جامعه باشد.

وی در ادامه برخی زمان‌های مطرح شده در مورد میزان دسترسی به مواد مخدر در کشور از جمله زمان 15 تا 20 دقیقه را رد کرد و در عین حال گفت: معتادان حرفه‌ای برای دستیابی به مواد مشکل ندارند.

بودجه انسداد مرزها هنوز پس از هشت ماه از سال عملیاتی نشده است

دبیر کل ستاد مبارزه با مواد مخدر در ادامه پرسش و پاسخ خبرنگاران، به عملیاتی نشدن بودجه امسال انسداد مرزها پس از هشت ماه از سال نیز اشاره کرد و در این باره توضیح داد: به رغم این که اعتبارات انسداد مرزها در حساب‌ها موجود است، اما هنوز واگذاری آن‌ها عملیاتی نشده است که البته در این زمینه برخی مراجع از جمله شورای عالی امنیت ملی هم ملاحظاتی داشتند که اقدامات در حال انجام برای انسداد مرزها باید ماندگار و مطابق با طرح‌های فنی و مهندسی باشند که البته ما نیز این موضوع را قطعا مورد توجه قرار می‌دهیم.

دستگیری 1160 حاجی حامل مواد مخدر

فرمانده نیروی انتظامی در پاسخ به پرسشی در مورد روند برخورد با حجاج حامل مواد مخدر، اظهار کرد: از سال گذشته در سفر حج عمره بیش از یک‌هزار نفر در فرودگاههای کشور به دلیل حمل مواد مخدر دستگیر شدند و 160 نفر هم نیز توسط دولت عربستان بازداشت شدند که با توجه به این که دستگیری این افراد موجب وهن جمهوری اسلامی ایران می‌شود، برخورد با حجاج حامل مواد مخدر به شدت در دستور کار قرار گرفته است.

جدی‌تر شدن کنترل فضای مجازی و سایبر در برنامه پنجم توسعه

فرمانده نیروی انتظامی در ادامه در پاسخ به پرسشی مبنی بر روند مبارزه با فضای آلوده مجازی و سایبر و سایت‌هایی که به نوعی مروج جرایم و آسیب‌های اجتماعی هستند، نیز یادآور شد: علاوه بر این که در این زمینه خلایی در قوانین کشور وجود داشت، بسیاری افراد از جمله کسانی که علاقه به پز روشنفکری نیز دارند، با کنترل وسایل ارتباط مجازی و فضای سایبر ابراز مخالفت می‌کردند و این در حالیست که این فضا می‌تواند بستر بسیاری از جرایم باشد. از این رو کنترل این فضا باید جدی‌تر دنبال شود و به نظر می‌رسد که در برنامه پنجم توسعه گام‌های محکم‌تری در این زمینه برداشته شده است.

سردار احمدی مقدم همچنین در پاسخ به روند بهبود مجازات‌های قضایی در حوزه مواد مخدر و کاهش زندانیان مواد مخدر، بیان کرد: ظرفیت زندان‌های کشور باید متناسب با دستگیری‌ها باشد و لذا در این زمینه علاوه بر مذاکرات متعددی که انجام شده، هفته آینده نیز جلسه‌ای با دادستانی کل کشور و سازمان زندان‌ها برگزار خواهد شد تا موضوع ارجاع خرده‌فروشان مواد مخدر به اردوگاه‌های کار اجباری زیر نظر سازمان زندان‌ها و در مقابل آن ارجاع دانه‌درشت‌های مواد مخدر و قاچاقچیان به زندان‌ها با جدیت بیشتر دنبال شود.

12هزار تن تریاک در افغانستان دپو شده است

دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر در ادامه در پاسخ به پرسشی در مورد وجود انگیزه‌ای سیاسی در ورود و تولید مواد مخدر در کشور، اظهار کرد: کوتاه بودن بازار انتقال مواد مخدر از ایران به سایر کشورها و در عین حال، افزایش تولید مواد مخدر در افغانستان از زمان ورود نیروهای غربی به این کشور از 200 تن به حدود 9 هزار تن، خود گویای بسیاری انگیزه‌های سیاسی است و قطعا باید به این روند مشکوک بود.

وی افزود: حساسیت در این زمینه در حالی بیشتر می‌شود که بدانیم طبق اعلام سازمان ملل، 12 هزار تن تریاک صرفا در افغانستان دپو شده است و با توجه به ارزان شدن شش برابری مواد مخدر در افغانستان نیز حساسیت‌ها در این زمینه باید بیشتر مورد توجه مدعیان جهانی مقابله با مواد مخدر قرار گیرد.

تشکیل پرونده برای بازداشتی‌های 13 آبان

فرمانده نیروی انتظامی در پایان در پاسخ به پرسشی در مورد وضعیت رسیدگی به بازداشت‌شدگان روز 13 آبان، عنوان کرد: نیروی انتظامی برای افرادی که باید پرونده برایشان تشکیل می‌شد، پرونده‌سازی‌های لازم را کرده و ادامه کار رسیدگی بر عهده دادسراست که با توجه به تاکید رییس قوه قضاییه، رسیدگی به پرونده‌ها باید با سرعت صورت گیرد.

    

پست های مرتبط

افزودن نظر

مشترک شدن در خبرنامه!

برای دریافت آخرین به روز رسانی ها و اطلاعات ، مشترک شوید.