×

مترو نباید از چهارباغ گذر می‌کرد-تخریب سی و سه پل در راه

مترو نباید از چهارباغ گذر می‌کرد-تخریب سی و سه پل در راه

مترو نباید از چهارباغ گذر می‌کرد-تخریب سی و سه پل در راه

مترو-نباید-از-چهارباغ-گذر-می‌کرد-تخریب-سی-و-سه-پل-در-راه وکیل 

اصفهان - خبرگزاری مهر: کارشناس مشاور ائتلاف ملی حامیان میراث اصفهان گفت: بر اساس مطالعات انجام شده مترو نبایداز چهار باغ گذر می‌کرد و اکنون نیز با گذر از چهار باغ شعاع سازه‌ای سی و سه پل لحاظ نشده است که این امر می‌تواند منجر به تخریب این بنای تاریخی شود.

محمد رضا استهبد در گفتگو با خبرنگار مهر در اصفهان افزود: مشکلات متروی اصفهان به عنوان یکی از بزرگترین شهرهای گردشگری و شاخص جهان بسیار است و نباید فراموش کرد که اکثر کشورهای توریستی جهان علاقمند به خواهر خواندگی با اصفهان هستند.

این عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران افزود: اصفهان به عنوان نگین شهرهای خاورمیانه و کشورهای آسیایی به شمار می‌رود و نباید اقداماتی انجام داد که صنعت گردشگری در این استان را از میان برد.

وی ادامه داد: در برهه اول فلسفه ساخت و عبور مترو از محلی که دارای ابنیه تاریخی است بسیار استباه است و در فاز بعدی نیز در صورت انجام هر کاری باید به صورت علمی حرکت کنیم.

این مشاور اولیه متروی اصفهان ادامه داد: بر اساس مطالعات عمق آبهای سطحی در اصفهان نزدیک به 9 متر است و در واقع در برخی از نقاط نیز نوعی لایه های رسی وجود دارد و یا با مواد طبیعی ضعیفی برخورد می‌کنیم که باید با دقت در این عرصه حرکت کرد.

استهبد ادامه داد: در این حالت باید حفر تونل مترو با عمق بیشتری و حساب شده‌تر باشد و حفاری را نیز به صورت فشرده انجام دهیم.

این کارشناس مسائل خاک ادامه داد: باید همواره با توجه به حساسیتهای اصفهان در زمان حفاری فشار آب اصفهان اندازه گیری شود و مطالعات ژئوتکنیک را نیز انجام داد و در صورت رسیدن به نتیجه مثبت به حفاری ادامه دهیم.

وی با اشاره به اینکه مطالعات انجام شده برای عبور مترو از چهارباغ توسط یک شرکت خارجی انجام شده بیان کرد: متاسفانه در این تحقیقات یک‌سری فاکتورها در نظر گرفته نشده، چنانچه فاصله چاه‌های حفاری برای بررسی لایه‌ها بسیار زیاد بوده است.

وی اظهار داشت: مطالعات انجام شده، خود گواهی دهنده این اصل است که مترو نمی‌تواند از چهارباغ گذر کند چرا که از حفاری‌های به عمل آمده در این عرصه نتیجه لازم کسب نشد تا در نهایت بتوان بصورت قاطع گفت عبور مترو به چهارباغ زیان نمی‌زند.

استهبد ادامه داد: عبور مترو در چهارباغ بر روی بدنه این خیابان و مدرسه چهارباغ تاثیر گذار است و البته ممکن است در حفاری‌های تونل نیز با برخی از بناها و اثار تاریخی برخورد نمود که در حفاری های ژئوتکنیک در دسترس نبوده است که اکنون انها تخریب شده باشند.

این استاد دانشگاه ادامه داد: بر اساس نوع خاک و سطح آب زیر زمینی قرار بود که مترو در مسیر شمس آبادی حرکت نماید که در این حالت مشکلی ایجاد نمی شد اما متاسفانه با وجود این امر در نهایت مترو از چهار باغ گذر نمود.

استهبد ادامه داد: قرار بود مترو از چهارباغ گذر نکند که متاسفانه اکنون شاهد تحقق این امر هستیم .

وی در ادامه با اشاره به انحراف تونل متروی اصفهان و گذر این تونل از کنار بنای تاریخی سی و سه پل اظهار داشت: شعاع تاثیر تونل مترو در عبور آن در کنار سی و سه پل لحاظ نشده است.

این استاد دانشگاه تصریح کرد: هر سازه‌ای دارای یک شعاع تاثیر است و لحاظ این این شعاع در سازه‌‌های حساسی چون سی و سه پل بسیار ضروری به نظر می‌رسد چرا که چشم تمام دنیا به این اثر و بنای پر عظمت تاریخی است و انحراف و عدم رعایت این شعاع منجر به تخریب سی و سه پل خواهد شد.

استهبد شعاع تاثیر سی و سه پل را 50 تا 100 متر دانست و گفت: در حال حاضر این مهم لحاظ نشده است این در حالی است که برای اطمینان از سلامت سی و سه پل باید حداکثر فاصله را رعایت می‌شد، که اکنون شاهد هستیم حتی حداقل فاصله هم لحاظ نشده است.

این استاد دانشگاه افزود: سازمان میراث فرهنگی باید در این عرصه با دقت زیادی وارد عمل شود و تا مسئله عبور مترو تشدید نشده در گام نخست گذر مترو از چهارباغ را دنبال و پس از آن از نزدیک شدن تونل مترو به سی و سه پل جلوگیری کند.

استهبد ادامه داد: طراحی سازه ای سی و سه پل به گونه‌ای است که برای مقاومت‌های محدود بنا شده و تحمل عبور تونل مترو و یا یک سازه زیر زمینی در حاشیه خود را ندارد و باید بر ای رفع و حل موضوع اکنون از تمام کارشناسان مطرح در دنیا استفاده کرد.

    

پست های مرتبط

افزودن نظر

مشترک شدن در خبرنامه!

برای دریافت آخرین به روز رسانی ها و اطلاعات ، مشترک شوید.