×

تعریف حریم خصوصی و شمول آن به خودرو اشخاص

تعریف حریم خصوصی و شمول آن به خودرو اشخاص

تعریف حریم خصوصی و شمول آن به خودرو اشخاص

تعریف-حریم-خصوصی-و-شمول-آن-به-خودرو-اشخاص وکیل 

متن پرسش :

با سلام و خسته نباشید میخواستم بدونم که ماشین شخصی هر فرد یک حریم خصوصی است یا نه؟ مثلا پلیس میتونه بدون اجازه یا مجوز از دستگاه قضایی وارد اون بشه یا نه؟ و در صورت اجرای این کار میشه شکایت کرد؟

ابعاد حقوقی حریم خصوصی - نقض حریم خصوصی در فضای مجازی - جایگاه حریم خصوصی از منظر قانون - رسانه ها و الزامات حریم خصوصی  - حمایت کیفری از امنیت حریم خصوصی 

متن پاسخ :

با سلام .در قوانین تعریف دقیقی برای حریم خصوصی وجود ندارد، تنها در قانون «انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات»، حریم خصوصی از استثنائات دسترسی آزاد به اطلاعات اعلام شده است. بر اساس نظریه‌های حقوقی می‌توان گفت حریم خصوصی حقی است مبنی بر تمایل اشخاص به اینکه آزادانه تصمیم بگیرند که تحت چه شرایطی و تا چه میزانی خود، وضعیت و رفتارشان را برای دیگران فاش کنند.

با این نگاه حریم خصوصی متشکل از سه رکن است:محرمانگی،گمنامی و تنهایی. فرمانده انتظامی تهران بزرگ با بیان اینکه خودرو حریم خصوصی به شمار نمی رود ، در اظهارنظری بیان داشت: خودروهایی که در سطح شهر تردد می کنند حریم خصوصی افراد به شمار نمی روند و اگر جرمی در خودرو صورت گیرد پلیس در حد وظیفه ذاتی خود با آن برخورد می کند. اما بر خلاف نظر ایشان باید گفت : اتومبیل شی است که مصداق بارزی از اشیاء مذکور درماده 24 قانون آئین دادرسی کیفری می باشد و نمی توان خارج از چهارچوب حکم ماده 24 به بازدید و تفتیش آن پرداخت و برای تفتیش آن اجازه مخصوص مقام قضایی لازم است و این رویه که در هر زمان و مکانی که مامورین انتظامی اقدام به تفتیش اتومبیل های خصوصی یا عمومی می نمایند در صورتیکه اجازه مخصوص مقام قضای وجود نداشته باشد نقض قانون و بر خلاف حکم ماده 24 آئین دادرسی در امور کیفری می باشد .

نظر مراجع درباره حریم خصوصی خودرو - چه جرائمی در خودرو قابل ارتکاب و تعقیب است 

برخی حرمت حریم خصوصی را تا آنجا دانسته اند که معتقدند: حریم خصوصی تنها به فضای داخل خانه یک فرد مختص نمی‌شود، حتی اگر خوب بنگریم خیره شدن به فردی که در حال قدم زدن در خیابان است، کاویدن یک خودرو با نگاه یا کسی که برای خود در گوشه پارکی نشسته است می‌تواند تجاوزی به حریم خصوصی افراد باشد و صد البته که پای استدلالی حقوق در این ‌جا لنگان است.

منبع : راه مقصود

    

پست های مرتبط

افزودن نظر

مشترک شدن در خبرنامه!

برای دریافت آخرین به روز رسانی ها و اطلاعات ، مشترک شوید.