×

فمینیسم منتشر شد؛ تاریخچه، نظریات، گرایش ها و نقد

فمینیسم منتشر شد؛ تاریخچه، نظریات، گرایش ها و نقد

فمینیسم منتشر شد؛ تاریخچه، نظریات، گرایش ها و نقد

فمینیسم-منتشر-شد؛-تاریخچه،-نظریات،-گرایش-ها-و-نقد وکیل 

خبرگزاری رسا ـ کتاب فمینیسم؛ تاریخچه، نظریات، گرایش ها و نقد، نوشته نرجس رودگر از سوی سازمان ملی جوانان و دفتر مطالعات وتحقیقات زنان منتشر شد.


به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، کتاب فمینیسم؛ تاریخچه، نظریات، گرایش ها و نقد می‌کوشد تا با ارائه گزارشی اجمالی از تاریخ و گرایش های فمینیستی و بیان مهم ترین آموزه های این مکتب، به نقدی اجمالی از این جنبش بپردازد.

مطالعه خاستگاه ها و علل ظهور فمینیسم و احاطه علمی بر تاریخ فمینیستی و انواع گرایش ها و آموزه های آن،‌هریک، مراحل ضروری کارشناسی این موضوع را تشکیل می دهند که اکثر آثار تولیدی در رابطه با جنبش زنان تنها به جنبه هایی از موضوعات فوق پرداخته اند؛ لذا در نوشتار حاضر سعی بر آن است تا با پرداختن به تمام این موارد(تاریخ، گرایش ها، نظریا و نقد) اطلاعات جامعی از جریان فمینیسم ارائه شود.

در فصل اول باعنوان« تاریخچه فمینیسم»، وضعیت زنان در جوامع اولیه تا رنسانس و قرن هفدهم و هجدهم و موج های سه گانه فمینیسم بررسی کرده است.
در فصل دوم گرایش های فمینیستی همچون فمینیسم لیبرال، فمینیسم مارکسیستی، فمینیسم رادیکال، فمینیسم سوسیالیستی و فمینیسم پسامدرن بررسی شده اند.

در گزیده ای از این فصل ذیل عنوان فمینیسم لیبرال آمده است:«نقد دیگری که بر فمینیسم لیبرال وارد شد آن است که اکثر طرف داران این گرایش را زنان سفید پوست و تحصیل کرده طبقه متوسط تشکیل می دهند؛ بنابریان از آنجا که اصولا حقوق مساوی برای این دسته از زنان، فرصت های تحصیلی و شغلی وسیع تری برای آنها ایجاد می کرد، مورد توجه آنها قرار گرفت؛ لذا از دیدگاه دیگر فمینیست ها،‌ فمینیسم لیبرال بازتاب علایق گروه خاصی از زنان است و قادر به پاسخ گویی به مشکلات دیگر زنان(زنان طبقه کارگر، زنان سیاه پوست و ...) نمی باشد.»

آموزه های فمینیستی، عنوان فصل سوم این کتاب است و در آن به خانواده و مادری، برابری و تفاوت، فمینیسم و سیاست، علم و معرفت شناسی فمینیستی، فمینیسم و معرفت شناسی و فمینیسم و اخلاق به عنوان آموزه های فمینیسم پرداخته شده است.

در نقد فمینیسم ، نقد مبانی فمینیسم و نقد پیامدهای فمینیسم مدنظر است.

درانتهای کتاب فهرست منابع، اصطلاحات واعلام آورده شده است.

کتاب فمینیسم؛تاریخچه، نظریات، گرایش ها و نقد نوشته نرجس رودگر در 275 صفحه و با شمارگان 5000 نسخه برای نخستین بار در بهار سال جاری از سوی سازمان ملی جوانان و دفتر مطالعات و تحقیقات زنان منتشر شده است

    

پست های مرتبط

افزودن نظر

مشترک شدن در خبرنامه!

برای دریافت آخرین به روز رسانی ها و اطلاعات ، مشترک شوید.